Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜA ΣΙΚΕΛΙΑΣ Η Μεγάλη Ελλάδα Ιούλιος- Σεπτέμβριος

7 ημέρες 

Κατάνια, Ταορμίνα , Αίτνα, Συρακούσες, Νότος , Ακράγαντας, Σελινούντας, Σεγέστη, Ερικία, Παλέρμο, Μονρεάλε, Τσεφαλού

Αναχωρήσεις : 08/07, 22/07, 12/08, 26/08, 02/09, 09/09, 16/09, 23/09

Το Σικελικό πανόραμα σε 7 μέρες. Ένα πρόγραμμα στη Μεγάλη Ελλάδα, που έχει ως αφετηρία την Κατάνη και τερματισμό στο Παλέρμο. Με επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της Ανατολικής, Νότιας και Δυτικής Σικελίας. Με πρόγραμμα διαμονής σε άριστα ξενοδοχεία 4* και θέρετρα, όπου μπορείτε παράλληλα να το συνδυάσετε και με παραθερισμό απολαμβάνοντας τις πισίνες ή και την θάλασσα, στον ενδιάμεσο ελεύθερο χρόνο, τους θερινούς μήνες. Ένα – όπως πάντα άνετο - αεροπορικό πρόγραμμα στην Μεγάλη Ελλάδα, για τους ταξιδιώτες που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν ολόκληρη τη Σικελία και τα μνημεία της, χωρίς να τους «βγει η ψυχή» σε σύγκριση με τα άλλα οδικά προγράμματα. Με με «μικρές γαστριμαργικές» εκπλήξεις, δοκιμασία τοπικών οίνων, βραδινές παρατηρήσεις φωταγωγημένων αρχαιολογικών χώρων με ένα ποτό στο χέρι, με εμπεριστατωμένες και περιεκτικές ξεναγήσεις από τους έμπειρους ξεναγούς και συνοδούς μας (όχι πασαλείμματα), με χρόνο για ψώνια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες. Έτσι όπως πρέπει να είναι ένα πολιτιστικό ταξίδι αναψυχής.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΗ, πτήση,

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κατάνη της Σικελίας, με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση την ξενάγηση μας στην ιστορική πόλη της Κατάνης. Η Κατάνια (Ιταλιστί!) είναι γνωστή για το Μπαρόκ Ρυθμό των κτηρίων της και για την μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στη παλιά πόλη κατά μήκος οδού Ετνέα, την Πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, θα δούμε το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το κτήριο της Όπερας, το πανεπιστήμιο και το ανάκτορο των Μπισκάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο NETTUNO CATANIA 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας.

 2η μέρα: ΚΑΤΑΝΗ – Ηφαίστειο της Αίτνας – Ταορμίνα, ολοήμερη εκδρομή.

Μετά το πρόγευμα μας, θα ξεκινήσουμε με προορισμό το όρος της Αίτνας όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1800μτ. Όπου θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε και την πανοραμική στο Ιόνιο Πέλαγος και τα νησάκια. Ελαφρύ γεύμα όπου θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γευθούμε τοπικούς μεζέδες με το πασίγνωστο κρασί, που παράγεται στις πρόποδες του ηφαιστείου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, χτισμένη ψηλά το βουνό, από το 400 π.χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν και μαργαριτάρι του Ιονίου - από τις τουριστικότερες περιοχές - με ωραιότατα ηλιοβασιλέματα και θέα το ηφαίστειο της Αίτνας. ( Η άνοδος και η κάθοδος στην Ταορμίνα μπορεί να γίνει και με το τελεφερίκ). Θα περιηγηθούμε πεζή, στο κέντρο της πόλης που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και όπου θα επισκεφθούμε και το διάσημο αρχαίο Ελληνικό της θέατρο. Χρόνος και καφέ και παγωτό και αναχώρηση για την Κατάνια. Επιστροφή στην Κατάνη διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – Συρακούσες – Νότο - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην όμορφη αρχαία Ελληνική πόλη των Συρακουσών. Οι Συρακούσες υπήρξαν αποικία των Κορινθίων, συμμάχων της Σπάρτης και η ισχυρότερη και σπουδαιότερη πόλη στη Σικελία. Στην εκτεταμένη ξενάγηση μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «αφτί» του Διονύσου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το «νησάκι της Ορτυγίας» όπως αποκαλούν τα παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης, που χτίστηκε από τους Αραγόνες. Επίσης θα σταματήσουμε στην διάσημη κρήνη της Αρετούσας και θα έχουμε και χρόνος ελεύθερο (κατ’ απαίτηση όλων) στην ωραιότερη, σπουδαιότερη και σημαντικότατη αρχαία μας αποικία, την πόλη των Συρακουσών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό τον θρυλικό Ακράγαντα. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην πόλη ΝΟΤΟ. Η αρχαία ονομασία της ήταν Netum - όπως την αναφέρει ο Κικέρων - και σύμφωνα με την μυθολογία ο Δαίδαλος σταμάτησε εδώ στην πτήση του πανω από το Ιόνιο πέλαγος καθώς και ο Ηρακλής μετά την 7ο άθλο του. Η πόλη έχει εκπληκτικά μνημεία από την διαχρονική της ιστορία, και το πέρασμα των Αράβων και των Νορμανδών. Ο Νότος είναι γνωστός και ως η Σικελική πόλη του Μπαρόκ, από τα κτήρια και τις εκκλησίες στο ρυθμό του Μπαρόκ (βλέπε το παλιό δημαρχείο κλπ). Αφιξη αργά το απόγευμα στον Ακράγαντα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο DIOSCURI Agrigento 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας.

