Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜA ΣΙΚΕΛΙΑΣ Μεγάλη Ελλάδα 7 Ημέρες

ΠΑΝΟΡΑΜA ΣΙΚΕΛΙΑΣ  Μεγάλη Ελλάδα 7 Ημέρες

Κατάνη, Ταορμίνα, Αίτνα, Συρακούσες,
Νότο, Aκράγαντας, Σελινούντας, Σεγέστη,
Ερικία, Παλέρμο, Μονρεάλε, Tσεφαλού

Αναχωρήσεις:  02.07, 09.07, 16.07, 23.07, 30.07,
12.08, 26.08, 03.09, 10.09, 17.09, 24.09

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται και για μεμονωμένους ή μικρές ομάδες ατόμων με αναχωρήσεις κάθε Σάββατο, όλο το καλοκαίρι και με δυνατότητα παράτασης της διαμονής

                                                                                                       

Η Σικελία είναιαυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όχι μόνο της Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης. Χωρίζεται από την ηπειρωτική Ιταλία και ειδικότερα από την περιοχή της Καλαβρίας με τα στενά της Μεσσήνης (3 km). Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Παλέρμο.

Στο σταυροδρόμι της Μεσογείου, η Σικελία είναι πλούσια σε αρχαιότατο παρελθόν. Αρχαίοι Έλληνες, Φοίνικες, Καρχηδόνιοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, αλλά και Άραβες, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο νησί.

Ύστερα από 25 αιώνες ξένης κυριαρχίας οι Σικελοί είναι αποδέκτες μιας εντυπωσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, από την αρχιτεκτονική της MagnaGrecia (Μεγάλη Ελλάδα) μέχρι τη γοητευτική αραβική δεξιοτεχνία και τη νορμανδική αυστηρότητα.

Κάθε τμήμα της έχει τη δική του προσωπικότητα: οι αρχαιοελληνικές επιρροές είναι εμφανείς στα νότια και τα ανατολικά, τα φοινικικά και αραβικά μνημεία είναι μάρτυρες της δικής τους Ιστορίας στα δυτικά, ενώ βόρεια, στην πρωτεύουσα Παλέρμο, βρίσκονται μοναδικά κτίρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Δεν είναι όμως μόνον η Ιστορία που κάνει τους χιλιάδες επισκέπτες να γοητεύονται από το νησί. Όλη αυτή η ποικιλία επεκτείνεται και στα τοπία της: από την μπαρουτοκαπνισμένη Αίτνα μέχρι τη σμαραγδένια ακτογραμμή της και τη μεσογειακή της ομορφιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Κατάνη της Σικελίας, με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην ιστορική πόλη της Κατάνης. Η Κατάνια (Ιταλιστί!), χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για το Μπαρόκ ρυθμό των κτηρίων της και για την μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το κτήριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο και το Ανάκτορο των Μπισκάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΗ - ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΗ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Αίτνα - το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή - όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 m. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε και μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γευθούμε τοπικούς μεζέδες με το πασίγνωστο κρασί, που παράγεται στους πρόποδες του ηφαιστείου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, χτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν "Μαργαριτάρι του Ιονίου". Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού, ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές. (Η άνοδος και η κάθοδος στην Ταορμίνα μπορεί να γίνει και με το τελεφερίκ). Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και θα επισκεφθούμε το διάσημο αρχαίο Ελληνικό της θέατρο με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Χρόνος για καφέ και παγωτό και επιστροφή στην Κατάνη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΗ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΝΟΤΟ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για επίσκεψη στην αρχαία Ελληνική πόλη των Συρακουσών. Οι Συρακούσες υπήρξαν αποικία των Κορινθίων, συμμάχων της Σπάρτης και η ισχυρότερη, η σπουδαιότερη και η ωραιότερη πόλη στη Σικελία. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το "Αφτί του Διονύσου". Επίσης θα επισκεφθούμε το "νησάκι της Ορτυγίας", όπως αποκαλείται τα παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης, που χτίστηκε από τους Αραγόνες. Εδώ θα γευθούμε τοπικούς μεζέδες και θα δούμε τη διάσημη κρήνη της Αρετούσας. Χρόνος ελεύθερος στη σπουδαιότερη και σημαντικότατη πόλη των Συρακουσών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό τον θρυλικό Ακράγαντα. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην πόλη Νότο. Η αρχαία ονομασία της ήταν Netum - όπως την αναφέρει ο Κικέρων - και σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δαίδαλος σταμάτησε εδώ όταν πέταγε πάνω από το Ιόνιο πέλαγος, το ίδιο και ο Ηρακλής μετά την 7ο άθλο του. Η πόλη έχει εκπληκτικά Αραβικά και Νορμανδικά μνημεία – μάρτυρες της διαχρονικής της ιστορίας. Ο Νότος είναι γνωστός και ως η "Σικελική πόλη του Μπαρόκ", όπως π.χ. το παλιό Δημαρχείο κ.ά. Άφιξη αργά το απόγευμα στον Ακράγαντα, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ (ΑγκριτζΕντο)

