Skip to main content

ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

 

Δειτε εδω εκδρομες με πουλμαν στην ευρωπη για το καλοκαιρι του 2012!

 

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ

*Νίκαια * Κάννες * Σαν Πωλ ντε Βανς * Μόντε Κάρλο * Μονακό * Εζ * Μιλάνο * Λίμνη Ματζόρε * Λίμνη Κόμο *

8 ημέρες οδικώς

 

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα : ΑΝΚΟΝΑ- NIKAIA 

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ανκόνας και στην συνέχεια αναχώρηση για την Νίκαια. . Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα:   ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ - ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής ακτής τις Κάννες, με την περίφημη Κραουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ , το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα, . Μετά τις Κάννες θα επισκεφθείτε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής το Σαν Πωλ Ντε Βανς μεσαιωνικό χωριό περιτριγυρισμένο από τα τοίχοι του Φραγκίσκου του Πρώτου, καταφύγιο όλων των ζωγράφων και καλλιτεχνών. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Νίκαια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ - ΕΖ - ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΜΟΝΑΚΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Εζ, όπου ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια του χωριού . Στην συνέχεια αναχώρηση για Μονακό. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, τον Καθεδρικό Ναό, Θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στο Μονακό για ψώνια. Το μεσημέρι με το πούλμαν ακολουθώντας την πίστα του Grand Prix, θα επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία για βόλτες και φωτογραφίες . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα:   ΝΙΚΑΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στο Μιλάνο, το εντυπωσιακό Ντουόμο, ο Καθεδρικός Ναός και η διάσημη Σκάλα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για την λίμνη Ματζόρε. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές μιας από τις γνωστότερες ιταλικές λίμνες. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις λίμνες του Κόμο, χρόνος ελεύθερος να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της περιοχής.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα : ΜΙΛΑΝΟ– ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της  Ανκόνα   όπου το υπερσύγχρονο πλοίο μας περιμένει για το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΤΡΑ –(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 

Περιλαμβάνονται :

  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Ναυτιλιακά εισιτήρια γραμμής Πάτρα -Ανκόνα – Πάτρα κατά την επιστροφή σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ ντουζ ( ΑΒ4)
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Λιμενικά τέλη
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ. Π. Α

 

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θεάματα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι       αναφέρεται σαν προαιρετικό
  • Ckeck point (10€)

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 

 


 

ΕΥΡΩΠΗ ΟΝΕΙΡΟΥ

13 ΗΜΕΡΕΣ

* Νάπολη * Ρώμη * Φλωρεντία * Πίζα * Νίκαια * Εζ * Μονακό *

Μόντε Κάρλο * Παρίσι * Λούβρο * Disneyland * Γενεύη * Μιλάνο *

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ Η ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ

Άφιξη στο Μπάρι ή Μπρίντεζι και αναχώρηση για την “ξελογιάστρα” Νάπολη. Θα δούμε την γραφική της παραλία, Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, το Παλάτι κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη.   Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Άφιξη, και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως , όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας . Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και θα αντικρίσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το Βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση  για την πιο μεσογειακή πόλη της Γαλλίας την Νίκαια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ - ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Εζ, όπου ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια του χωριού . Στην συνέχεια αναχώρηση για Μονακό. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, τον Καθεδρικό Ναό, Θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στο Μονακό για ψώνια. Το μεσημέρι με το πούλμαν ακολουθώντας την πίστα του Grand Prix, θα επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία για βόλτες και φωτογραφίες . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

7η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΠΑΡΙΣΙ 

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για την ¨Πόλη του Φωτός¨ το Παρίσι, μέσω του αυτοκινητοδρόμου του Ηλίου, θα φθάσουμε το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης, εκκλησία Αγία Μαγδαληνής, πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, την Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

9η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΥΒΡΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου στην ξενάγηση μας θα δούμε την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “De la Croix”. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές και βόλτα στην πανέμορφη πόλη. Για το βράδυ η πρόταση μας είναι να διασκεδάσετε (προαιρετικά) στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “Paradis Latin” Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

10η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – DISNEYLAND

Πρωινό και αναχωρούμε για τον κόσμο του παραμυθιού και της χαράς. Αφήστε τα χρώματα τη μουσική , τα θεάματα, τις παρελάσεις των ηρώων του Ντίσνευ να σας παρασύρουν και να σας κάνουν να νοιώσετε παιδιά. Επιστροφή στο Παρίσι, αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΓΕΝΕΥΗ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό και σήμερα αφήνουμε το Παρίσι και κατηφορίζουμε προς τον Νότο. Πρώτος μας σταθμός η Γενεύη. Άφιξη και θα περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης, όπου οι προσόψεις των κτιρίων, με τις περίτεχνες ξυλόγλυπτες πόρτες θα σας εντυπωσιάσουν. Η σύγχρονη πόλη είναι το τραπεζικό κέντρο και δικαίως έχει συγκεντρώσει τους πιο ακριβούς οίκους του κόσμου. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη , και ακολουθεί περιήγηση στο Μιλάνο, το εντυπωσιακό Ντουόμο, ο Καθεδρικός Ναός και η διάσημη Σκάλα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο κέντρο της μόδας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου μας περιμένει το πλοίο της επιστροφής. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους, διανυκτέρευση εν πλω.

