Skip to main content

Σλοβενία & Ίστρια Οκτώβρης Νοέμβρης 2018 από 595,00

EARLY BOOKING!
Βελιγράδι – Νόβι Σάντ – Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα – Λίμνη Μπλεντ – Σπήλαια Ποστόινα –
Οπάτια – Ριέκα – Πούλα - Ρόβινι
8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 21/10, 18/11

Μια από τις μικρότερες και γοητευτικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Λιουμπλιάνα είναι μια ήρεμη και φιλόξενη πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ατμόσφαιρα που συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

1η μέρα: Αθήνα - Νις
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Νις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Νις – Βελιγράδι - Νόβι Σαντ
Αναχώρηση από τη Νις για το Βελιγράδι. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στη πόλη. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Νόβι Σαντ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Στη περιήγηση θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή με το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Λίμνη Μπλεντ – Λιουμπλιάνα (ξενάγηση)
Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική λίμνη Μπλέντ με μαγική θέα στις Ιουλιανές Άλπεις & το κάστρο. Το τοπίο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει, περιτριγυρισμένο από πυκνά πευκοδάση, με το παραμυθένιο κάστρο και την πανέμορφη λίμνη που είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, άξια κληρονόμος της μεγαλοπρέπειας των Αψβούργων, μια πόλη με μπαρόκ ατμόσφαιρα αλλά νεανική διάθεση όπου οφείλει την ονομασία της στον ποταμό Λουμπλιάνκα. Θα ξεκινήσουμε με την καταπληκτική μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του Ποταμού Λουμπλιάνκα & θα δούμε την πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, την γέφυρα των Δράκων, δίπλα στην αγορά, σύμβολο της πόλης, το Δημαρχείο κτίσμα του 1484, την Ακαδημία τεχνών και επιστημών, τη Βιβλιοθήκη, που είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης. Τέλος, εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέψει θα ανέβουμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στο Κάστρο που χρονολογείται από το 1144 και δεσπόζει στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σπήλαια Ποστόινα – Οπάτια – Ριέκα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, την Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πανέμορφη πόλη Ριέκα που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου» Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Ριέκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πούλα - Ρόβινι - Μέστρε
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφτούμε την Πούλα που είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Η ιστορία τους ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους, αλλά αναπτύχθηκε τα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας οπότε και έγινε επισκοπική έδρα. Η συνέχεια θα μας φέρει στο Ροβίνι άλλη μια πόλη με ασύγκριτη ομορφιά στη περιοχή της Ίστρια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μέστρε – Πλοίο
Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο πλοίο για την επιβίβαση. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλους.

8η μέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στη Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

22/10, 13/11, 04/12

595€

615€

+165€

545€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Εισιτήρια πλοίου Βενετία ή Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
  • 1 διανυκτέρευση στη Νις, 1 στη Νόβι Σαντ, 2 στη Λιουμπλιάνα, 1 στη Ριέκα (ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Οπάτια) και 1 στο Μέστρε, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στο Βελιγράδι
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, σπήλαια Ποστόινα
  • Checkpoint 20€
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό