Skip to main content

Ρώμη, ταξίδι στην Αιώνια Πόλη, με το Βατικανό και την παραμυθένια Φλωρεντία | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ από 899

Αναχωρήσεις: 23/12, 30/12, 5/1

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΡΩΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια αναχώρηση για την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, ξεκινώντας με το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο. Εκεί θα μπορέσουμε να φωτογραφήσουμε την Αψίδα του Κωνσταντίνου, που χτίστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου. Θα συνεχίσουμε στις ρωμαϊκές αγορές, θα ανέβουμε στον λόφο του Καπιτωλίου, σημερινό Δημαρχείο της πόλης, και θα κατεβούμε τα σκαλοπάτια που σχεδίαζε ο Μιχαήλ Άγγελος για να βρεθούμε στην Πιάτσα Βενέτσια (Piazza Venezia) με το επιβλητικό Παλάτσο Βιτοριάνο, σημερινό μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Συνεχίζουμε για τη φημισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι με το εντυπωσιακό σιντριβάνι και τη Βια ντελ Κόρσο που είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης, για να καταλήξουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα της Ρώμης, το Πάνθεον. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την Πιάτσα Ναβόνα, μια πλατεία σε σχήμα οβάλ γεμάτη από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια και πλανόδιους ζωγράφους που της προσθέτουν μια καλλιτεχνική νότα.

Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τις βόλτες σας στη Ρώμη για να τη γνωρίσετε ακόμα καλύτερα, συνοδεία του αρχηγού μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΡΩΜΗ (ξενάγηση στο Μουσείο Βατικανού – Βασιλική Αγίου Πέτρου, Κατακόμβες)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε σε ένα από τα κορυφαία μουσεία και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Εδώ θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής, με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, που η διακόσμησή του αποτελεί αναφορά στον Ναό της Παλαιάς Διαθήκης. Είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, αυτή του Αγίου Πέτρου, με επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (μόνο και εφόσον είναι ανοιχτή για το κοινό), στο εσωτερικό της οποίας βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

Συνεχίζουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα ποιες είναι ανοικτές) στις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατακόμβες της Δομιτίλλης, η βασιλική εκκλησία των οποίων είναι αφιερωμένη στους Αγ. Μάρτυρες Νηρίο και Αχίλλειο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας για να περιηγηθείτε στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΡΩΜΗ (ελεύθερη μέρα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη. Η Ρώμη ενδείκνυται για βόλτες, επίσκεψη σε μουσεία ή και για ψώνια στην πανέμορφη Βία Βένετο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για ολοήμερη εκδρομή στην πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη και θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Φλωρεντίας. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΡΩΜΗ (ελεύθερη μέρα)

Χρόνος ελεύθερος και ακόμα μία ευκαιρία για εξερεύνηση στους δρόμους και τις πλατείες της Ρώμης. Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της οι οποίοι είναι γεμάτοι από σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και τη Via del Babuino, στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΡΩΜΗ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Τελευταίες ώρες στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 250 €
  Twin Room 899 € 250 €
  Triple Room 899 € 250 €
  Single Room 1349 € 250 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1139€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1139 € 250 €
  Twin Room 1139 € 250 €
  Triple Room 1139 € 250 €
  Single Room 1739 € 250 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/1/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 899 € 250 €
  Twin Room 899 € 250 €
  Triple Room 899 € 250 €
  Single Room 1349 € 250 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με Sky Express.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση στη Ρώμη με επίσημο ξεναγό.
  • Επίσκεψη στο Βατικανό και στα Μουσεία του με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ολοήμερη εκδρομή αξίας 120€ στη Φλωρεντία και ελληνόφωνη ξενάγηση με επίσημο ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250 €

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 820

23/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

10:55

12:00

GQ 821

28/12/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

13:00

15:55

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 820

30/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

10:55

12:00

GQ 821

04/01/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

13:00

15:55

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

GQ 820

05/01/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

10:55

12:00

GQ 821

10/01/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

13:00

15:55