Skip to main content

Ισλανδία Μάιος 2024 από 2490

Snowmobiles, Τούνελ λάβας, Γκέιζερ, Ηφαίστεια, Παγετώνες
03/05 (8 ημέρες)

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ρέυκιαβικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα –κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ρέυκιαβικ (καταρράκτες Hraunfossar & Barnafossar – τεχνητά σπήλαια /παγετώνας Langjokull)
Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας, ξεκινάμε μέσω του Husavell για μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία στον παγετώνα Langjokull. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Στη διαδρομή θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες Hraunfossar & Barnafossar.
Ο παγωμένος αέρας, η αντανάκλαση του λευκού χιονιού και η απεραντωσύνη του τοπίου δεν περιγράφονται! Ο άνθρωπος σίγουρα δαμάζει τη φύση αλλά η ανυπέρβλητη δύναμη και ομορφιά της θα μας αποκαλυφθεί στην επίσκεψη των τεχνητών σπηλαίων μεσα στο χιόνι όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε τα μυστικά… των πάγων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ρέυκιαβικ. Ένα χαλαρωτικό σκανδιναβικό μασάζ ή ζεστή σάουνα είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε λίγο πριν το βραδυνό φαγητό. Αν πάλι αισθάνεστε αρκετά δραστήριοι επισκεφθείτε κάποιο από τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Ημέρα 3η: Ρέυκιαβικ (τούνελ λάβας - οδήγηση με snowmobiles στο παγετώνα Myrdalsjokull)
Ένα ταξίδι στο Raufarhólshellir είναι μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για να δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε την εσωτερική λειτουργία μιας ηφαιστειακής έκρηξης καθώς θα περπατήσουμε σε μονοπάτια λάβας που δημιουργήθηκε κατά την έκρηξη Leitahraun, που συνέβη ανατολικά των βουνών Bláfjöll περίπου πριν από 5200 χρόνια. Κάθε χειμώνα σχηματίζονται εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο στην είσοδο του σπηλαίου κάνοντας την εμπειρία της επίσκεψης σε αυτό το τούνελ της λάβας ακόμα πιο συναρπαστική.
Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στις παρυφές του παγετώνα Myrdalsjökull, το κορυφαίο αξιοθέατο της μέρας μας. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Ο παγετώνας Mýrdalsjökull είναι ένας από τους πιο γνωστούς στην Ισλανδία, από τον οποίο προέρχεται ο σαγηνευτικός παγετώνας Kötlujökull. Το Kötlujökull πήρε το όνομά του από το ισχυρό ισλανδικό ηφαίστειο Katla, που καλύπτεται από τον παγετώνα. Η τεράστια μάζα πάγου κατεβαίνει αργά από το βουνό του ηφαιστείου, δημιουργώντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές σπηλιές πάγου της Ισλανδίας. Εκεί μας περιμένει μία μοναδική εμπειρία. Με ειδικά μηχανάκια χιονιού (snowmobiles) θα διασχίσουμε ένα κομμάτι του τεράστιου παγετωνικού όγκου στις πλαγιές του παγετώνα που φτάνουν μέχρι και τα 1.000μ υψόμετρο. Τελικός μας προορισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η: Βικ (Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ - παγετώνας Γιοκούλσαρλον)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το επόμενο σημαντικό αξιοθέατο, το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλον που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας μέσα στη λίμνη, με ειδικές αμφίβιες βάρκες είναι μία εμπειρία που θα μας αποκαλύψει σε όλη της τη διάσταση τη μαγεία και τα θαύματα που προσφέρει η υπέροχη αυτή περιοχή και αποτελεί ακόμη ένα δείγμα, ότι δεν συμβιβαζόμαστε για λόγους κόστους παραλείποντας τέτοιες συγκλονιστικές εμπειρίες, όπως συμβαίνει στα συνήθη προγράμματα. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην «Διαμαντένια Ακτή» που πήρε το όνομα της από τα κομμάτια πάγου που ερχόμενα σε επαφή με το θαλασσινό νερό, παίρνουν υπέροχα σχήματα και μία αλλόκοτη διαύγεια που τα κάνει πραγματικά να μοιάζουν με τεράστια διαμάντια! Επιστροφή στο Vik αργά το απόγευμα.

Ημέρα 5η: Βικ – Golden Circle tour/ Εθνικό Πάρκο Θίνκβελιρ, καταρράκτης Γκούλφος, θερμές πηγές Γκέισιρ - Ρέυκιαβικ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Secret Lagoon, γνωστή τοπικά ως Gamla Laugin, είναι τα παλαιότερα θερμά λουτρά στην Ισλανδία. Κατασκευάστηκε σε 1891 στο Hverahólmi, μια γεωθερμική περιοχή κοντά στο Flúðir. Αυτό που κάνει αυτό το μέρος ξεχωριστό είναι οι πλούσιοι φυσικοί πόροι με ζεστό νερό που προέρχεται από τις θερμές πηγές Vaðmálahver, Básahver που παρέχουν το 100% της παροχής νερού στη λιμνοθάλασσα. Το νερό της πισίνας ρέει συνεχώς και χρειάζονται μόνο 24 ώρες για την πλήρη αντικατάστασή του. Ζεστό, καθαρό, πλούσιο σε θείο, παραμένει στους 38-40 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο. Ένα χαλαρωτικό και υγιεινό μπάνιο για κάθε καιρό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισερ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισερ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα μεταφορά οδικώς στην Δυτική Ισλανδία.

Ημέρα 6η: Ρέυκιαβικ (χερσόνησος Snæfellsnes)
Σήμερα θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή χερσόνησο Snæfellsnes. Μια χερσόνησο διαφορετική από την υπόλοιπη Ισλανδία. Το τοπίο είναι ως επί το πλείστον τραχιά λάβα και απότομα βουνά εκεί που δεσπόζει ο βασιλιάς των παγετώνων, ο Snaefellsjokull με το ομώνυμο ηφαίστειο. Οι κορυφές του, είναι ορατές ακόμη και από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ στις μέρες με καλή ορατότητα. Το βουνό είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισλανδίας, κυρίως λόγω του μυθιστορήματος Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864) του Ιουλίου Βερν, στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρίσκουν την είσοδο σε ένα πέρασμα που οδηγεί στο κέντρο της γης. Στη διαδρομή μας θα δούμε το ψαροχώρι Stykkisholmur, τον απότομο βράχο με πουλιά Dritvik, τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς Arnarstapi & Budir. Στη συνέχεια θα δούμε το βουνό Kirkjufell στο ψαροχώρι Grundafjordur, που έγινε γνωστό από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Game of Thrones και στο χωριό Stykkisholmur γυρίστηκε η ταινία Secret Life of Walter Mitten με τον Ben Stiller, ίσως το πιο πολύ-φωτογραφισμένο βουνό της Ισλανδίας, Η χερσόνησος Snæfellsnes είναι πλούσια σε άγρια ζωή με πολλά πουλιά και φώκιες και μερικές φορές ακόμη και φάλαινες μπορούν να εντοπιστούν να κολυμπούν κοντά στην ακτογραμμή. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 7η: Ρέυκιαβικ (ξενάγηση, Γαλάζια Λίμνη)
Το πρωινό μας σήμερα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι και η βορειότερη πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα –κυρίως στο κέντρο της πόλης– ενώ κοσμείται από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούργιο κτίριο της Όπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τις ιστορικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της. Εμείς φυσικά θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέικιαβικ όπως το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το άγαλμα του Έρικσον), την εκκλησία Hallgrvmskirkja στο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι.
Η μέρα μας θα κλείσει με την υπέροχη και φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 8η: Ρέυκιαβικ– Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Πτήση για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού, άφιξη το μεσημέρι.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

 

ΑναχώρησηΔωμάτιοΤιμή κατ' άτομο  
03/05/2024 Δίκλινο

2.490€

 

 
03/05/2024 Μονόκλινο

2.940€

Φόροι

750€

περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Lufthansa μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 3*.
  • Γεύματα: Πλούσιο πρωινό καθημερινά & τέσσερα (4) γεύματα συνολικά.
  • Μεταφορές: Mε πολυτελές λεωφορείο.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις σε δύο μουσεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Mε τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

    Δεν περιλαμβάνονται
  • Αχθοφορικά.
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Πτήσεις: Lufthansa

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
3/5 Αθήνα – Φρανκφούρτη 14:00 16:05
3/5 Φρανκφούρτη – Ρέυκιαβικ 21:45 23:30
10/5 Ρέυκιαβικ – Μόναχο 01:10 07:00
10/5 Μόναχο – Αθήνα 08:30 11:55