Skip to main content

GOLDEN Γύρος Ελβετίας Αλπικό Τρένο 7 ημέρες

ΓΥΡΟΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

7 ημέρες

Αναχωρήσεις : 03,17,24/10 13,27/11 & 12,19/12

• Γενεύη • Λωζάνη • Βέρνη • Ζυρίχη • Καταρράκτες Ρήνου • Λουκέρνη

(Σαιν Μόριτζ-Νταβός, Αλπικό Τρένο) • (Μέλανας Δρυµός) • (Λίµνη Τίτιζεε)

 

 

1η ηµέρα: Αθήνα-Λωζάνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλµαν και αναχώρηση για τη Λωζάνη, την έδρα της Διεθνούς Ολυµπιακής Επιτροπής, που ξεδιπλώνεται σε δύο τµήµατα. Στην παλιά πόλη µε το πάρκο Μον Ρεπό, το µέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό ναό και τον κεντρικό σιδηροδροµικό σταθµό και στο Ουσύ, πάνω στη λίµνη Λεµάν, και το Ολυµπιακό µουσείο. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας

2η ηµέρα: Λωζάνη-Γενεύη-Περιήγηση Πόλης

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση της πόλης της Γενεύης, για να δούµε το κτίριο των Ηνωµένων Εθνών, το µνηµείο της Μεταρρύθµισης, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Πιέρ και την αρχοντική προµενάντ Μον Μπλαν. Το καµάρι της πόλης, είναι το συντριβάνι «Ζετ ντ Ο», ο πίδακας του οποίου υψώνεται στα 140µέτρα. Ακολούθως θα σας συναρπάσει ο αγγλικός κήπος, η Πλατεία ντι Φουρ και η µοναδική αγορά της. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια, επιστροφή στη Λωζάνη. Διανυκτέρευση.

3η ηµέρα: Λωζάνη-Βέρνη-Λουκέρνη-Ζυρίχη Περιήγηση Πόλης (333 χλµ.)

Πρωινό και διασχίζοντας σήµερα την πανέµορφη Ελβετική ύπαιθρο, θα φθάσουµε στη Βέρνη. Η οµοσπονδιακή πρωτεύουσα είναι κτισµένη σε µια απόκρηµνη καµπή του ποταµού Ααρ, µε φόντο της µεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση µας, µεταξύ άλλων, θα δούµε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου την κεντρική αρτηρία Μαρκτγκάσε πλαισιωµένη από αψιδωτές στοές και τον περίφηµό Πύργο των Ρολογιών. Αργότερα θα έλθουµε, στη πανέµορφη Λουκέρνη της οποίας εντυπωσιάζει η παλιά πόλη µε τις χρωµατιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δροµάκια και τις στολισµένες µε σιντριβάνια µικρές πλατείες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τη Ζυρίχη µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας (Περιοχή).

4η ηµέρα: Ζυρίχη-Περιήγηση Πόλης (104 χλµ.)

Πρωινό και θα ξεκινήσουµε τη περιήγηση µας στη Ζυρίχη, τη µεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας όπου θα δούµε το ναό του Αγ. Πέτρου, στην Παλιά Πόλη µε τον µεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάµετρο 8,7 µέτρα, τον καθεδρικό ναό Φραουµίνστερ, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα χάρη στα περίτεχνα υαλογραφήµατά του. Αργότερα θα θαυµάσουµε το Δηµαρχείο, ένα διώροφο µπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσµείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους αλλά και τη µαρµάρινη πύλη µε την επίχρυση διακόσµηση.

Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: Ζυρίχη-Προαιρετική εκδροµή στο Σαιν Μόριτζ και στο Νταβός (Αλπικό Τρένο) (104 χλµ.)

Πρωινό και µία ολοήµερη προαιρετική εκδροµή ακολουθεί στο παγκοσµίου φήµης χιονοδροµικό κέντρο Σαιν Μόριτζ, το οποίο είναι χτισµένο σε υψόµετρο 1580 µέτρων µε γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία. Μετά από µια θαυµάσια διαδροµή θα φθάσουµε στο Chur, από όπου θα πάρουµε το Αλπικό τρένο express µε κατεύθυνση το ονοµαστό χιονοδροµικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουµε µε το αλπικό τρένο για το Νταβός. Χρόνος ελεύθερος στο µαγευτικό χιονοδροµικό κέντρο. Το απόγευµα, επιβίβαση στο πούλµαν και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ηµέρα: Ζυρίχη-Καταρράκτες Ρήνου Λίµνη Τίτιζεε-Κόµο

Πρωινό και αναχώρηση για µια επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου, από τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού. Το πλάτος του αγγίζει τα 150 µέτρα, ενώ το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 23 µέτρα. Στη συνέχεια κατευθυνόµαστε προς τη λίµνη Τίτιζεε η οποία, θα µας αποκαλύψει όλες τις κρυφές αλλά και τις φανερές οµορφιές του δάσους. Λίγο πριν πέσει ο ήλιος, οι γύρω βουνοκορφές αντικατοπτρίζονται στα νερά της λίµνης, προσφέροντάς µας µια εικόνα ανεπανάληπτης οµορφιάς. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το πανέµορφο τοπίο και στη συνέχεια αναχώρηση για το Κόµο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ηµέρα: Κόµο-Μιλάνο-Πτήση Επιστροφής (70 χλµ.)

Πρωινό και µεταφορά στο αεροδρόµιο για την πτήση της επιστροφής µας.

 

Περιλαμβάνονται:

ü       Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

ü       Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου.

ü       Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.

ü       Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* sup στο Ανεμάs και 4* στη Ζυρίχη (περιφερειακό).

ü       Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.

ü       Περιήγηση στη Ζυρίχη, στη Βασιλεία και στη Γενεύη.

ü       Εκδρομή στην Λωζάνη, στη Βέρνη και στη Λουκέρνη.

ü       Εκδρομή στους Καταρράκτες του Ρήνου.

ü       Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.

ü       Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ü       Φόροι αεροδρομίου.

ü       Ταξιδιωτικά έντυπα.

ü       Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

ü       Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

ü       Τα εισιτήρια του αλπικού Τρένου.

ü       Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.

ü       Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ψυχαγωγικά προγράμματα και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΕΛΒΕΤΙΑ

7

3*&4*

03,17,24/10 13,27/11 & 12,19/12

635 €

605 €

235 €

Ημιδ/φή

AEGEAN EASYJET

135 €