 

13η ημέρα: ΕΝ ΠΛΩ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Περιλαμβάνονται :

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι ή Μπρίντεζι / Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες       με wc/ ντουζ(ΑΒ4).
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4 *.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, είσοδος στην Disneyland και θεάματα.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στη Ρώμη
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία
  • Checkpoint (20€)

 

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ 12 ΗΜΕΡΕΣ

* Νίκαια * Μονακό * Μόντε Κάρλο * Κάννες * Ανδόρα * Μαδρίτη * Τολέδο * Σαραγόσα * Βαρκελώνη * Φιγκέρες * Τζένοβα *

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας και στην συνέχεια αναχώρηση για την πιο μεσογειακή πόλη της Γαλλίας, τη Νίκαια. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Νίκαια και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, όπου θα απολαύσουμε το κέντρο της πόλης, τις πλατείες τα συντριβάνια, τους κήπους Μασενά και θα διασχίσουμε την περίφημη Μπουλβάρ ντεζ Ανγκλέ με τα φοινικόδενδρα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πριγκιπάτο του Μονακό με το φημισμένο Μόντε Κάρλο όπου θα δούμε τα ανάκτορα Ρενιέ, το Ωκεανογραφικό Μουσείο, το βασιλικό παρεκκλήσι όπου βρίσκονται οι τάφοι των Γκριμάλντι και το φημισμένο Καζίνο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για Κάννες, που είναι αδιαμφισβήτητα η «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους διασημότερους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που χρονολογούνται από την εποχή Μπελ Εποκ. Το μέγαρο του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ.α. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΑΝΔΟΡΑ

Πρωινό και σήμερα θα αναχωρήσουμε για το ανεξάρτητο κρατίδιο της Ανδόρας. Φωλιασμένο στη καρδιά των Πυρηναίων, στα σύνορα Ισπανίας και Γαλλίας εκτός από τις φυσικές του ομορφιές προσφέρει και μια πλούσια σε αφορολόγητα είδη αγορά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΝΔΟΡΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Μαδρίτη. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη με τις ευρύχωρες λεωφόρους, τα καταπράσινα πάρκα και τις ωραιότατες πλατείες, Πλάθα Μαγίορ, Πλάθα Εσπάνα, Πουέρτα ντε Σολ κ.α. Πρώτος σταθμός το Παλάθιο Ρεάλ, με τις 2.000 αίθουσες όπου ο πλούτος της διακόσμησης συναγωνίζεται την πολυτέλεια της επίπλωσης. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο μουσείο Πράδο όπου βρίσκονται μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του κόσμου, όπως του Βελάσκεθ, του Γκόγια και του Ελ Γκρέκο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Τολέδο, πόλη εκπληκτικής ομορφιάς, πρωτεύουσα του Βισιγοτθικού βασιλείου μέχρι το 1560. Εκεί μεταξύ άλλων θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Θωμά που στεγάζει τον περίφημο πίνακα του Ελ Γκρέκο «ο ενταφιασμός του Κόμη Οργκάθ», την κατοικία-μουσείο του Ελ Γκρέκο και τον Γοτθικό καθεδρικό ναό που άρχισε από το 1226, ο πιο εντυπωσιακός ίσως στην Ισπανία, και ολοκληρώθηκε το 1492. Επιστροφή στην Μαδρίτη το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βαρκελώνη τη μοντέρνα πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Στη μέση της διαδρομής μας περίπου, θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στη Σαραγόσα. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Βαρκελώνη, την πανέμορφη πόλη με τη σύγχρονη πολεοδομία και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ισπανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Επίσκεψη στο λόφο Μόνζουϊκ με την πανέμορφη θέα στο παλιό και νέο λιμάνι, στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στον Καθεδρικό Ναό της Σακράδα Φαμίλια, στην εκκλησία της Αγίας Οικογένειας του Αντόνιου Γκαουντί και στο παραδοσιακό ισπανικό χωριό Πουέμπλο Εσπανιόλ, μια μικρογραφία χαρακτηριστικής Ισπανικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για αγορές από τα περίφημα πολυκαταστήματα Corte Ingles. Το βράδυ (προαιρετική) διασκέδαση σε παραδοσιακό φλαμένγκο σώου. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ – ΤΖΕΝΟΒΑ

Πρωινό και σήμερα θα αποχαιρετήσουμε την Βαρκελώνη και θα αναχωρήσουμε για την Τζένοβα, το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, κάνοντας μία στάση στο Φιγκέρες. Την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πασίγνωστος ζωγράφος Νταλί, όπου εκεί βρίσκεται και το μουσείο του. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Τζένοβα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (περιοχή). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΤΖΕΝΟΒΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου μας περιμένει το πλοίο της επιστροφής. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

12η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης . Άφιξη και άμεση αναχώρηση για   τον τελικό προορισμό μας.

 

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ναυτιλιακά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ ντουζ (ΑΒ4).
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Ημιδιατροφή ανάλογα της επιλογής σας.
  • Τις περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! ! !

*Νις * Βουδαπέστη * Μπρατισλάβα * Πράγα * Τσέσκε Κρουμλωβ * Μπουτεγιόβιτσε * Κρέμς * Κρουαζιέρα στο Δούναβη * Μέλκ * Βιέννη * Μπλετ * Λουμπλιάνα * Ζάγκρεμπ * Βελιγράδι * Θεσσαλονίκη

12ΗΜΕΡΕΣ

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Νις. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή θα φθάσουμε στον προορισμό μας, για σήμερα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την για την αρχοντική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε την οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα, την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή τη πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα κ.α. Η δική μας πρόταση για το   βράδυ (προαιρετικά), να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν ευχάριστα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα με ενδιάμεσο σταθμό στην Μπρατισλάβα. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Τέλος θα καταλήξουμε στην Χρυσή πόλη, μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ) – ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Καστρούπολη (Hradcany), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Κάστρο με τον γνωστό Ναό του Αγ. Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών, το μουσείο του Λορέττο που παλιότερα ήταν μοναστήρι και στη συνέχεια στην Οδό Αλχημιστών με το σπίτι που κατοίκησε ο Franz Kafka. Εν συνεχεία, θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ημέρα : ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΕ ΚΡΟΥΜΛΩΒ – ΜΠΟΥΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ

Πρωινό και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στη περιοχή των κάστρων της Βοημίας και ιδιαίτερα στη πόλη – κάστρο Τσέσκε Κρούμλωβ. Ο αυθεντικός χαρακτήρας και ο πλούτος των μνημείων της έκαναν την Unesco να την συμπεριλάβει στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη πεζοπορική μας ξενάγηση θα δούμε τα φρούρια και τα μοναστήρια αυτής της θεαματικής πόλης, θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Τέλος θα επισκεφθούμε τις γραφικές και πανέμορφες πολιτείες Μπουτεγιόβιτσε, γραφικά σπίτια πανέμορφα καλντερίμια και επιβλητικές εκκλησίες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΥΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ – ΚΡΕΜΣ – ΚΤΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ – ΜΕΛΚ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και περνώντας από γραφικά χωριά από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Στην συνέχεια ακολουθεί κρουαζιέρα στο Δούναβη. Στην συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ, με την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα. Τέλος θα καταλήξουμε στην αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και   ακολουθεί η ξενάγηση μας, όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλόπρεπες θερινό ανάκτορο των Αψβούργων το παλάτι Σέμπρουν, με τους υπέροχους κήπους που σε ομορφιά συναγωνίζονται τις Βερσαλλίες. Θα διασχίσουμε την Ρίνγκστράσσε όπου θα δούμε τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το εντυπωσιακό Δημαρχείο – το κτίριο Ένωση φίλων της μουσικής – το βασιλικό θέατρο – το Πανεπιστήμιο – το Εθνικό Πάρκο – την ξακουστή Όπερα της Βιέννης – τα δίδυμα μουσεία (Ιστορίας τέχνης & Φυσικής ιστορίας) που τα χωρίζει το άγαλμα της Μαρίας Τειρεσίας. Θα περάσουμε από το Χειμερινό ανάκτορο Χόφμπουργκ, θα περπατήσουμε στην Ελληνική συνοικία και στο δρόμο των Ελλήνων και θα τελειώσει η ξενάγηση μας στη πλατεία του Άγιου Στέφανου όπου και θα θαυμάσουμε την ομώνυμη μεγαλόπρεπη εκκλησία που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ κ.λ.π. ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΛΕΤ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο ευχάριστο παραθεριστικό κέντρο το Μπλετ, με την πανέμορφη λίμνη του, το φρούριο και την εκκλησία μουσείο του. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση της πρωτεύουσας της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Βελιγράδι. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλης όπου θα επισκεφθούμε το φρούριο Καλεμέγκταν, τον Πύργο Neboja που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ευρώπη, τον Άγιο Σάββα, το μνημειακό κέντρο του Τίτο και το Κοινοβούλιο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ακολουθεί το ταξίδι της επιστροφής.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και οπουδήποτε χρειάζεται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

* Πομπηία * Ρώμη * Σιένα * Φλωρεντία * Πίζα * Λιβόρνο * Βαρκελώνη * Κάννες * Νίκαια * Μονακό * Μόντε Κάρλο * Ραπάλο * Πόρτο Φίνο * Μπολόνια *

13ΗΜΕΡΕΣ

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ– ΠΟΜΠΗΙΑ – ΡΩΜΗ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και άμεση αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας. όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) το Roma by night, σε μια τρίωρη νυχτερινή ξενάγηση για να γνωρίσετε την Ρώμη σε μια άλλη διάσταση. Διανυκτέρευση.