Πρωινή ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα με τους 12 αρχαίους Ελληνικούς Ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους Ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο Δωρικό Ναό της Ομόνοιας ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε προχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, το ναό των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) - από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χαλάρωση και λίγος χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πόλη. Αργότερα το απόγευμα θα κάνουμε μια μικρή, αλλά μαγευτική νυκτερινή βόλτα σε γνωστό ξενοδοχείο για ένα ποτό και θα απολαύσουμε τη φωταγωγημένη κοιλάδα με τους ναούς. Μια πανδαισία που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΕΡΙΚΙΑ - ΣΕΓΕΣΤΗ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μια ακόμα ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, τον Σελινούντα, που αποτελούσε τη δυτικότερη Ελληνική αποικία της Σικελίας. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με την επιβλητική Ακρόπολη και τα ναϊκά συγκροτήματά της. Η παραλιακή διαδρομή είναι από μόνη της μαγευτική και η άφιξή μας στον Σελινούντα εξ ίσου εντυπωσιακή! Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ποικιλία από μεζέδες - τοπικές σπεσιαλιτέ και να επισκεφθούμε ένα τοπικό οινοποιείο. Συνεχίζουμε για τη Μεσαιωνική πόλη Έριτσε (Ερικία). Μια πόλη γεμάτη μύθους, που αγναντεύει από ψηλά την πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης. Στη συνέχεια του πανέμορφου αυτού οδοιπορικού μας, θα επισκεφθούμε τον περίφημο Δωρικό Ναό της Σεγέστης με τις γιγάντιες στήλες του και την πανοραμική θέα στην κοιλάδα. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας και στα περίχωρά της. Το Παλέρμο ή Πάνορμος στην αρχαία Ελληνική, είναι η πρωτεύουσα της Σικελίας. Παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος ενός μεγάλου Κόλπου της ΒΔ ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό, το παρεκκλήσι Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, την Όπερα, την πλατεία της Πραιτόριας κ.ά. Λίγος χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση για το προάστιο του Μονρεάλε (15 km), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ ετοιμαστείτε να βγείτε μια βόλτα στην πόλη. Το Παλέρμο είναι μια όμορφη, ζωντανή και γεμάτη πειρασμούς πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΤΣΕΦΑΛΟΥ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για την παραθαλάσσια πανέμορφη πόλη της Τσεφαλού στα βόρεια παράλια του νησιού. Επιστροφή στο Παλέρμο με στάση στο γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι Μοντέλλο (εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τα τοπικά ψωμάκια – panelle – με τηγανητό κοτόπουλο, ψάρι κ.α.) και να κάνετε μια βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

                                  

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τις αναχωρήσεις:

02.07, 09.07, 16.07, 23.07, 30.07, 26.08, 03.09, 10.09, 17.09, 24.09

 

Άτομο σε Δίκλινο

799€

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 190 €

Για την αναχώρηση:

12.08

 

Άτομο σε Δίκλινο

849 €

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 190 €

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κατάνια & Παλέρμο – Αθήνα
  • Ξενοδοχεία 4* (Κατάνια - Hotel Excelsior στο κέντρο της πόλης! Ακράγαντας - Hotel Baia di Ulisse στην παραλία ! Παλέρμο - Grand Hotel Des Palmes. Στο κέντρο! Ή όμοιά τους.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Ελαφρά γεύματα την 2η, 3η & 5η μέρα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
  • Όλες οι μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού, καθώς και οι ξεναγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Η άνοδος με το τελεφερίκ ή Mini Van στην Ταορμίνα
  • Οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
  • Επισκέψεις σε χρυσοχοεία, σοκολατοποίες και οινοποιεία.
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο στους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση