Skip to main content

ΜΑΔΡΙΤΗ 4 ημερες IAN-ΦΕΒ 2015 απο 475,00

ΜΑΔΡΙΤΗ

από 475,00€

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ισπανίας, στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου σε υψόμετρο 650μ., τη Μαδρίτη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση.

2η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας , η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco.


3η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)
Ο πρώτος που αναφέρθηκε στο Τολέδο ήταν ο Ρωμαίος πεζογράφος Τίτος Λίβιος, ο οποίος το περιγράφει ως μία «μικρή οχυρωμένη  πόλη»  και η οχύρωση ήταν πάντα μία σημαντική παράμετρος της ιστορίας του Τολέδο. Ακόμη και σήμερα τα ιστορικά τείχη γύρω του και τα «Σπαθιά του Τολέδο», τα οποία του έδωσαν την ατσάλινη παρουσίαση και την παγκόσμια φήμη, δημιουργούν μία πολύ ξεχωριστή αίσθηση στους επισκέπτες του. Περπατώντας κατά μήκος των δρόμων του κάποιος αισθάνεται σαν να έχει κάνει ένα βήμα πίσω στο Μεσαίωνα…
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Επιστροφή το μεσημέρι στην Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.

4η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας, μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€           ΔΙΚΛΙΝΟ

€           ΠΑΙΔΙΚΟ

€               ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μαδρίτη

4

Κάθε Παρασκευή & Κυριακή

475

430

585

Α3/VY

140

Ηotel Praga 4*

5

Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη

510

450

650

               

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ.  
  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*.
  • Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές Αεροδρόμιο – Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο.
  • Ξενάγηση πόλης.
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες.
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Φ.Π.Α.


Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Φόροι Αεροδρομίων.
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.
  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν