Skip to main content

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΚΑΠΡΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ ΟΚΤ-ΝΟΕ 2013

Ιταλικό Ρομάντζο

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΚΑΠΡΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

OKT-NOE 2013

Μόνο 595€

Πομπηία * Νάπολη * Σορέντο * Κάπρι * Αμάλφι * Ποζιτάνο * Ποσειδωνία * Ματέρα * Τάραντας * Λέτσε * Ελληνόφωνα Χωριά * Ostuni * Αλπερομπέλλο *

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι ή Μπρίντιζι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι ή Μπρίντιζι και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας. όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την ξελογιάστρα Νάπολη. Θα δούμε την γραφική παραλία της, το παλάτι, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, την περίφημη Σάντα Κιάρα κ.α. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΣΟΡΕΝΤΟ – ΚΑΠΡΙ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε από τον παραλιακό δρόμο για επίσκεψη στο πανέμορφο θέρετρο Σορέντο, με τους περίφημους κήπους. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε στην μαρίνα, όπου θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό Κάπρι. Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς ξετυλίγονται με την άφιξη μας στο νησί. Η γραφική πλατεία Piazzeta, οι κήποι του Αυγούστου και τέλος η Γαλάζια Σπηλιά κάνουν το νησί τόπο παραθερισμού διασημοτήτων.Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση με καραβάκι από το Σαλέρνο και μετά από μια μαγευτική κρουαζιέρα θα φτάσουμε στο κουκλίστικο Ποζιτάνο που κρέμεται πάνω στα βράχια. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στο λαβύρινθο από στενά καλντερίμια με πλήθος τουριστικά μαγαζιά. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο μικροσκοπικό αλλά τόσο γραφικό Αμάλφι κτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Στον ελεύθερο χρόνος σας επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του St. Andrea που συνδιάζει με μοναδικό τρόπο βυζαντινά αραβικά αλλά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία αλλά και τον πεζόδρομο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ- ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Ποσειδωνία που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδος. Η Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ήρα και χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους στην Ευρώπη, ενώ ο διπλανός ναός του Ποσειδώνα θεωρείται από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους .Στην συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στην ενδοχώρα της Απουλίας την Ματέρα μια πόλη χτισμένη σ ένα απόκρημνο βράχο χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η συνέχεια θα μας φέρει στον Τάραντα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική παραλία και το παλιό ιστορικό κέντρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Λέτσε, αποκαλούμενο «Φλωρεντία του Νότου». Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ)

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση. Έντονο το στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού στα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Το άριστα διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο Καθεδρικός ναός, η Πιάτσα Σαν Ορόντζο, τα αριστουργηματικά κτίρια νεοκλασικού ρυθμού, οι πανέμορφες πλατείες, κ.α. θα είναι οι παράμετροι της σημερινής μας περιήγησης.Στην συνέχεια αναχώρηση για την Ιστορική πόλη του Ότράντο. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, τον Καθεδρικό Ναό των Αγ. Μαρτύρων το Κάστρο, κ.α. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση μας και στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Στερνατία και την Καλημέρα τα δύο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά, Θα περιηγηθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα ζήσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – OSTUNI –ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Ostuni που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου .Η πόλη Ostuni θεωρείται ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, και αναφέρεται συνήθως ως "Λευκή Πόλη" για τους λευκούς τοίχους. Η συνέχεια θα μας φέρει στο Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Τέλος αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι ή Μπρίντιζι, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

Ιταλικό Ρομάντζο

ΝΑΠΟΛΗ ΑΜΑΛΦΙ ΚΑΠΡΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

8

06,20,27/10 & 03,10,24/11

595

_

745

4*

Ημιδιατροφή

 Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα - Μπάρι ή Μπρίντιζι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* .
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Κρουαζιέρα Σορέντο – Κάπρι / Αμάλφι - Ποζιτάνο
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στη Πομπηία
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικούς φόρους πόλεων
  • check point – είσοδος πόλεων (15€)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.