Skip to main content

Κροατία - Μαυροβούνιο - Βοζνία Ερζεγοβίνη - Σερβία 23/10

 

 

Κροατία - Μαυροβούνιο - Βοζνία Ερζεγοβίνη - Σερβία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/10

9 μέρες οδικώς Δυρράχιο - Κότορ - Πούτβα - Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σαράγιεβο - Νόβισαντ - πεδιάδα Βοιβόντίνας - Σρέμσκι Καρλόβσκι - Βελιγράδι με διαμονή επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και μπουφέ πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).

ΑΠΟ 545,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Μέρα:
Αθήνα – Δυρράχιο
Αναχώρηση για το Δυρράχιο μέσω Λαμίας - Καστοριάς με ενδιάμεσες στάσεις. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, συνεχίζουμε για το Δυρράχιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LEONARDO 4* (www.hotelleonardo.al) ή παρόμοιο. Δείπνο.
Μέρα:
Δυρράχιο - Κότορ - Πούτβα - Ντουμπρόβνικ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μαυροβούνιο με πρώτο σταθμό το Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγ. Τρύφωνος στη παλιά πόλη του Κότορ. Ακολουθεί η Πούτβα με τα στενά δρομάκια & παραδοσιακά μικρά καταστήματα και πολλές μικρές εκκλησίες, πριν καταλήξουμε στο «μαργαριτάρι της Αδριατικής» το Ντουμπρόβνικ. Διαμονή σε 4* ή 5* ξενοδοχείο της αλυσίδας IMPORTANNE RESORTS (www.importanneresort.com) ή στο LAPAD 4* (www.hotel-lapad.hr) ή εναλλακτικά διαμονή στο GRAND PARK 4* (www.grandhotel-park.hr) στη χερσόνησο Lapad στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο.
Μέρα:
Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση
Πρόγευμα και γνωριμία με το ιστορικό οχυρωμένο Ντουμπρόβνικ. Περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου, με πανύψηλα πέτρινα κτίρια και παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν. Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι μέχρι και το παλάτι του κυβερνήτη και την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Vlaho. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.
Μέρα:
Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σαράγιεβο
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βοσνία, αφού προηγουμένως επισκεφτούμε το όμορφο και τραγουδισμένο γραφικό Μόσταρ. Παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, στενά καλντερίμια και θαυμαστές φυσικές εικόνες σε μία πόλη, με σύμβολο της τη περίφημη γέφυρα Stari Most. Ακολουθεί η πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το Σεράγιεβο, τη «πόλη με τη διπλή ταυτότητα». Διαμονή στο ξενοδοχείο HOLLYWOOD 4* ή παρόμοιο. Δείπνο.
Μέρα:
Σαράγιεβο - Νόβισαντ
Μετά το πρόγευμα, γνωριμία με το Σεράγιεβο με τα πολυπληθή λιθόστρωτα σοκάκια, τα πολυάριθμα τζαμιά, τα παλιά λουτρά, τη σκεπαστή αγορά καθώς και τόσα πολλά κτίσματα που στριμώχνονται με περίσσια χάρη κάτω από τη σκιά των μιναρέδων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με το Νόβισαντ όπου τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο PLANETA INN 4* (www.planetainn.com) ή παρόμοιο.
Μέρα:
Νόβισαντ - πεδιάδα Βοιβόντίνας - Σρέμσκι Καρλόβσκι - Βελιγράδι
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα με δασώδεις λόφους κατά μήκος του Δούναβη. Θα επισκεφθούμε τη μικρή κουκλίστικη πόλη Σρεμσκι Καρλόβσκι, με το Πατριαρχείο, τη Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία κα. Ακολουθεί η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι απλωμένο στις όχθες του Δούναβη. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο SUMADIJA 4* (www.hotelsumadija.com). Δείπνο.
Μέρα:
Βελιγράδι, ξενάγηση
Πρωινό και περιήγηση στο πανέμορφο Βελιγράδι, με το μεσαιωνικό κάστρο Καλεμεγδάν, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Σάβα & Δούναβη. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στη παλιά πόλη με τον εμπορικό αλλά και με θαυμάσια κτίρια πεζόδρομο Κνεζ Μιχαήλοβα, τα παλιά Ανάκτορα, το πύργος Νέμποσα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος κα. Το βράδυ περπατήστε στη βοημική περιοχή Σκαντάρλια, ένα από τα αγαπημένα μέρη των ντόπιων. Δείπνο.
Μέρα:
Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη
Πρωινή αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, μεταφορά & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE 5* (www.grandhotelpalace.gr) ή παρόμοιο. Δείπνο.
Μέρα:
Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις: 9 Σεπτεμβρίου // 23 Οκτ., 9 μέρες οδικώς
  
  
Δίκλινο545
3ο άτ. έως 12 ετ.515
Μονόκλινο715

 

Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν ως πρόγραμμα
     Οκτώ (8) διαν/ σεις συνολικά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ως αναγραφόμενα στο πρόγραμμα ή παρόμοια της ιδίας ή ανωτέρας κατηγορίας (μια (1) διαν/ση στο Δυρράχιο, δυο (2) στο Ντουμπρόβνικ, μια (1) στο Σεράγιεβο, μία (1) στο Νόβισαντ, δυο (2) στο Βελιγράδι & μία (1) στη Θεσ/κη)
     Μπουφέ πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
     Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & ότι αναφέρεται προαιρετικό και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
Σημείωση:
     Η ροή των εκδρομών, περιηγήσεων και ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς καμιά παράλειψη.