Skip to main content

Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Σαράγεβο Πάσχα - Ιούνιος 2020 από 395,00

16/4,  30/4,   23/5,   6/6,   20/6/20

Μπούτβα - Κοτόρ - Ζλατιμπόρ - Κρούσεβατς - Νις

7 Ημέρες.

 1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ: Αναχώρηση 06:30 για ΤΙΡΑΝΑ. Η διαδρομή μας μέσω ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της ΚΑΚΑΒΙΑΣ. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ για δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ: Πρωινό, σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. Διασχίζουμε τη βόρειο ΑΛΒΑΝΙΑ, για να φθάσουμε στο Μαυροβούνιο, με την πανοραμική μας διαδρομή από τον ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ, να μας οδηγεί στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της ΜΠΟΥΤΒΑ, την αρχαία ΒΟΥΘΟΗ, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στον γραφικό κολπίσκο του ΚΟΤΟΡ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του, σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, όπου θα έχουμε δείπνο και διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ: Ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ωστόσο ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα - πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, γύρω από το πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΝΕΟΥΜ - ΜΟΣΤΑΡ - ΣΑΡΑΓΕΒΟ: Μια ακόμη ταξιδιωτική εμπειρία σε δυο πολύπαθες πόλεις της ΒΟΣΝΙΑΣ ξεκινά. Πρώτος σταθμός το ΜΟΣΤΑΡ, με τη διάσημη γέφυρα ΣΤΑΡΙΜ του ποταμού ΝΕΡΕΤΒΑ, που μετά την καταστροφή της στον πόλεμο του 1991, ξαναχτίστηκε το 2004, σύμφωνα με το αρχικό της σχέδιο και αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια, αλλά και προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της unesco. Η πανέμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της χώρας, το ΣΑΡΑΓΕΒΟ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΡΑΓΕΒΟ: Είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στην κοιλάδα Σαράγεβο και περιβάλλεται από τις Δειναρικές 'Aλπεις. Η πόλη είναι γνωστή για τη θρησκευτική της ποικιλομορφία, καθώς συνυπάρχουν οπαδοί του Ισλάμ, του Ρωμαιοκαθολικισμού, της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ιουδαϊσμού. Αν και η περιοχή έχει κατοικηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους, η σύγχρονη πόλη του Σαράγεβο αναπτύχθηκε σαν προπύργιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 15ο αιώνα. Κάνοντας βόλτα στην πόλη, δύσκολα θα αποφύγεις τις αναφορές στα γεγονότα του πολέμου κ.λπ., ενώ το παλιό τούνελ που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκειά του έχει γίνει μουσείο. Στα «ανατολίτικα» σοκάκια της παλιάς πόλης, θα βρούμε χαλιά, χειροτεχνήματα και διάφορους παραδοσιακούς τεχνίτες όπως οι σιδεράδες της οδού Kazandziluk για να αγοράσουμε σουβενίρ (σφαίρες-στυλό, βλήματα-ανθοδοχεία και άλλα μεταποιημένα «λάφυρα» του πολέμου). Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΡΑΓΕΒΟ - ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ Η ΝΙΣ: Πρωινή αναχώρηση για ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ. Στην οροσειρά των Δειναρικών 'Aλπεων χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, το Ζλάτιμπορ απολαμβάνει ένα ευχάριστο αλπικό κλίμα πάνω στο οποίο έχει στηρίξει την οικονομία του, άμεσα στραμμένη στον χειμερινό τουρισμό. Και αυτή η πόλη βέβαια αναγνωρίζεται για την μακρά ιστορία της, μέχρι το 1991 μάλιστα ονομαζόταν Παρτιζάνσκε Βόντε (δηλαδή «Τα Νερά των Ανταρτών»), για να αποκτήσει τη νυν ονομασία της «Ζλάτιμπορ». Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε νωρίς το βράδυ στο ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ η το ΝΙΣ για δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ Η ΝΙΣ - ΑΘΗΝΑ: Αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, με ενδιάμεση στάση, όπου μετά το σχετικό έλεγχο, συνεχίζουμε για Αθήνα με στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

 

Προορισμοί

Ημέρες

Σε  2κλινο

δωμάτιο

Επιβάρυνση

μονόκλινου

Αναχωρήσεις

NTOYMΡΟΒΝΙΚ - 
ΜΟΣΤΑΡ -  ΣΕΡΑΓΕΒΟ

7

395 €

185 €

16/4,  30/4,   23/5,  
6/6,   20/6/20*-


Περιλαμβάνονται
:

  • *Εκδρομές – περιηγήσεις, με σύγχρονο πούλμαν.
  • *Διαμονή, 6 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus - 4*.
  • *Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά, 6 δείπνα )
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • *Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • *Είσοδοι σε Μουσεία, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους.
  • *Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
  • *Check point και φόροι ξενοδοχείων ( 20 € ανά άτομο).
  • *Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Σημείωση :

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί και αντίστροφα και στις αναχωρήσεις του Ιουνίου, η διαμονή να γίνει από την περιοχή του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ στην περιοχή ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ η ΝΕΟΥΜ.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.