Skip to main content

Ρώμη – Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Νάπολη 28η Οκτωβρίου 2017 από 449,00

5 ημέρες αεροπορικώς
25/10
EARLY BOOKING!

1η Μέρα | ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στη ρωμαϊκή αγορά βρισκόταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βιτόριο Εμανουέλε Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη κρήνη της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η Μέρα | ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Πρωινό και ξενάγηση στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ των άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό έργο του Μπερνίνι. Συνεχίζουμε για το ανεξάρτητο κράτος του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσετε και άλλα αξιοθέατα της πόλης.

3η Μέρα | ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Νάπολη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα θαυμάσουμε τον πολυτραγουδισμένο κόλπο της Νάπολης με τη θέα προς το ηφαίστειο Βεζούβιο, την παραλιακή λεωφόρο και τα κύρια σημεία του ιστορικού της κέντρου, όπως την πλατεία του Δημαρχείου, το θέατρο San Carlo, το Κάστρο των Ανδηγαυών, το κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της Νάπολης.

4η Μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΚΑΠΡΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Σορέντο όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για το κοντινό νησί Κάπρι (έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα αναχωρήσουμε με το τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) για επίσκεψη στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni, γνωστοί και ως Βράχοι των Κυκλώπων. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αγορές. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφτείτε το Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού). Επιστροφή στη Marina Grande και αναχώρηση για τη Νάπολη.

5η Μέρα | ΝΑΠΟΛΗ – ΣΟΡΕΝΤΟ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ – ΡΑΒΕΛΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σορέντο. Θα περπατήσουμε στη κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολη. Θα εντυπωσιαστείτε με τις παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο κοσμοπολιτικό λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της Piazza Tasso. Έπειτα αναχώρηση με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, εισιτήρια εξ ιδίων) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Βόλτα στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι (εισιτήρια εξ ιδίων), θα φτάσουμε στο μικροσκοπικό αλλά τόσο γραφικό Αμάλφι. Είναι χτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Για όσους επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα hop on-hop off πουλμανάκια (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305 μ. υψόμετρο Ραβέλο, και να δείτε την βίλα Ρούφολο. Τέλος, αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Νάπολη, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Ρώμη - Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Νάπολη 5ημ Εγγυημένες θέσεις

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Early
Booking

Κανονική
Τιμή

Παιδί
2-12

Επιβ.
Μονόκ.

Πτήσεις -
Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

25/10

San Severino Park
Hotel & Spa 4* Σαλέρνο
Ibis Styles Roma Eur 4* Ρώμη

πρωινό

449 €

499 €

249 €

115 €

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Ρώμη
09:00 - 10:10
Νάπολη-Αθήνα
18:20 - 21:20

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150€. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο. Check Point 25 €