Skip to main content

Διαμάντια των Δαλματικών Ακτών Πάσχα και Πρωτομαγιά 2020 από 265,00

Αναχωρήσεις: 16/04, 22/04,29/04

 6 ημέρες

 1η μέρα Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση.Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα Θεσσαλονίκη -Μπούτβα

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Μπούτβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα όμορφα μικρά της καταστήματα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Χρόνος ελεύθερος στη Μαρίνα της Μπούτβα.

 3η ημέρα Μπούτβα -Ξενάγηση Πόλης – Πέραστ (Κρουαζιέρα) – Κότορ  

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Πέραστ όπου θα απολαύσουμε mini κρουαζιέρα στο νησάκι ‘’Παναγία των βράχων’’ μέσα στα φιόρδ του κόλπου Κότορ .  Έπειτα αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Έπειτα επιστροφή στην Μπούτβα όπου θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα της Μπούτβα  όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πε- ζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων.

 4η  ημέρα Μπούτβα – Ντουμπρόβνικ -Ξενάγηση Πόλης

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Λουκά για την λειτουργία της Ανάστασης που γίνεται τι πρωί της Κυριακής . Στη συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα  Μπούτβα – Τίρανα – Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αλβανίας. Εκεί θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τον δρόμο της επιστροφής με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

  4* HOTELS    SATO  BLUE STAR   MONTENEGRO  TARA    BUDVA ADRIA 
 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο  265€    270€    280€   285€   300€  305€
 Τιμή σε μονόκλινο     400€   405€    425€  435€  465€    470€
 Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)    175€     175€     195€  195€    2000€   200€

 

Περιλαμβάνονται

  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4*  - όπως αυτά αναφέρονται .
  • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 10€ ανά άτομο.
  • Κρουαζιέρα του Λόκρουμ 10€ ανά άτομο (δε περιλαμβάνεται η είσοδος στο νησί)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.