Skip to main content

Ανατολική Ρωμυλία, Μαύρη Θάλασσα Σεπτέμβριος

Ημέρες: 7 Ημέρες Οδικώς
Ημερομηνίες: 17 - 23 Σεπτεμβρίου
Τιμή: από 360€
1η HΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ-ΜΠΟΡΟΒEΤΣ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση.  Ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στον Προμαχώνα, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειάζεστε και αμέσως μετά περνάμε τον έλεγχο διαβατηρίων.  Μετά από δυο ώρες και ένα τέταρτο άφιξη στο Μπόροβετς, όπου θα εκπλαγούμε από τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:  ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας στις 09.00, διασχίζοντας το ωραιότερο ελατόδασος που έχετε δει ποτέ. Σε δυο ώρες φθάνουμε στη Φιλιππούπολη-πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας- όπου το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος (Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε το αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό στάδιο, το Αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα - από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς την Ακτή του Ηλίου, περνώντας στο δρόμο τη Στάρα Ζαγορά, τη Νόβα Ζαγορά, το Σλίβεν, και το Μπουργκάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην περιοχή.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΟΖΩΠΟΛΗ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Πρόγευμα και σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στη Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοί μας. Η πρώτη επίσκεψή μας είναι στη ΣΟΖΩΠΟΛΗ. Εκεί, θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοί της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια, τις εκκλησίες  και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των  απέναντι νησιών.  Αφού εξερευνήσουμε τη Σοζώπολη και  πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάρουμε το δρόμο για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη (ο πατέρας του ήταν από τη Βάρνα). Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας τη Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Όσοι έχουν τη διάθεση να περπατήσουν λίγο περισσότερο μπορούν  να δούν και την εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία είναι Μητρόπολη του Μπουργκάς. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς σε 37 χιλιόμετρα φτάνουμε στη χερσόνησο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ – Νέσεμπαρ σήμερα. Το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωσή της. Θα μιλήσουμε για την ιστορία της και αφού κάνουμε βόλτα στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο για φαγητό στα δεκάδες ψαροταβερνάκια, πιτσαρίες, κ.λ.π. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά και είδη δώρων, ασημικά κ.λ.π. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΑΛΑΤΖΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΒΑΡΝΑ
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο, μετά το πρόγευμα, για να κατευθυνθούμε προς τη Βάρνα, περνώντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στο πράσινο και έχοντας πάντα δίπλα μας τη Μαύρη Θάλασσα. Θα διασχίσουμε τη Βάρνα μέσα από το κέντρο της και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας για 15 χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές-όπως λέγονται - μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι ΑΛΑΤΖΑ. Ένα μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στη Βάρνα, θα δούμε τη Μητρόπολη-Κοίμηση Της Θεοτόκου-μια σημαντική εκκλησία του 1866 και μετά θα έχουμε χρόνο στον πανέμορφο πεζόδρομό της με την όπερα και τα πάρα πολλά μαγαζιά, για ψώνια και φαγητό. Αργότερα θα επισκεφθούμε το 2ο  μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης 400 στρεμμάτων. Μέσα εκεί υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα καφετερίες, ενυδρείο και το μοναδικό στα Βαλκάνια “ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ’’, όπου με ένα εισιτήριο μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα με επιδείξεις Δελφινιών.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Ξεκούραση.   Δείπνο και  διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΟΦΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση.  Η πρώτη μας στάση είναι στην Αγχίαλο (Πομόριε σήμερα) όπου θα επισκεφτούμε το κάποτε Ελληνικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε και μετά μπορούμε να κατεβούμε μέχρι την παραλία της Αγχιάλου να γνωρίσουμε την πόλη.  Ακολούθως (προαιρετικά) μπορούμε να επισκεφθούμε στο ΣΛΙΒΕΝ, τους Αμπελώνες ενός μεγάλου οινοποιείου της περιοχής. Θα μας ξεναγήσουν και εμείς μετά θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κρασιά αλλά και να γευματίσουμε για μεσημέρι (μενού).  Εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο για Σόφια.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρόγευμα για την περιήγηση της Σόφιας.  Θα ξεναγηθούμε στον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, τη Βυζαντινή Αγ. Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τον Ρώσικο ναό του Αγ. Νικολάου, το μοναδικό μουσείο φυσικής ιστορίας, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο και άλλα μνημεία. Τελειώνοντας την περιήγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό, ψώνια στον πεζόδρομο ή βόλτα για καλύτερη γνωριμία με την πρωτεύουσα. Εν συνεχεία αναχώρηση για Σαντάνσκι.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.  

7η ΗΜΕΡΑ:  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο Σαντάνσκι και ολιγόωρη περιήγηση στο χωριό Πετρίτσι.  Κρατώντας αυτές τις τελευταίες όμορφες εικόνες συνεχίζουμε το δρόμο μας, με προορισμό τα σύνορα.  Περνώντας στο ελληνικό έδαφος θα επισκεφθούμε το Οχυρό Ρούπελ και στη συνέχεια το οικοτουριστικό περίπτερο της Λίμνης Κερκίνης.  Ενημέρωση για τον υδροβιότοπο της λίμνης.  Eπόμενη επίσκεψη στο Σπήλαιο Αλιστράτης.  Στάση για φαγητό στα Πορόια (αν ο χρόνος το επιτρέπει θα δούμε και το Σιδηρόκαστρο) και στη συνέχεια άμεση αναχώρηση για Αθήνα.  Άφιξη αργά το βράδυ, μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.
 
 
 
Το πακέτο περιλαμβάνει:
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Μία (1) διαν/ση στο Μπόροβετς, τρείς (3) διαν/σεις στην Ακτή Ηλίου, μία (1) στη Σόφια και μία (1) διαν/ση στο Σαντάνσκι.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (6 πρωινά και 6 δείπνα).
  • Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια & Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.