Skip to main content

ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ & ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ Ν. ΙΤΑΛΙΑΣ Καλοκαίρι 2018 από 665,00

EARLY BOOKING!
6 ημέρες
31/07, 07/08, 14/08
Νάπολι – Πομπηία – Ποζιτάνο – Αμάλφι – Κάπρι - Σαλέρνο - Λέτσε


1η ημέρα: Πτήση για Νάπολι  – Πομπηία– Σαλέρνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νάπολι. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολι. Θα να δούμε την παραλία με το παλάτι των Ισπανών, το κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο, τα φτωχικά bassi της πολύβουης της Παλιάς Πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco έως τα πλούσια αρχοντόσπιτα του Vomero και τις αριστοκρατικές βίλες του Posilipo.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη νεκρόπολη της Πομπηίας που αφανίστηκε το 79 μ.χ μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε τα περιμετρικά τείχη, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη Βέτρι, το Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ.  Μετά την Πομπηία θα κατευθυνθούμε στο Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
2η ημέρα: Σαλέρνο – Κρουαζιέρα  Ποζιτάνο – Αμάλφι – Ραβέλλο
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος (εισιτήρια εξ ιδίων)  για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Βόλτα στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φτάσουμε στο μικροσκοπικό αλλά τόσο γραφικό Αμάλφι. Είναι χτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία  Για όσους θέλουν, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα HOP ON- HOP OFF  λεωφορεία (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305μ υψόμετρο Ραβέλλο, για να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo).  Επιστροφή στο Σαλέρνο.
 
3η ημέρα: Σαλέρνο - Κρουαζιέρα Κάπρι
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το λιμάνι του Σορέντο όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για το κοντινό νησί Κάπρι (έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα αναχωρήσουμε με το τελεφερίκ ( έξοδα ατομικά ) για επίσκεψη στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα & φαγητό. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφτείτε το Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού). Επιστροφή στη Marina Grande επιβίβαση για το Σορέντο και επιστροφή στο Σαλέρνο.
 
4η ημέρα :Σαλέρνο- Ματέρα – Αλμπερομπέλο – Λέτσε
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την εκπληκτική Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Στη ξενάγησή μας θα δούμε υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τις τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής .Τέλος αναχώρηση για το Λέτσε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
5η ημέρα: Λέτσε – Στερνατία – Καλημέρα – Οτράντο
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχωρούμε για την Στερνατία, ένα ακόμη χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα» και με το τεράστιο καμπαναριό της μητρόπολης που είναι εμφανές από χιλιόμετρα μακριά. Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό, την επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ. που τοποθετήθηκε εκεί το 1960, δώρο του Δημάρχου της Αθήνας και αναγράφει την φράση «Εσύ δεν είσαι ξένος στο Καλημέρα» στην τοπική διάλεκτο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο μια πόλη που ιδρύθηκε από τους Βυζαντινούς και αποτέλεσε μέχρι τον 17ο αιώνα προπύργιο της Ορθοδοξίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία όπως το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Λέτσε.

6η ημέρα :Λέτσε – Περιήγηση πόλης - Πτήση επιστροφής από Μπάρι
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ακολουθεί η περιήγηση μας στο Λέτσε, ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπάρι και πτήση επιστροφής.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις -
Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

  • 31/07

  • 07/08

  • 14/08

Mediterranea 4* Salerno

Delle Palme 4* Lecce

Ημιδιατροφή

665€

705€

595€

150€

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα - Νάπολη
Πτήση: Α3 680
08:20 – 09:10
Μπάρι – Αθήνα
Πτήση: Α3 685
14:25 – 17:00     

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150 €.
Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.
Check point 20€

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα – Νάπολι // Μπάρι - Αθήνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο (μενού 3 πιάτων με ½ νερό & ¼ κρασί) καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός στη ξενάγηση της Πομπηίας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
  • Δημοτικοί Φόροι Ξενοδοχείων (Σαλέρνο 3€ , Λέτσε 2€ ανά άτομο τη διανυκτέρευση)
  • Checkpoints 20€ ανά άτομο
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας Ποζιτάνο – Αμάλφι (περίπου 23€)
  • Εισιτήριο καράβι Σορέντο – Κάπρι – Σορέντο (περίπου 35€)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, τελεφερίκ & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται