Skip to main content

Αργυρόκαστρο - ΜΠΕΡΑΤΙ Μάρτιος 2019 από 239.00

4 µέρες
22 Μαρτίου

Ακολουθήστε µας στο νέο µας οδοιπορικό στην Βόρεια Ήπειρο, στις δύο “πόλεις - µουσεία” της γείτονος Αλβανίας, µε την πλούσια πολιτιστική κληρονοµιά (Unesco sites 2005 & 2008), διαµένοντας σε ένα αρχοντικό κτίριο (του 1885) πλήρως ανακατασκευασµένο το 2011 µε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στο ιστορικό κέντρο της πόλης!

1η μέρα: Αθήνα - Κοιλάδα Δρόπολης - Αργυρόκαστρο
Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 μέσω Ρίο - Αντίρριο για τη νότια Αλβανία. Διέλευση των συνόρων Κακαβιάς (διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα απαραίτητα) και επίσκεψη σους Βουλιαράτες στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο. Θα ακούσουμε την ιστορία από τον φύλακα, κο Γεώργιο Μπάκο, και θα συνεχίσουμε μέσω της κοιλάδας της Δρόπολης όπου όλα τα χωριά ανήκουν στην Ελληνική Μειονότητα. Άφιξη στο Αργυρόκαστρο και εγκατάσταση στο αρχοντικό μπουτίκ ξενοδοχείο ARGJIRO HOTEL (ΑΑ κατ) στο κέντρο της πόλης με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Δείπνο.

2η μέρα: Αργυρόκαστρο - Κλεισούρα - Τεπελένι
Πρόγευμα και επίσκεψη στην Κλεισούρα, όπου θα επισκεφθούμε το 2ο στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων του 1940-41. Στην επιστροφή μας, μικρή στάση στο Τεπελένι όπου θα δούμε το άγαλμα του Αλή Πασά του Τεπελενλή. Χρόνος για γεύμα στη Δερβιστάνη και ακολουθεί περιήγηση στην υπέροχη πόλη του Αργυροκάστρου. Εδώ, στην κοιλάδα του ποταμού Δρίνου, τον 12ο αιώνα ιδρύθηκε το ισχυρότατο εμπορικό κέντρο στη σκιά του μεγάλου κάστρου. Κέντρο της ελληνικής μειονότητας, η πόλη κρατά την μακραίωνη ιστορία και την αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Πολλά αρχοντικά διασώζονται, διαμορφώνοντας μια μοναδική τεράστια εικόνα διαχρονικής αρχιτεκτονικής με πετρόκτιστα σπίτια και λίθινες σκεπές. Από το 2005 η πόλη προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσκεψη στο κάστρο με τον Πύργο του Ρολογιού και το αεροσκάφος τύπου LockheedT33, και το σπίτι-μουσείο του Ενβερ Χότζα. Περίπατος στην κεντρική πλατεία και το Παλιό Παζάρι με τα καλντερίμια. Το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Βεράτιο - Μπεράτι & Μονή Θεοτόκου Αρδενίτσας
Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στην ιστορική μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αρδενίτσας (13ου αι). Συνεχίζουμε για την “πόλη - μουσείο” Βεράτιο (Berat) /Unesco 2008, γνωστή για την ομορφιά και την ιστορική αρχιτεκτονική της, γνωστή επίσης και ως “πόλη των χιλίων παραθύρων”. Η Ακρόπολη δεσπόζει πάνω από την παλιά Χριστιανική συνοικία κατά μήκος του ποταμού Οσούμ αλλά και τη σύγχρονη πόλη. Είναι μια καλά διατηρημένη περιοχή με στενά δρομάκια, τούρκικα σπίτια και Ορθόδοξες εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε το κάστρο του 13ου αι με τον ναό της Θεοτόκου που λειτουργεί πλέον ως βυζαντινό μουσείο και φημίζεται για τις αγιογραφίες του Ονούφρι. Περιήγηση στην παλιά πόλη με τις πολλές ορθόδοξες βυζαντινές εκκλησίες όπως Παναγία Βλαχέρνα, Αγ.Νικόλαος, Αγία Τριάδα, Αγ.Θωμάς κ.α. και θα ξεναγηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια. Επιστροφή και δείπνο.

4η μέρα: Αργυρόκαστρο - Αθήνα
Πρόγευμα και διέλευση των συνόρων. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Καλαμπάκας, Δομοκού.

Τιµή κατ’άτοµο µε Πούλµαν µε ηµιδιατροφή

ARGJIRO HOTEL A' κατ.

4 µέρες

22 - 25 Μαρτίου

Δίκλινο

239

3ο άτοµο

220

Μονόκλινο

299

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο αρχοντικό μπουτίκ ξενοδοχείο ARGJIRO HOTEL (ΑΑ κατ) στο Αργυρόκαστρο
  • Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.