 

ημέρα: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη.   Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και   θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο Τελευταίος σταθμός για σήμερα η πόλη της Αναγέννησης η Φλωρεντία. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι– όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ – ΛΙΒΟΡΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και θα αντικρίσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το Βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Θα περπατήσουμε στον χώρο όσο και στην υπόλοιπη πόλη. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Λιβόρνο παραθαλάσσια πόλη στο Δυτικό άκρο της Τοσκάνης. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

 

6η ημέρα: ΛΙΒΟΡΝΟ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βαρκελώνη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

 

7η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Επίσκεψη στο λόφο Μόνζουϊκ με την πανέμορφη θέα στο παλιό και νέο λιμάνι, στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στον Καθεδρικό Ναό της Σακράδα Φαμίλια, στην εκκλησία της Αγίας Οικογένειας του Αντόνιου Γκαουντί και στο παραδοσιακό ισπανικό χωριό Πουέμπλο Εσπανιόλ, μια μικρογραφία χαρακτηριστικής Ισπανικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για αγορές από τα περίφημα πολυκαταστήματα Corte Ingles. Το βράδυ (προαιρετική) διασκέδαση σε παραδοσιακό φλαμένγκο σώου. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Πρωινό και η ημέρα σας ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Κάννες, που είναι αδιαμφισβήτητα η «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους διασημότερους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που χρονολογούνται από την εποχή Μπελ Εποκ. Το μέγαρο του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ.α. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η Νίκαια. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.. Διανυκτέρευση

 

10η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, όπου θα απολαύσουμε το κέντρο της πόλης, τις πλατείες τα συντριβάνια, τους κήπους Μασενά και θα διασχίσουμε την περίφημη Μπουλβάρ ντεζ Ανγκλέ με τα φοινικόδενδρα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πριγκιπάτο του Μονακό με το φημισμένο Μόντε Κάρλο όπου θα δούμε τα ανάκτορα Ρενιέ, το Ωκεανογραφικό Μουσείο, το βασιλικό παρεκκλήσι όπου βρίσκονται οι τάφοι των Γκριμάλντι και το φημισμένο Καζίνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΡΑΠΑΛΟ – ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ριβιέρα της Ιταλίας. Πρώτος μας σταθμός το

πανέμορφο Πόρτο Φίνο. Κοσμοπολίτικος αέρας, υπέροχα καταστήματα, αρχοντικά που μαρτυρούν την αίγλη της πόλης, στενά γραφικά καντούνια μαρτυρούν την Ενετική επιρροή της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για το γραφικό Ραπάλο. Πολύχρωμα γεράνια στολίζουν τις κουκλίστικες αυλές. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η Μπολόνια

που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό μουσείο κ.α Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

 

12η ημέρα: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου μας περιμένει το πλοίο της επιστροφής. Επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

13η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης . Άφιξη και άμεση αναχώρηση για   τον τελικό προορισμό μας.

 

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοικά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Μπάρι / Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ ντουζ (ΑΒ4).
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σας σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Τις περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία
  • Ckeck point (20€)

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


 

 

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ

*Νίς * Βουδαπέστη * Βιέννη * Βελιγράδι * Θεσσαλονίκη *

8ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Νις. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή θα φθάσουμε στον προορισμό μας, για σήμερα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την για την αρχοντική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε την οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα, την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή τη πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα κ.α. Η δική μας πρόταση για το   βράδυ (προαιρετικά), να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν ευχάριστα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στην Βιέννη. Άφιξη και ξεκινάμε τη ξενάγηση της «πόλης της μουσικής». Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, τη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλης όπου θα επισκεφθούμε το φρούριο Καλεμέγκταν, τον Πύργο Neboja που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ευρώπη, τον Άγιο Σάββα, το μνημειακό κέντρο του Τίτο και το Κοινοβούλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  

7η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής μας στην Αθήνα, με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* .
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα


ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

10ΗΜΕΡΕΣ

*Κρουσεβατς * Βελιγράδι * Βουδαπέστη * Μπρατισλάβα * Πράγα * Κάρλοβυ βαρυ * Βιέννη *

1ηΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ.
Συγκέντρωση και αναχώρηση για τα σύνορα Ελλάδος – Σκοπίων και Σκοπίων – Σερβίας για την πόλη Κρούσεβατς της Σερβίας. Άφιξη το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ημέρα: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση πόλης όπου θα επισκεφθούμε το φρούριο Καλεμέγκταν, τον Πύργο Neboja που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ευρώπη, τον Άγιο Σάββα, το μνημειακό κέντρο του Τίτο και το Κοινοβούλιο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την αυτοκρατορική Βουδαπέστη, την πόλη που το υγρό στοιχείο είναι ένα από τα πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά της. Από την μια μεριά ο Δούναβης, που ελίσσεται ανάμεσα στην πόλη χωρίζοντας τη στη Βούδα και στην Πέστη και από την άλλη αναβλύζοντα νερά που γεμίζουν τα χαμάμ και τα λουτρά της πόλης. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα, τον ιστορικό ναό του Αγ. Ματτία (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες),τον πύργο των Ψαράδων. Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο Γκέλλερτ, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Οι γέφυρες του Δούναβη χαρίζουν μια ιδιαίτερη γοητεία στο τοπίο της πόλης ενώ στην απαράμιλλη ομορφιά της Βουδαπέστης συμβάλλουν και οι γύρω κατάφυτοι λόφοι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Πράγα με ενδιάμεσο σταθμό στην Μπρατισλάβα. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Τέλος θα καταλήξουμε στην Πράγα .Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ) – ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Καστρούπολη (Hradcany), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Κάστρο με τον γνωστό Ναό του Αγ. Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών, το μουσείο του Λορέττο που παλιότερα ήταν μοναστήρι και στη συνέχεια στην Οδό Αλχημιστών με το σπίτι που κατοίκησε ο Franz Kafka. Εν συνεχεία, θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη στο Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σα θρύλος στο Βορρά. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίσματα. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε τη ξενάγηση της «πόλης της μουσικής». Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των μουσείων, τη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Κρούσεβατς. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής μας στην Αθήνα, με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* .
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο, αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


 

ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! ! !

*Νις * Βουδαπέστη * Μπρατισλάβα * Πράγα * Τσέσκε Κρουμλωβ * Μπουτεγιόβιτσε * Κρέμς * Κρουαζιέρα στο Δούναβη * Μέλκ * Βιέννη * Μπλετ * Λουμπλιάνα * Ζάγκρεμπ * Βελιγράδι * Θεσσαλονίκη

12ΗΜΕΡΕΣ

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Νις. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή θα φθάσουμε στον προορισμό μας, για σήμερα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την για την αρχοντική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε την οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα, την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή τη πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα κ.α. Η δική μας πρόταση για το   βράδυ (προαιρετικά), να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν ευχάριστα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα με ενδιάμεσο σταθμό στην Μπρατισλάβα. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Τέλος θα καταλήξουμε στην Χρυσή πόλη, μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ) – ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Καστρούπολη (Hradcany), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Κάστρο με τον γνωστό Ναό του Αγ. Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών, το μουσείο του Λορέττο που παλιότερα ήταν μοναστήρι και στη συνέχεια στην Οδό Αλχημιστών με το σπίτι που κατοίκησε ο Franz Kafka. Εν συνεχεία, θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ημέρα : ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΕ ΚΡΟΥΜΛΩΒ – ΜΠΟΥΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ

Πρωινό και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στη περιοχή των κάστρων της Βοημίας και ιδιαίτερα στη πόλη – κάστρο Τσέσκε Κρούμλωβ. Ο αυθεντικός χαρακτήρας και ο πλούτος των μνημείων της έκαναν την Unesco να την συμπεριλάβει στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη πεζοπορική μας ξενάγηση θα δούμε τα φρούρια και τα μοναστήρια αυτής της θεαματικής πόλης, θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Τέλος θα επισκεφθούμε τις γραφικές και πανέμορφες πολιτείες Μπουτεγιόβιτσε, γραφικά σπίτια πανέμορφα καλντερίμια και επιβλητικές εκκλησίες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΥΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ – ΚΡΕΜΣ – ΚΤΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ – ΜΕΛΚ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και περνώντας από γραφικά χωριά από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Στην συνέχεια ακολουθεί κρουαζιέρα στο Δούναβη. Στην συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ, με την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα. Τέλος θα καταλήξουμε στην αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και   ακολουθεί η ξενάγηση μας, όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλόπρεπες θερινό ανάκτορο των Αψβούργων το παλάτι Σέμπρουν, με τους υπέροχους κήπους που σε ομορφιά συναγωνίζονται τις Βερσαλλίες. Θα διασχίσουμε την Ρίνγκστράσσε όπου θα δούμε τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το εντυπωσιακό Δημαρχείο – το κτίριο Ένωση φίλων της μουσικής – το βασιλικό θέατρο – το Πανεπιστήμιο – το Εθνικό Πάρκο – την ξακουστή Όπερα της Βιέννης – τα δίδυμα μουσεία (Ιστορίας τέχνης & Φυσικής ιστορίας) που τα χωρίζει το άγαλμα της Μαρίας Τειρεσίας. Θα περάσουμε από το Χειμερινό ανάκτορο Χόφμπουργκ, θα περπατήσουμε στην Ελληνική συνοικία και στο δρόμο των Ελλήνων και θα τελειώσει η ξενάγηση μας στη πλατεία του Άγιου Στέφανου όπου και θα θαυμάσουμε την ομώνυμη μεγαλόπρεπη εκκλησία που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ κ.λ.π. ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΛΕΤ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο ευχάριστο παραθεριστικό κέντρο το Μπλετ, με την πανέμορφη λίμνη του, το φρούριο και την εκκλησία μουσείο του. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και αναχώρηση για Ζάγκρεμπ. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση της πρωτεύουσας της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Βελιγράδι. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλης όπου θα επισκεφθούμε το φρούριο Καλεμέγκταν, τον Πύργο Neboja που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ευρώπη, τον Άγιο Σάββα, το μνημειακό κέντρο του Τίτο και το Κοινοβούλιο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ακολουθεί το ταξίδι της επιστροφής.

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και οπουδήποτε χρειάζεται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


 

« ΑΛΠΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ»ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

10ΗΜΕΡΕΣ

* Λωζάνη * Γενεύη *(Σαμονί) * Βέρνη * Ζυρίχη * Λουκέρνη * * Σαίν Μόριτζ * Νταβός * Ινσμπρουγκ * Μουσείο Σβαρόφσκυ *Βερόνα *

 

 

 

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ- ΛΩΖΑΝΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ανκόνας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Λωζάνη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την Έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ –ΣΑΜΟΝΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση, θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Καθεδρικό Ναό και θα περπατήσουμε στα πανέμορφα εμπορικά κέντρα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Γενεύη. Άφιξη και θα περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης, όπου οι προσόψεις των κτιρίων, με τις περίτεχνες ξυλόγλυπτες πόρτες θα σας εντυπωσιάσουν. Η σύγχρονη πόλη είναι το τραπεζικό κέντρο και δικαίως έχει συγκεντρώσει τους πιο ακριβούς οίκους του κόσμου. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε (προαιρετικά) εκδρομή στο κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο του Σαμονί για να απολαύσετε τις Γαλλικές Άλπεις. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ- ΒΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελβετίας την Βέρνη, όπου στην σύντομη περιήγηση μας θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών, την πλαισιωμένη από αψιδωτές στοές κεντρική αρτηρία Μαρκτγκάσε, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου κ.α. Τέλος αναχώρηση για την Ζυρίχη τη μεγαλύτερη πόλη και το σπουδαιότερο οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Στη σύντομη περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Γκροσμίνστερ και την εκκλησία Φραουμίνστερ κ.α. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ )

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ-ΝΤΑΒΟΣ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Χρόνος ελεύθερος και το πανόραμα ομορφιάς συνεχίζεται για Νταβός. Χρόνος ελεύθερος στο μαγευτικό χιονοδρομικό κέντρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα   του Τυρόλου το γοητευτικό Ιννσμπρουκ. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

7η ημέρα ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΒΑΡΟΦΣΚΥ

Πρωινό και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη, που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Ιακώβου τα ανάκτορα Χοφμπουργκ , το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, την Αψίδα του Θριάμβου. Στην συνέχεια επίσκεψη στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Σβαρόφσκυ, με έργα διασήμων καλλιτεχνών. Χρόνος ελεύθερος επιστροφή στο ξενοδοχείο μασ. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ τη Βερόνα. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντει Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και ένα πολύ όμορφο ταξίδι φθάνει στο τέλος του. Γεμάτοι από πολύ όμορφες εικόνες και εντυπώσεις αναχωρούμε   για την Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

10η ημέρα ΕΝ ΠΛΩ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης . Άφιξη και άμεση αναχώρηση για   τον τελικό προορισμό μας.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Ανκονα κατά την μετάβαση και Ανκόνα - Πάτρα κατά την επιστροφή σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4****
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Λιμενικά τέλη
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 

Δεν περιλαμβάνονται : 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

  1. ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

 


BENELUX 12 ΗΜΕΡΕΣ

*Λουκέρνη * Λουξεμβούργο * Βρυξέλλες * Ρότερνταμ * Χάγη * Άμστερνταμ * Ζαανταμ * Φολενταμ * Μααστριχ * Βοννη * Κόμπλεντς * Κρουαζιέρα Ρήνου * Μόναχο *

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ- (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας   . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ανκόνας και στη συνέχεια αναχώρηση για την Λουκέρνη Άφιξη και ακολουθεί η γνωριμία σε μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την χαρακτηριστική σκεπαστή γέφυρα και τις γεμάτες τοιχογραφίες προσόψεις των σπιτιών της παλιάς πόλης, το Ανάκτορο Ρίττερ, το μνημείο των Λιονταριών και την παλιά πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Δουκάτο του Λουξεμβούργο. Θα δούμε τον εκπληκτικό ναό της Παναγίας τα μεσαιωνικά τείχη με τις τάφρους, την γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Αργά το απόγευμα, άφιξη στις Βρυξέλλες μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη – έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα δούμε την εντυπωσιακή Γκραν Πλας, με τα χρυσοστόλιστα κτίρια και τα κομψά καφέ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ με τα εκθαμβωτικά Βιτρό, Το Μέγαρο των Εθνών, τα βασιλικά Ανάκτορα κ.α. Το απόγευμα ελεύθερο να το εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ρότερνταμ ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια. Θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο του Έρασμου, το Ναυτικό Μουσείο και τον Πύργο Ευρωγιαστ ύψους 1,25μ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Χάγη, έδρα του Διεθνές Δικαστηρίου και μόνιμη κατοικία της Βασιλικής Οικογένειας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των λουλουδιών και αναχώρηση για το ‘Άμστερνταμ. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το «νεανικό « Άμστερνταμ, που μας προκαλεί να το γνωρίσουμε. Στην πλατεία Νταμ θα δούμε τα βασιλικά Ανάκτορα καθώς και τις παλιές και τις νέες συνοικίες, θα θαυμάσουμε τα παραδοσιακά κτίσματα του 17 ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο, το νομισματοκοπείο κ.α. Στον ελεύθερο χρόνο σας κάνετε μια βόλτα (προαιρετικά) με το πλοιάριο στα γραφικά κανάλια του ποταμού Άμστελ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΖΑΑΝΤΑΜ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Βόρειο μέρος της Ολλανδίας, όπου θα επισκεφθούμε το Ζάανταμ με τους ανεμόμυλους και το γραφικό ψαροχώρι Φόλενταμ που έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Άμστερνταμ. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΑΣΤΡΙΧ – ΒΟΝΝΗ – ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ

Πρωινό και πρώτος σταθμός μας το Μάαστριχ, όπου θα δούμε την πρώτη γέφυρα της Ολλανδίας, το Δημαρχείο που υπογράφθηκε το ΕΥΡΩ, κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βόννη, την πρώτη πρωτεύουσα της Γερμανίας, όπου θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την όπερα και το σπίτι του μεγάλου μουσουργού Μπετόβεν. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Κόμπλεντς. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό και διανύουμε με το πλοίο το ωραιότερο μέρος της διαδρομής του Ρήνου. Ο ταξιδιώτης μαγεύεται από την άγρια ομορφιά των απόκρημνων οχθών με τα «γαντζωμένα» σε επίκαιρες θέσεις Κάστρα, τα ρομαντικά χωριά, τους κλιμακωτούς αμπελώνες και στη θέα του βράχου του Λορελάι, της σειρήνας που μάγευε τους ναυτικούς. Αναχώρηση, για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και η γνωριμία μας με το Μόναχο θα αρχίσει από το Ολυμπιακό Χωριό, θα θαυμάσουμε τα κλασικά κτίρια, τις όμορφες πλατείες και τα γοτθικά μνημεία. Θα περιηγηθούμε στη γοητευτική Μαριενπλάτς με το υπέροχο νεογοτθικό Δημαρχείο, την αυστηρή Μητρόπολη Φράουεν Κέρχε, την μποέμικη συνοικία του Σβάμπιν και το πρωτότυπο Γερμανικό Μουσείο. Στο ελεύθερο απόγευμά σας, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στην Πινακοθήκη, μια από τις σημαντικότερες της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΑΝΚΟΝΑ Η ΒΕΝΕΤΙΑ– ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου μας περιμένει το πλοίο της επιστροφής. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

12η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)   – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης, την Πάτρα, και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, την Αθήνα.

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Ανκόνα / Ανκόνα ή Βενετία – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ (ΑΒ4).
  • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.ΠΑ

 

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια Κρουαζιέρας Ρήνου, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται .
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


 

 

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 14 ημέρες

* Μιλάνο * Λουκέρνη * Φράιμπουργκ * Μέλανας Δρυμός * Μπάντεν – Μπάντεν * Χαιδεμβέργη * Κρουαζιέρα Ρήνου * Κόμπλεντς * Βερολίνο * Μουσείο Περγάμου * Πότσδαμ * Βαιμάρη * Ερφούρτη * Βίσμπουργκ * Ρότενμπουργκ * Νυρεμβέργη * Μόναχο * Κάστρο Νόιζβενστάιν * Γκάρμις Πάρτεν Κίρχε * Βερόνα *

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στο Μιλάνο, το εντυπωσιακό Ντουόμο, ο Καθεδρικός Ναός και η διάσημη Σκάλα, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για την ήρεμη Λουκέρνη. H παλιά πόλη με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών, το παλιό Δημαρχείο, η ασυνήθιστη σκεπαστή γέφυρα Καπελμπρίκε θα σας ενθουσιάσουν. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για το Φράιμπουργκ, μεγάλο τουριστικό κέντρο στα νότια υψώματα του Δρυμού. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για τον Μέλανα Δρυμό, μια από τις ωραιότερες περιοχές της Γερμανίας. Γεμάτος δάση από πεύκα, καταπράσινες πεδιάδες, ελάφια, γραφικά ξύλινα σαλέ, φασιανούς και έντονο λαογραφικό χρώμα. Δύσκολο να φύγει κάποιος χωρίς να αγοράσει έστω και ένα μικρό από τα ξυλόγλυπτα προϊόντα. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Φράιμπουργκ. διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ – ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός το Μπάντεν – Μπάντεν, στις αρχές του Μέλανα Δρυμού και δίπλα στους αμπελώνες Μπάντεν. Είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας στην Ευρώπη. Στην συνέχεια αναχώρηση για Χαϊδελβέργη, αγαπημένο μέρος πολλών Γερμανών ρομαντικών συγγραφέων και ξακουστή πανεπιστημιούπολη, θα δούμε τη γραφική πλατεία της Αγοράς με το Δημαρχείο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος. Στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε Κρουαζιέρα Ρήνου, όπου θα διανύσουμε με το πλοιάριο το ωραιότερο μέρος της διαδρομής του Ρήνου. Μέσα από το πλοιάριο ο ταξιδιώτης μαγεύεται από την άγρια ομορφιά των απόκρημνών όχθων με τα «γαντζωμένα» σε επίκαιρες θέσεις Κάστρα, τα ρομαντικά χωριά, τους κλιμακωτούς αμπελώνες, και στη θέα του βράχου της Λορελάι, της σειρήνας που μάγευε τους ναυτικούς. Τέλος αναχώρηση για το Κόμπλεντς. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το πανέμορφο Βερολίνο. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε την περίφημη λεωφόρο Ούντερ Ντε Λίντεν και να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την εξαίρετη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από τη πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ  εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά τού εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου  κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας.        Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάττονται εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, η πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα κι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

 

 

8η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΔΑΜ

Πρωινό και στην συνέχεια θα εξορμήσουμε 30 χιλιόμετρα νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Επιστροφή στο Βερολίνο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προτείνουμε δείπνο σε κάποια μπυραρία όπου μπορείτε να γευτείτε το περίφημο κότσι ή να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα περίφημα βαριετέ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΒΑΙΜΑΡΗ – ΕΡΦΟΥΡΤΗ – ΒΙΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για την Bαιμάρη και την Ερφούρτη, προστατευόμενες πόλεις από UNESCO. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βίσμπουργκ, που καταστράφηκε στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, θα δούμε το παλάτι των Πριγκίπων των Επισκόπων εκλεκτόρων, την Μητρόπολη και την Γέφυρα πάνω στον ποταμό Μάιν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα : ΒΙΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ, μια από τις παλαιότερες πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο, αλλά και η πιο καλοδιατηρημένη , που είναι χτισμένη σε προνομιακή θέση, για να επιβλέπει την κίνηση στον ποταμό Τάουμπερ από τέσσερα σημεία. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πόλη της Νυρεμβέργης, την δεύτερη πιο δοκιμασμένη πόλη από βομβαρδισμούς κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Μέγαρο όπου έγινε η Δίκη του Εγληματικού Πολέμου, την Παλιά πόλη, τον Καθεδρικό ναό του Ματτίας κ.α. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πόλη της οποίας σύμβολο έγινε ένας μικρός καλόγερος, για να θυμίζει πως η ίδρυση και το όνομα της οφείλονται στους μοναχούς, το Μόναχο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)

Πρωινό και η γνωριμία μας με την πόλη του Μονάχου θα αρχίσει από το Ολυμπιακό χωριό, θα θαυμάσουμε τα κλασικά κτίρια, τις όμορφες πλατείες και τα γοτθικά μνημεία. Θα περιηγηθούμε στη γοητευτική Μαρίενπλατς με το υπέροχο νεογοτθικό Δημαρχείο, την αυστηρή Μητρόπολη Φράουεν κίρχε, την μποέμικη συνοικία του Σβάμπιν και το πρωτότυπο Γερμανικό Μουσείο. Στο ελεύθερο απόγευμα σας, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στην Πινακοθήκη, μια από τις σημαντικότερες της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΖΒΕΝΣΤΑΙΝ – ΓΚΑΡΜΙΣ ΠΑΡΤΕΝ ΚΙΡΧΕ – ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό και σήμερα η μέρα μας είναι ένα πανόραμα ομορφιάς. Πρώτος σταθμός το παραμυθένιο Κάστρο Νοιζβενστάιν, που φιγουράρει σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες που αναφέρονται στην Γερμανία. Εδώ ο δημιουργός του Λούντβιχ Β’, ύστερα από παραμονή 170 ημερών από την ημέρα που χτίστηκε, έμαθε από ειδικό αγγελιοφόρο ότι τον καθαίρεσαν. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Γκάρμις Πάρτεν Κίρχεν χτισμένο στο πόδι του πιο ψηλού βουνού της Γερμανίας, θα σας ενθουσιάσουν οι κομψοτεχνημένες γέφυρες, οι πανέμορφες πλατείες και το βαυαρικό τοπίο στο ζενίθ του!!! Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το δροσερό αέρα των Άλπεων. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο μας περιμένει για το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

14η ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για   τον τελικό προορισμό μας.

 

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Ανκόνα / Ανκόνα – Πάτρα κατά την επιστροφή σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ (ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου )
  • Ημιδιατροφή ανάλογα της επιλογής σας.
  • Τοπικός Ξεναγός στο Βερολίνο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Λιμενικά τέλη.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους , εισιτήρια Κρουαζιέρας Ρήνου και θεάματα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 

 

Σημείωση: το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.