Skip to main content

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ-ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ-ΚΡΟΑΤΙΑ Καλοκαίρι 2018 από 299,00

6 & 7 ΗΜΕΡΕΣ  ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  
ΤΙΡΑΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΠΟΥNΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ
ΑΝΑΧΩΡΗΣH :   ΚΑΘΕ  ΔΕΥΤΕΡΑ  

<<Είναι μικρό. Είναι μεθυστικά πανέμορφο. Είναι γεμάτο δραματικά τοπία από αγέρωχα κατάμαυρα βουνά που καταλήγουν σε δαιδαλώδη φιόρδ, καταπράσινες θάλασσες, οχυρωμένες πόλεις και κάστρα. Είναι βουνό και θάλασσα μαζί. Το εκκολαπτόμενο Monte Carlo της Ανατολικής Μεσογείου είναι ένας προορισμός που αξίζει να ανακαλύψετε πριν κατέλθουν «οι πολλοί».   

1η ΜΕΡΑ :  ΑΘΗΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ ή ΔΥΡΡΑΧΙΟ (700 χλμ)
    Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Αλβανία. Η  διαδρομή μας μέσω ΛΑΜΙΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της  ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ. Συνεχίζουμε  για την  πρωτεύουσα της Αλβανίας. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής στα Τίρανα ή στο Δυράχιο. Δείπνο,  διανυκτέρευση.
2η  ΜΕΡΑ : TIΡΑΝΑ – ΜΠΑΡ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ (285 χλμ)
    Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση στα Τίρανα. Η πόλη ιδρύθηκε το 1614 και στολίζεται από μια πληθώρα όμορφων εκκλησιών και κατάφυτων πάρκων. Το κέντρο της πόλης, κοσμείται με ορισμένα αρχιτεκτονικά μνημεία της εποχής του Μουσολίνι. Θα δούμε την παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο και άλλα αξιοθέτα στην πλατεία Σκεντέρμπευ, όπως το τζαμί του Έτχεμ Μπέη του 1789, το Sahat-Kulla (Πύργος Ρολογιού) του 1830 και το θέατρο μαριονέτας, που κάποτε στέγαζε το ψευτο-κοινοβούλιο του βασιλιά Ζογκ, καθώς και την Καμπάνα της Ειρήνης, η οποία κατασκευάστηκε από παλιούς κάλυκες σφαιρών και θυμίζει το ταραχώδες παρελθόν των Τιράνων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Montenegro (Μαυροβούνιο) διασχίζοντας   την  παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ.  Συνεχίζουμε για το  <Mόντε Κάρλο> των Βαλκανίων, όπως χαραχτηρίζεται όχι άδικα το νησάκι Σβέτι Στέφαν(Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας  ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο,  δείπνο, διαν/ση.
3η ΜΕΡΑ:  ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ  - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ (30 χλμ)
      Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή  στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές,  εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρισκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το πευκόφυτο νησί Lokrum  όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου.   Επιστροφή, δείπνο, διαν/ση.
4η ΜΕΡΑ :    MΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ – PORT OF MONTENEGRO
       Πρωινό και επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα–τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, κάστρα, μαγάζια για ψωνια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ.Το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας & το πράσινο των δαλματικών ακτών θα μας συνοδεύει μέχρι την είσοδο μας στο Κοτόρ, που  ίσως είναι  η ομορφότερη αλλά και η πιο ενδιαφέρουσα από ιστορικής άποψης πόλη της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.
Συνεχίζουμε για το Port of Montenegro. Το 2006, ο Πρωθυπουργός Μίλο Τζουκάνοβιτς κάλεσε τον Καναδά Peter Munk - ιδρυτή της Barrick Gold - στο Μαυροβούνιο. Πετώντας πάνω από ένα οπλοστάσιο με ελικόπτερο, ανακάλυψε το όραμά του : να φέρει το Μαυροβούνιο ξανά στο high-end προορισμό όπως ήταν κάποτε. Ο Peter Munk είδε αυτό το δυναμικό αμέσως με τη μορφή μιας ζωντανής κοινότητας ναυτικών. «Όταν πέταξα εκεί την πρώτη φορά, σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο. Έκπληκτος έβλεπα αποβάθρες, με διπλάσιο πλάτος από την κύρια προβλήτα του Μόντε Κάρλο, ή απο αυτών στη Νίκαια και στις Κάννες. Από άποψη της προστασίας, είναι τόσο μεγάλη οση δεν εχω δει σε κάνενα λιμάνι στη ζωή μου. Δεν υπάρχει πουθενά." Το ελκυστικό μέρος τέθηκε σε δημόσια προσφορά το 2006, και αγοράστηκε από την καναδό επιχειρηματία Peter Munk. Το Port of Montenegro είναι η πρώτη ολοκληρωμένη state-of-the-art με βαθιά νερά μαρίνα στην Αδριατική Θάλασσα. Προσφέρει πάνω από 600 θέσεις ελλιμενισμού όλων των μεγεθών - τουλάχιστον 130 προορίζονται για σκάφη άνω των 30 μέτρων και 150 για super yachts, μέχρι μήκους 150m.  - καθώς και 130 διαμερισμάτα πολυτελείας, καταστήματα, εστιατόρια,  64m πισίνα υπερχείλισης και το lounge bar το όνομα του Lido Mar,και ενα 5-αστέρων boutique ξενοδοχείο το οποιο άνοιξε το 2014. Τα έργα που αφορούν το Porto Montenegro περιλαμβάνουν ένα 18στρεμματων γήπεδο golf στην περιοχή στο άμεσο μέλλον.Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  δείπνο, διαν/ση.
5η ΜΕΡΑ : ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ - ΤΙΡΑΝΑ ή ΔΥΡΡΑΧΙΟ
     Πρωινό και αναχώρηση για την Αλβανία, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα/καφέ. Άφιξη στα Τίρανα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
6η ΜΕΡΑ : ΤΙΡΑΝΑ  ή ΔΥΡΑΧΙΟ - ΑΘΗΝΑ
     Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα,  με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.

 

TIMH  KAT΄ ATOMO

6 ημέρες

7 ημέρες

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

€ 299

€ 349

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ  12 ΕΤΩΝ

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

€ 279

€ 329

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

€ 399

€ 499


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, εκδρομές , περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαν/σεις  σε  ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων  με πρωινό
  • Δώρο Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
  • Δημοτικοί φόροι &  ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών
  • ΔΩΡΟ ΒΑΛΙΤΣΑ-ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Eίσοδοι σε μουσεία, πολεις και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του   προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και   αντίστροφα.
  • Οι διανυκτερεύσεις μπορεί να γίνουν και στο Τρέμπινιε (20χλμ απο το Dubrovnik). Ως Mοντενέγκρο αναφέρεται η ευρύτερη περιοχή του κόλπου το Κότορ η οποια και περιλαμβάνει τις ριβιερες της Μπουντβα, του Χερσιγκ Νοβι, του Τιβατ και του Κοτορ.
  • Στο 7 ήμερο πρόγραμμα υπάρχει μια ακόμα ημέρα ελεύθερη σε σχέση με το 6 ήμερο πρόγραμμα
  • Το πρόγραμμα συνδιάζεται και με το αεροπορικό  5 & 6ήμερο
  • Οι διανυκτερεύσεις μπορεί να γίνουν Τίρανα ή Δυράχιο και Καστορία ή Πόγκραδετς