Skip to main content

Νότια Ιταλία με Κάπρι και ακτή Αμάλφι - Χριστούγεννα 2019 από 699,00

Αναχώρηση: 22/12 , 6 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα – Ναπολη (πτήση) – Ποσειδωνία – Σαλέρνο (επισκέψεις)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την Νάπολη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην ιστορική αυτή πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τον πολυτραγουδισμένο κόλπο της Νάπολης με τη θέα προς το ηφαίστειο Βεζούβιο, την παραλιακή λεωφόρο και τα κύρια σημεία του ιστορικού της κέντρου, όπως την πλατεία του Δημαρχείου, το θέατρο San Carlo, το Κάστρο των Ανδηγαυών κ.ά. Συνεχίζουμε για την Ποσειδωνία (Paestum), μία αρχαία ελληνική αποικία με έναν από τους  επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας, αφιερωμένος στη θεά Ήρα (6ος π.Χ. αι.). Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σαλέρνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαλέρνο – Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Αμάλφι, Ποζιτάνο – Σαλέρνο

 

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς για την Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Αμάλφι, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο χωριό, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και θα έχουμε χρόνο για την απαραίτητη βόλτα μας, αλλά και για φαγητό. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για το Ποζιτάνο, ένα χωριό είναι «κρεμασμένο» στα βράχια. Βόλτα στα μικρά, στενά δρομάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικα σοκάκια και χρόνος για καφέ. Αναχώρηση το απόγευμα για το ξενοδοχείο μας στο Σαλέρνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαλέρνο – Κάπρι – Σορρέντο – Σαλέρνο (Περιλαμβάνονται τα καραβάκια)

 

Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος) για το θεϊκό Κάπρι, που χαρακτηρίζεται ως ο "Κήπος της Εδέμ", λόγω της οργιώδους βλάστησής του και της ποικιλίας των λουλουδιών του. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με μικρά τοπικά πουλμανάκια στο πάνω χωριό, το Ανακάπρι (Anacapri, πληρωμή επιτόπου). Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο να τσιμπήσουμε κάτι για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και  για να κάνουμε τις αγορές μας. Συνεχίζουμε  για το Σορρέντο, την πανέμορφη και μοναδική πόλη-κόσμημα της Καμπανίας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο διάσημο αυτό θέρετρο με την ατμόσφαιρα της Belle Epoque. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαλέρνο – Νάπολη (Ξενάγηση στο Μουσείο, Πεζοπορική περιήγηση)

 

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, όπου θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό εθνικό-αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου θα δούμε ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί πεζοπορική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον αρχηγό σας (για όσους το επιθυμούν και μπορούν να περπατήσουν), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε το ιστορικό και παλαιό κέντρο της πόλης, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματά της. Η ρομαντική Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της. Κάντε βόλτα, όπως οι οικογένειες των ντόπιων, στον παραλιακό δρόμο καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης.

Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νάπολη – Πομπηία – Ερκολάνο – Νάπολη

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Πομπηία. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για το Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νάπολη – Αθήνα (Πτήση)

 

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το πρόγραμμα απαιτεί αρκετό περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 699 € 255 €
  Twin Room 699 € 255 €
  Triple Room 699 € 255 €
  Single Room 919 € 255 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο Salerno 4*, 2 Διανυκτερεύσεις στην Νάπολη 4*.
  • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία του Σαλέρνο της Νάπολης.
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (3 δείπνα)
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με πλοιάριο ή ταχύπλοο στο νησάκι Κάπρι (το κόστος περιλαμβάνεται στην τιμή)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ηράκλεια και Νάπολη
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 255 €  
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

22/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

16:30

17:30

Α3 681

27/12/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:05

21:05