Skip to main content

Ρώμη ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 - 4ΗΜΈΡΕΣ από 395€

Αναχωρήσεις:  1, 8, 15, 22, 29/2, 7/3 

4 ημέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Ρώμη (ξενάγηση)

Πτήση για Ρώμη. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και μεταφορά στην «Αιώνια Πόλη», όπου θα περιηγηθούμε πεζή. Θα δούμε το επιβλητικό Κολοσσαίο (εξωτερικά), την περίφημη πλατεία Πιάτσα Βενέτσια με το επιβλητικό μαρμάρινο μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β’ και το Παλάτσο Βενέτσια που σήμερα στεγάζει το ομόνυμο Εθνικό Μουσείο. Ακολουθεί το Καπιτώλιο, η Ρωμαϊκή αγορά, η Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον και η Πιάτσα Ναβόνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μουσεία Βατικανού & Βασιλική Αγίου Πέτρου

Πρωινό και μεταφορά στο Βατικανό. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στα Μουσεία του Βατικανού θα δούμε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής, με αποκορύφωμα την Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού με τις εκπληκτικές νωπογραφίες (frescoes) με σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, στην οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος τη Δημιουργία του Αδάμ. Ακολουθεί επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου θα θαυμάσουμε τη θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τα αριστουργήματα του Μπερνίνι, τον μπρούτζινο Ουρανό του Παπικού Βωμού (Βaldacchino) και το Θρόνο του Αγίου Πέτρου. Απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στους κήπους της Βίλας Μποργκέζε, στη Βία Βένετο και στη διάσημη Πιάτσα ντι Σπάνια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ρώμη (ελεύθερη μέρα)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για βόλτες και αγορές στους εμπορικούς δρόμους Βία Σιστίνα, Βία ντελ Μπαμπουίνο και στην αριστοκρατική Βία Κοντότι. Για το βράδυ απολαύστε έναν περίπατο στη γραφική συνοικία Τραστέβερε, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την ιταλική κουζίνα σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρώμη - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking 1

Early Booking 2

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

 

 1, 8, 15, 22, 29/2, 7/3

395€

445€

495€

+150€

345€

 


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρώμη - Αθήνα με πτήσεις της ITA
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Alpi Hotel 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
  • Μεταφορά στα Μουσεία του Βατικανού (μόνο η μετάβαση προς τα μουσεία)
  • Ελληνόφωνη πεζή ξενάγηση πόλης με υποχρεωτική χρήση ακουστικών
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  • Δημοτικός φόρος Ρώμης 6€/ξενοδοχεία 4* /άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων 240€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 


Σημείωση:

  • Με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα Μουσεία του Βατικανού (βάσει διαθεσιμότητας τη στιγμή της κράτησης) με κόστος εισόδου 50€/ενήλικας, 40€/παιδί 6-18 ετών/φοιτητής έως 25 ετών (πληρωτέα στο γραφείο μας)

 

Πτήσεις με ITA:

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Ρώμη

06:00

07:10

AZ 717

Ρώμη

Αθήνα

21:50

00:45

AZ 722


Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις έως 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  5. Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
  6. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  7. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  8. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
  9. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.