Skip to main content

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών Καλοκαίρι 2018 από 420,00

8 ημέρες
Τρέμπινιε – Σπλιτ – Τρογκίρ - Νέουμ – Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ – Κότορ – Μπούτβα
•27.07.2018 •03.08.2018 •10.08.2018 •17.08.2018 •24.08.2018

1η ημέρα : Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00  και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Θεσσαλονίκη- Τρέμπινιε
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το Τρέμπινιε (Βοσνία-Ερζεγοβίνη). Μετά τις απαραίτητες στάσεις άφιξη  στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα: Τρέμπινιε – Σπλιτ – Τρογκίρ - Νέουμ
Πρόγευμα & αναχώρηση για το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας, το Σπλιτ. Φτάνοντας στο Σπλιτ θα δούμε τον λόφο Μοργιάν – σύμβολο της πόλης – θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι του Διοκλητιανού, το οποίο ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO – αξιόλογο δείγμα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην ανατολική πλευρά της Αδριατικής θάλασσας. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί) που έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία και θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Έπειτα αναχώρηση για το Νέουμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα: Νέουμ – Ντουμπρόβνικ (Ξενάγηση Πόλης) – Τρέμπινιε  
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Ελεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα: Τρέμπινιε - Μόσταρ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το Μόσταρ, την πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ (Παλαιά Γέφυρα), που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε στον πόλεμο της Βοσνίας από τους Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
6η ημέρα :Τρέμπινιε -  Κότορ -  Μπούτβα
Πρόγευμα & αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Έπειτα αναχώρηση για την Μπούτβα. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της από την μαρίνα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα: Τρέμπινιε – Τίρανα – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα & αναχώρηση για την πρωτεύουσα της γειτονικής μας χώρας, τα Τίρανα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πιο σημαντικά της αξιοθέατα.  Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη και η πλατεία της Μητέρας Τερέζας. Θα κάνουμε μία βόλτα με το λεωφορείο όπου θα δούμε τις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, τα υπουργεία, το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethern Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ’ άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια. Τελειώνοντας θα δούμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια αναχώρηση . Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
8η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση  στις 10.00. Με ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κανονική Τιμή

Παιδί                  2-12

Επιβ. Μον.

Οδική Εκδρομή

•27.07.2018 •03.08.2018 •10.08.2018 •17.08.2018 •24.08.2018

SL Industry 4* - Τρέμπινιε Orka 4* - Νέουμ

420 €

200€

210€

διαμονή στη Θεσσαλονίκη σε 3*/4* με πρωινό δημοτικός φόρος πόλης 3€/4€ ανα διανυκτερευση ανα δωμάτιο

Περιλαμβάνεται πρόγευμα & δείπνο καθημερινά στο χώρο των ξενοδοχείων Check points 10€

Περιλαμβάνονται

  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στο εξωτερικό  όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Δύο (2) διανυκτερεύεσεις στη Θεσσαλονίκη με πρωινό.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.(εκτός Θεσσαλονίκης)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Checkpoints 10€ ανά άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται