Skip to main content

ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά 2020 από 296,00

 

23 & 30.12
5 Ημέρες

1η Ημέρα: Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση στις 06:00 από την Αθήνα με προορισμό την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Με ενδιάμεσες στάσεις για ανάπαυλα και φαγητό, θα φτάσουμε στον Προμαχώνα. Από εκεί, μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, θα περάσουμε στη Βουλγαρία. Άφιξη στη Σόφια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα: Σόφια – Βίτοσα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε παρέα με τον τοπικό μας ξεναγό για μια ματιά της πόλης από ψηλά! Θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στο όρος Βίτοσα (Bitosha), περιοχή ίσως με το με το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο ευρωπαϊκής πόλης, αλλά και που προτιμάται για καλοκαιρινές εξορμήσεις στα καταπράσινα μονοπάτια του. Εκεί θα φτάσουμε χρησιμοποιώντας τα τοπικά lift. Αφού απολαύσουμε το πανόραμα της βουλγάρικης πρωτεύουσας θα κατηφορίσουμε για να ξεναγηθούμε στην πόλη  για  να που συνδυάζει την Ανατολή και τη Δύση, με το δικό της μοναδικό τρόπο. Μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα,καταπράσινα πάρκα και κήποι, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του Κόκκινου Στρατού, μεσαιωνικές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Φιλιππούπολη

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.  Σήμερα θα γνωρίσουμε μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, την Φιλιππούπολη ή «Επτάλοφο», καθώς αναπτύχθηκε ιστορικά ανάμεσα σε επτά λόφους. Η περιπλάνησή μας στην παλιά πόλη θα μας αποζημιώσει. Αφού κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή σε θρακικά, μακεδονικά, βυζαντινά, οθωμανικά, αρμενικά και εβραϊκά σημεία της, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μοναστήρι της Ρίλα – Μπάνσκο – Θεσσαλονίκη  

Χρόνια Πολλά!!! Πλούσιο πρωινό, και σήμερα θα γνωρίσουμε ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά αξιοθέατα της Βουλγαρίας, ένα από τα σπουδαιότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ταυτόχρονα θύλακα της βουλγαρικής γλώσσας καιτου πολιτισμού της μεσαιωνικής βουλγαρικής ιστορίας. Ο λόγος για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και ως Μοναστήρι της Ρίλα (10ος αι. μ.Χ.). Θα περιηγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα, στην κεντρική αυλή, στην εκκλησία και στα παρεκκλήσια της. Θα θαυμάσουμε τη φημισμένη αρχιτεκτονική της βουλγαρικής Αναγέννησης, τις νωπογραφίες, τις πολύτιμες βυζαντινές εικόνες, τον περίφημο Σταυρό του Ραφαήλ και τα αναρίθμητα σωζόμενα χειρόγραφα.  Μικρή ανάπαυλα, με θέα το ορεινό τοπίο στο «βουνό με τις 7 λίμνες».  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μπάνσκο. Μια μικρή ορεινή πόλη με πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, μπαρ και κλαμπ, λόγω του χιονοδρομικού της κέντρου. Το διατηρητέο ιστορικό κέντρο του οικισμού με τα πέτρινα κτίσματα του 18ου αιώνα, προσφέρεται για βόλτες στα λιθόστρωτα καλντερίμια και καλό φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Θα συνεχίσουμε για τον Προμαχώνα, και μετά τον συνοριακό έλεγχο, θα μεταβούμε στη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

 5η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Πρωινό και χρόνος για βόλτες στη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση για την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Ημερομηνίες

Δίκλινο

3o άτομο παιδί
έως 12 ετών

Μονόκλινο

 23 – 27 Δεκ.
5 Ημέρες

€ 296

€ 229

€ 376

30 Δεκ. – 03 Ιαν.
5 Ημέρες

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο CENTRAL HOTEL 4*, στη Σόφια
  • Μία διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο CAPSIS HOTEL 4* στη Θεσσαλονίκη
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο CENTRAL HOTEL
  • Φόρος διαμονής
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 70€ το άτομο
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό