Skip to main content

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ
Παλέρμο  * Κεφαλού * Μεσσίνα * Κατάνια * Συρακούσες * Ορτυγία * Ταορμίνα * Αίτνα * Καλτανισσέτα *  Ακράγαντας *  Παλέρμο
21-24/06/2013

1η ημέρα 21/06 : ΑΘΗΝΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ – ΜΕΣΣΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Παλέρμο. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κατάνια. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Κεφαλού, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Σικελίας. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επόμενος σταθμός η Μεσσίνα. Στην επαρχία της Μεσσίνα ανήκουν και οι Αιολίδες Νήσοι, με τα ηφαίστεια Στρόμπολι και  Βουλκάνο, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο, λόγω  ηφαιστειολογικού ενδιαφέροντος. Σύντομη περιήγηση για να δούμε τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Κατάνια (περιοχή).

2η ημέρα 22/06: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - (ΟΡΤΥΓΙΑ) – ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΙΤΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο κέντρο της Κατάνιας για την περιήγησή μας. Η Κατάνη ή Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας με πληθυσμό 380.000 κατοίκους, χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Θα δούμε την Όπερα της Πόλης, το Palazzo Biscari (ένα πανέμορφο δείγμα μπαρόκ παλατιού), το Ντουόμο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον προστάτιδα της πόλης, τη Santa Agata. Δίπλα βρίσκετε και η Κρήνη του ελέφαντα, το σύμβολο της πόλης. Το μνημείο έργο του Vaccarini είναι ένα είδος ιστορικής διαστρωμάτωσης: η βάση (ο ελέφαντας) υπενθυμίζει Καρχηδονίων πολιτισμό, ο οβελίσκος αιγυπτιακό πολιτισμό, ο σταυρός, οι παλάμες και η υδρόγειος αναφέρονται στο χριστιανισμό. Αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πιο αξιόλογη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, που ιδρύθηκε από τους Κορίνθιους τον 8ο π.Χ αιώνα και ήταν από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της αρχαιότητας. Θα επισκεφθούμε τους κυριότερους ναούς, το  αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Aκολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Ναός του Απόλλωνα), τη Μητρόπολη (Ναός της Αθηνάς), την πηγή της Αρέθουσας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να απολαύσετε έναν εσπρέσσο με θέα το πανέμορφο λιμάνι του νησιού!  Μην ξεχάσετε να αγοράσετε τους αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Τελευταίος σταθμός της ημέρας η γραφική μεσαιωνική πόλη της Ταορμίνα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο του 3ου αιώνα με τη θαυμάσια ακουστική και θα απολαύσουμε το τοπίο με θέα την Αίτνα (η ανάβαση στην Αίτνα θα γίνει εφόσον επιτρέπεται – έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα 23/06: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΚΑΛΤΑΝΙΣΣΕΤΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Καλτανισσέτα, στην καρδιά της Σικελίας. Η πόλη είναι γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα και κάστρα σε όλη την επικράτειά της. Η κορυφή του μεγαλείου της συνδέεται με την εκμετάλλευση των μεταλλείων του θείου, τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορικής-νατουραλιστικής κληρονομιάς της επαρχίας. Επόμενος σταθμός ο Ακράγαντας, το σημερινό Αγκριτζέντο. Στην Κοιλάδα των Ναών η γοητεία της αρχαίας ιστορίας συνδυάζεται με την ομορφιά της φύσης. Η θάλασσα από τη μία πλευρά, η παλιά πόλη από την άλλη, δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό. Θα δούμε τους ναούς του Δία, της Ήρας, του Ηρακλή και των Διόσκουρων. Τέλος θα καταλήξουμε στο Παλέρμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Καθώς η νύχτα πέφτει, το Παλέρμο φορά τα καλά του και ετοιμάζεται να σας υποδεχθεί. Αφήστε τις αισθήσεις σας να σας οδηγήσουν στα στενά δρομάκια της πόλης, ακολουθήστε τη Via Roma,  τον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης και αφουγκραστείτε τον σιτσιλιάνικο τρόπο ζωής. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μπαράκια της πόλης και να απολαύστε τα παραδοσιακά κρασιά καθώς και τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα.

4η ημέρα 24/06: ΠΑΛΕΡΜΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε τις εκκλησίες Μορτοράνα, Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη με τους κόκκινους τρούλους, το Παλάτι των Νορμανδών με τη μπαρόκ πρόσοψη, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία των Τεσσάρων εποχών, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο (έξοδα ατομικά), όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και προαιρετικές επισκέψεις.  Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Παλέρμο – Αθήνα με ναυλωμένη πτήση
•    Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
•    Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
•    Πρόγευμα καθημερινά ή ημιδιατροφή (επιλογή σας – όπως αναφέρεται)
•    Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
•    Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
•    Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Τοπικά mini bus για την ανάβαση στην Αίτνα.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
•    Φόροι αεροδρομίου

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
  • Το πρόγραμμα με την ημιδιατροφή χρησιμοποιεί άλλα ξενοδοχεία.

Α) Πρόγραμμα με πρωινό
SHERATON CATANIA HOTEL & CONFERENCE CENTER - ΚΑΤΑΝΙΑ  (περιοχή)
ΜΕRCURE PALERMO CENTRO - ΠΑΛΕΡΜΟ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ     € 395 + € 155 φόροι & επίναυλος καυσίμων
          Επιβάρυνση ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 150 €
Β) Πρόγραμμα με ημιδιατροφή  
PRESIDENT PARK ή παρόμοιο 4* - ΚΑΤΑΝΙΑ  (περιοχή)
SAN PAOLO PALACE ή παρόμοιο 4* - ΠΑΛΕΡΜΟ
   ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ     € 425 + € 155 φόροι & επίναυλος καυσίμων
Επιβάρυνση ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 150 €
  

ΠΤΗΣΕΙΣ με Ναυλωμένη πτήση  
21 ΙOYNIOY, AΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ, 04.30 (περίπου)    
24 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ, 24.00 (περίπου)