4η μέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ, ξενάγηση.

Πρόγευμα και εκτεταμένη ξενάγηση στον εκπληκτικό αυτό αρχαιολογικό χώρο με τους 12 αρχαίους ελληνικούς ναούς ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους Ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο Δωρικός Ναό της Ομόνοιας ο οποίος χάρη στην μετατροπή του σε προχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, το ναό των Διοσκούρων (του Κάστορα και Πολυδεύκη) από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.α.

Φοβερή μέρα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χαλάρωση και λίγος χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πόλη. Αργότερα το απόγευμα θα κάνουμε πάλι μια μικρή αλλά «αξέχαστη νυκτερινή βόλτα» σε γνωστό ξενοδοχείο, στον αρχαιολογικό χώρο για ένα ποτό και θα απολαύσουμε τη νυκτερινή φωταγωγημένη κοιλάδα με τους ναούς. Μια πανδαισία που μένει αξέχαστη. Διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – Σελινούντας – Ερικία - Σεγέστη – ΠΑΛΕΡΜΟ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας κατευθυνόμαστε στην άλλη ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, τον Σελινούντα όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο, με την επιβλητική ακρόπολη και τα ναϊκά συγκροτήματα της, που θεωρείτε η μεγαλύτερη ελληνική αποικία στην Σικελία. Η παραλιακή διαδρομή αυτή φυσικά είναι και αυτή μαγευτική. Η άφιξη μας στον Σελινούντα εκ ίσου εντυπωσιακή!. Εδώ θα δοκιμάσουμε το τοπικό κρασί σε οινοποιείο. Στην συνέχεια προχωράμε οδικώς προς την Μεσαιωνική πόλη ΄Εριτσε (Ερικία). Μια πόλη γεμάτη μύθους, που αγναντεύει από ψηλά την πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης. Συνεχίζοντας το πανέμορφο αυτό οδοιπορικό προς την Σεγέστη, θα επισκεφθούμε τον περίφημο Δωρικό Ναό της, με τις γιγάντιες στήλες του και την πανοραμική θέα στην κοιλάδα. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΝΗ Palermo 4* ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας.

6η η μέρα:      ΠΑΛΕΡΜΟ, ολοήμερη ξενάγηση, Μονρεάλε & κατακόμβες.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μεγάλη και περιεκτική μας ξενάγηση στην πλουσιότερη σε τέχνες και την ιστορικότερη μεγαλούπολη της Σικελίας και τα περίχωρα της. Το Παλέρμο ή Πάνορμος στην αρχαία ελληνική, είναι πρωτεύουσα της Σικελίας. Παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες, απ όπου και μπορεί κανείς να αντιληφθεί τον πλούτο αυτής της πόλης. Είναι χτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου, της ΒΔ ακτής της Σικελίας στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, την Όπερα, την πλατεία της Πραιτόρια κ.α. Λίγος χρόνος για γεύμα και αναχώρηση για το προάστιο του Μονρεάλε (15χτ) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε πρωτίστως τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από τον 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη. όπου θα επισκεφθούμε τον καταπληκτικό καθεδρικό Ναό των Βενεδικτίνων μοναχών του 12ου αιώνα με τα ωραιότερα μωσαϊκά και εντυπωσιακό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ ετοιμαστείτε να βγείτε βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό σας. Το Παλέρμο είναι μια όμορφη, ζωντανή και γεμάτη πειρασμούς πόλη. Διανυκτέρευση.

7 η μέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ (Τσεφαλού) - ΑΘΗΝΑ, πτήση επιστροφής.

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για την παραθαλάσσια πανέμορφη πόλη της Τσεφαλού στα βόρεια παράλια του νησιού. Επιστροφή στο Παλέρμο με στάση στο γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι Μοντέλλο (εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τα τοπικά ψωμάκια – panelle – (sandwich) με τηγανητό κοτόπουλο, ψάρι κ.α.) και να επωφεληθείτε από μια βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Αν μας περισσέψει χρόνος ίσως ανεβούμε και στον λόφο του Μόντε Πελεγκρίνο για μια πανοραμική άποψη της πόλης με ένα «παγωτό» στο χέρι!. Άφιξη στην Αθήνα.

 

Τ Ε Λ Ο Σ   Τ Ο Υ   Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ

 

Κόστος κατ άτομο:

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

Αναχωρήσεις

12/08

08/07, 22/07, 26/08, 02/09, 09/09, 16/09, 23/09

Σε δίκλινο 4 * αστέρων – standard rooms

€   845.- 

899 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

€   150.-

€ 150

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές


Περιλαμβάνονται:

-   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Alitalia, Αθήνα – Κατάνια & Παλέρμο –

Αθήνα.

-   6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

-   Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

- Όλες οι μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού, καθώς και οι

ξεναγήσεις, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

-   Η άνοδος με το τελεφερίκ ή Mini Van στην Ταορμίνα.

-   Οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.

-   Επισκέψεις σε χρυσοχοεία, σοκολατοποίες και οινοποιεία.

-   Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας.

-   Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο στους αρχαιολογικούς

χώρους.

-         Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται: 

  • 250 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Από 1/1/2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο, και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου. Για την Ευρώπη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη Νέα σας αστυνομική ταυτότητα (και με Λατινικούς χαρακτήρες).
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή έλλειψη ταυτότητας κατά την αναχώρηση.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας πρέπει να ρωτήσουν την αντίστοιχη πρεσβεία για το αν χρειάζονται βίζα η όχι.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο σας έχει ισάριθμες με τις χώρες που θα επισκεφτείτε κενές σελίδες.