Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΠΑΣΧΑ 2013!!!

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

6 μέρες, 2 - 7 Μαϊου ‘13

(Παλέρμο, Κεφαλού, Ιμέρα, Εγέστα, Σελινούντα, Ακράγαντας,

Συρακούσες, Αίτνα, Κατάνια, Ταορμίνα)

 

Η Σικελία είναι μια δεύτερη πατρίδα για εμάς τους Έλληνες. Στο μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης ήκμασαν και παρήκμασαν ελληνικές αποικίες, στοιχεία των οποίων έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων. Συρακούσες, Ταορμίνα, Ακράγαντας, Σελινούντα, είναι μερικές από τις πόλεις που θα επισκεφθούμε σε ένα γοητευτικό ταξίδι που εμπλουτίζεται με επίσκεψη στο εντυπωσιακό ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας.

Το ταξίδι

1η μέρα, 2/5 : Αθήνα – Παλέρμο. Αναχώρηση μέσω Ρώμης για την πρωτεύουσα της Σικελίας. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Παλέρμο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία της πόλης. Δείπνο.

2η μέρα, 3/5 : Παλέρμο. Πρωινή περιήγηση στο Παλέρμο με τα μεσαιωνικά αξιοθέατα, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Θέατρο Μάσσιμο από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, το Ντουόμο, το βασιλικό παρεκκλήσι των Νορμανδών Βασιλέων «Παλατίνα» που βρίσκεται στο παλάτι Ρεάλε, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την εκκλησία Μαρτοράνα στην πιάτσα Μπελίνι με την Μπαρόκ πρόσοψη και το ρωμαϊκό καμπαναριό. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μονρεάλε με το ιστορικό κέντρο και τα υπέροχα ψηφιδωτά και συνεχίζουμε με την Ιμέρα και την γραφική Κεφαλού με τον βράχο από ασβεστόλιθο να δεσπόζει από πάνω της, τον Καθεδρικό Ναό που χρονολογείται από την εποχή των Νορμανδών, και τις ωραίες παραλίες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα, 4/5 : Παλέρμο – Ακράγαντας. Αναχώρηση οδικώς με κατεύθυνση προς το νότο και συγκεκριμένα, τον Ακράγαντα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Έγεστα και την Σελινούντα. Άφιξη στον Ακράγαντα, νωρίς το απόγευμα και περιήγηση στο περίφημο αρχαιολογικό χώρο της Κοιλάδας των Ναών. Δείπνο.

4η μέρα, 5/5 : Ακράγαντας – Συρακούσες. Αφήνουμε τον Ακράγαντα και μέσω της Πιάτσα Αρμερίνα φθάνουμε στην άλλοτε σημαντικότερη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, τις Συρακούσες. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής με τις κατακόμβες, και την τεχνητή σπηλιά «αυτί του διαβόλου» και στο νησί Ορτυγία όπου βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δείπνο.

5η μέρα, 6/5 : Συρακούσες (Αίτνα) Κατάνια. Το σημερινό μας πρωινό είναι αφιερωμένο στην γνωστή Αίτνα, το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης , στην οποία και θα φθάσουμε μέσω μιας ορεινής διαδρομής. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στην Κατάνια όπου και διανυκτερεύουμε. Δείπνο.

6η μέρα, 7/5: Κατάνια (Ταορμίνα) Μεσσήνη. Συνεχίζοντας την οδική μας πορεία κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού, φθάνουμε στην εντυπωσιακή Ταορμίνα, χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου. Περιήγηση της πόλης με το εξαιρετικό Ελληνικό θέατρο, τις όμορφες πλατείες, τα λιθόστρωτα δρομάκια και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Κατάνια για την επιστροφή μέσω Ρώμης στην Αθήνα.

Τιμή ατόμου

Σε 2κλινο                            695€                                                     

Σε 1κλινο                            845€                                   

 

Φόροι αεροδρομίων        235€

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Alitalia

2/5                               Αθήνα/Ρώμη                     13.10 - 14.45

                       Ρώμη/Παλέρμο 15.25 - 16.35

7/5                               Κατάνια/Ρώμη                  18.40 – 20.00

                       Ρώμη/ Αθήνα                    21.40 – 00.40

  • Ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / ταξιδιωτικά έντυπα / ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων / αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους