Skip to main content

Νότια Ιταλία - Κάπρι και ακτή Αμάλφι Καλοκαίρι 2019 από 699.00

(με δυνατότητα επέκτασης στη Ρώμη)

Αναχωρήσεις: 13/8, 27/8, 10/9
6,8 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ναπολη (πτήση) – Ποσειδωνία – Σαλέρνο (επισκέψεις)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την Νάπολη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην ιστορική αυτή πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τον πολυτραγουδισμένο κόλπο της Νάπολης με τη θέα προς το ηφαίστειο Βεζούβιο, την παραλιακή λεωφόρο και τα κύρια σημεία του ιστορικού της κέντρου, όπως την πλατεία του Δημαρχείου, το θέατρο San Carlo, το Κάστρο των Ανδηγαυών κ.ά. Συνεχίζουμε για την Ποσειδωνία (Paestum), μία αρχαία ελληνική αποικία με έναν από τους  επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας, αφιερωμένος στη θεά Ήρα (6ος π.Χ. αι.). Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σαλέρνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ – ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΑΜΑΛΦΙ, ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΣΑΛΕΡΝΟ (κρουαζιέρα) (Περιλαμβάνονται τα καραβάκια)

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε με τα πόδια στην προβλήτα του λιμανιού, που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο μας, από την οποία θα αποπλεύσουμε για τη μαγευτική μας κρουαζιέρα στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Αμάλφι, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο χωριό, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και θα έχουμε χρόνο για την απαραίτητη βόλτα μας, αλλά και για φαγητό. Στη συνέχεια θα καταπλεύσουμε στο Ποζιτάνο, που είναι "κρεμασμένο" στα βράχια. Βόλτα στα μικρά, στενά δρομάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικα σοκάκια και χρόνος για καφέ. Αναχώρηση το απόγευμα για το ξενοδοχείο μας στο Σαλέρνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Σημείωση: η διαδρομή με το πλοιάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

3η ημέρα: Σαλέρνο – Κάπρι – Σορρέντο – Σαλέρνο (Περιλαμβάνονται τα καραβάκια)

Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο για το θεϊκό Κάπρι, που χαρακτηρίζεται ως ο "Κήπος της Εδέμ", λόγω της οργιώδους βλάστησής του και της ποικιλίας των λουλουδιών του. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με μικρά τοπικά πουλμανάκια στο πάνω χωριό, το Ανακάπρι (Anacapri, πληρωμή επιτόπου). Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο να τσιμπήσουμε κάτι για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και  για να κάνουμε τις αγορές μας. Συνεχίζουμε  για το Σορρέντο, την πανέμορφη και μοναδική πόλη-κόσμημα της Καμπανίας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο διάσημο αυτό θέρετρο με την ατμόσφαιρα της Belle Epoque. Επιστροφή στο Σαλέρνο.
Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαλέρνο – Νάπολη (Ξενάγηση στο Μουσείο, Πεζοπορική περιήγηση)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, όπου θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό εθνικό-αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου θα δούμε ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί πεζοπορική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον αρχηγό σας (για όσους το επιθυμούν και μπορούν να περπατήσουν), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε το ιστορικό και παλαιό κέντρο της πόλης, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματά της. Η ρομαντική Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της. Κάντε βόλτα, όπως οι οικογένειες των ντόπιων, στον παραλιακό δρόμο καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης.
Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νάπολη – Πομπηία – Ερκολάνο – Νάπολη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Πομπηία. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για το Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Νάπολη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα (Πτήση)

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ – ΜΕ ΡΩΜΗ

Το πρόγραμμα εκτελείται κατά τις πρώτες 5 ημέρες όπως περιγράφεται ανωτέρω. Στη συνέχεια διαμορφώνεται ως εξής:

6η ημέρα: Νάπολη – Ρώμη

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Αιώνια πόλη. Άφιξη και Βόλτα στη Ρώμη με τον αρχηγό μας για να δούμε την Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον και την Πιάτσα Ναβόνα. Μεταφορά και τακτοποίησης το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Ρώμη.

7η ημέρα: Ρώμη (Ξενάγηση)

Πρωινή πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, την πλατεία Βενετίας και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη, το Δικαστικό Μέγαρο και τη βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Στο ελεύθερο απόγευμά σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Βατικανό, ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στα όρια της Ρώμης, που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Στα σημαντικότατα μουσεία του θα δείτε μεταξύ άλλων το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, τις αίθουσες που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών, την Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών κ.ά. Περάστε στη συνέχεια στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, για να δείτε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Διανυκτέρευση στη Ρώμη.

8η ημέρα: Ρώμη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη (πτήση)

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη για χαλαρές βόλτες στη Ρώμη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Πάρκο Μποργκέζε, με την ομώνυμη βίλα-μουσείο, τη γνωστή Via Condotti και την διάσημη Πιάτσα ντι Εσπάνια. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Περιλαμβάνει δυο καραβάκια - φέρυ για το Κάπρι και για την κρουαζιέρα στο Aμάλφι αξίας 80 ευρώ.  - Τιμή από 859€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 ημέρες - Περιλαμβάνει δυο καραβάκια - φέρυ για το Κάπρι και για την κρουαζιέρα στο Aμάλφι αξίας 80 ευρώ.  - Τιμή από 739€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 ημέρες - Περιλαμβάνει δυο καραβάκια - φέρυ για το Κάπρι και για την κρουαζιέρα στο Aμάλφι αξίας 80 ευρώ.  - Τιμή από 699€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Περιλαμβάνει δυο καραβάκια - φέρυ για το Κάπρι και για την κρουαζιέρα στο Aμάλφι αξίας 80 ευρώ.  - Τιμή από 819€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/9/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 8 ημέρες - Περιλαμβάνει δυο καραβάκια - φέρυ για το Κάπρι και για την κρουαζιέρα στο Aμάλφι αξίας 80 ευρώ.  - Τιμή από 819€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/9/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 ημέρες - Περιλαμβάνει δυο καραβάκια - φέρυ για το Κάπρι και για την κρουαζιέρα στο Aμάλφι αξίας 80 ευρώ.  - Τιμή από 699€

Φόροι:245 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο Salerno 4*, 2 Διανυκτερεύσεις στην Νάπολη 4*.
  • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία του Σαλέρνο της Νάπολης.
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (3 δείπνα)
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με πλοιάριο ή ταχύπλοο στα νησάκια Κάπρι, Αμάλφι και Ποζιτάνο (το συνολικό κόστος των €80, περιλαμβάνεται στην τιμή)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ηράκλεια και Νάπολη
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

Για την επέκταση στη Ρώμη

  • 2 διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, με πρωινό, στο ξενοδοχείο 4* Victoria ή παρόμοιο.
  • Μεταφορά οδικώς από τη Νάπολη στη Ρώμη και από το ξενοδοχείο της Ρώμης στο αεροδρόμιο.
  • Έλληνας αρχηγός κατά την παραμονή σας στη Ρώμη.
  • Ξενάγηση στη Ρώμη με Έλληνα αρχηγό.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 245 €.   
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Παρατήρηση: Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

02/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 681

07/07/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

10:00

12:40

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

16/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 681

21/07/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

10:00

12:40

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

30/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 681

04/08/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

10:00

12:40

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

13/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 681

18/08/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

10:00

12:40

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

27/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 681

01/09/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

10:00

12:40

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

10/09/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 681

15/09/2019

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

10:00

12:40

 

 

 

 

 

 

8 ΗΜΕΡΕΣ (ΜΕ ΡΩΜΗ)

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

02/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 655

09/07/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:30

20:30

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

16/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 655

23/07/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:30

20:30

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

30/07/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 655

06/08/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:30

20:30

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

13/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 655

20/08/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:30

20:30

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

27/08/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 655

03/09/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:30

20:30

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

10/09/2019

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:25

09:10

Α3 655

17/09/2019

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:30

20:30