Skip to main content

Αναχ. 09/08/22 Νησιά Φερόες και στην Ισλανδία! από 4050€

Διάρκεια ταξιδιού: 14 ημέρες

Αναχώρηση: 09 Αυγούστου 2022

Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής σε δυο μοναδικούς προορισμούς, σε δύο ανεπανάληπτες χώρες. 



ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕΣ

Νοτιοανατολικά της Ισλανδίας 18 μικρά νησιά, γνωστά ως Νησιά Φερόες, είναι διάσπαρτα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Απότομοι βράχοι, εκπληκτικά βουνά που κλίνουν πάνω από τον άγριο ωκεανό,  φιόρδ και γραφικά χωριά με  μικρά σπίτια και στέγες καλυμμένες με γρασίδι  και μερικά από τα πιο παρθένα και άγρια τοπία του κόσμου.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Μια χώρα γεμάτη εκπλήξεις,  με  ζεστές λασπο-πισίνες,  παγωμένους κρατήρες, παγετώνες και καταρράχτες.
Από τα συναρπαστικά τοπία που κάνουν τον καθένα να νοιώσει σαν φωτογράφος, μέχρι την φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα της , η Ισλανδία καλεί τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες να  ανακαλύψουν ξανά και ξανά την αγνή και καθαρή φύση, αμόλυντη από την ανθρώπινη επίδραση.


Αυτό είναι το απόλυτο ταξίδι για αυτόν  που δεν φοβάται να εξερευνήσει τις κρυφές γωνιές του κόσμου!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η ΑΘΗΝΑ – ΝΗΣΟΣ VAGAR - MULAFOSSUR - ΤΟΡΣΧΑΒΝ

Άφιξη στο νησί Βάγκαρ όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο των Νήσων . Ξεκινάμε την περιήγηση και κατευθυνόμαστε βόρεια προς το πανέμορφο χωριό Γκασανταλούρ για να δούμε  το πιο  εμβληματικό θέαμα ,  τον μαγευτικό καταρράκτη του Μουλαφοσούρ που πέφτει από έναν καταπράσινο βράχο ύψους 30 μέτρων στη θάλασσα.  Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ένα πλάτωμα απ’ όπου η θέα του καταρράκτη είναι πανοραμική.
Στην επιστροφή μας, και καθοδόν για την πρωτεύουσα Τόρνσχαβν,  θα σταματήσουμε στην λίμνη  Sørvágsvat, την "λίμνη πάνω από τον ωκεανό". Φωλιασμένη σε μια καταπράσινη «λεκάνη» που δημιουργούν οι γύρω λόφοι,  αυτή η λίμνη έγινε διάσημη από την οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργεί,  καθώς  φαίνεται να επιπλέει πάνω από τον ωκεανό.
Άφιξη στο Τόρσχαβν. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η ΝΗΣΟΣ STREYMOY / TORSHAVN CITY TOUR – OPEN AIR MUSEUM - KIRKJUBOUR – SAKSUN –FOSSA - TJORNUVIK

Το Τόρσχαβν είναι η πρωτεύουσα και η  μεγαλύτερη εμπορική πόλη του συμπλέγματος  των Νήσων Φερόες  με 20.000 κατοίκους.  Ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από Νορβηγούς  Βίκινγκς, οι οποίοι θεωρούνται και οι πρώτοι έποικοί της, και πήρε το όνομα της από το Νορβηγό θεό  του κεραυνού Θόρ (Thor).  Είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά ιστορικά μνημεία και παλιά κτήρια, πλατιά σοκάκια και πάρκα. Οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από μικρές κατοικίες  με διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Οι περισσότερες από αυτές  τις κατοικίες χτίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά θα δείτε και κάποια κτήρια  από  τον 17ο και 18ο αιώνα.

Για να αποκτήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία της φύσης, του πολιτισμού και της ιστορίας των νησιών,  θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο όπου, μεταξύ των πολιτιστικών θησαυρών της έκθεσης, θα δούμε ένα αυθεντικό καράβι των Νήσων Φερόες, μια ποικιλία από Εθνικές ενδυμασίες καθώς και ενδιαφέροντα ευρήματα από την εποχή των Βίκινγκ. Λίγο πιο κάτω  σε μια όμορφη καταπράσινη κοιλάδα,  στο αγρόκτημα Hoyvíksgarður  θα δούμε το Open Air Museum για να μάθουμε πως ζούσαν οι άνθρωποι εδώ πριν από εκατοντάδες χρόνια. Μια καλή ευκαιρία να δούμε πως είναι από μέσα τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια με τη βλάστηση στη στέγη τους.

Συνεχίζουμε νότια σε ένα από τα παλαιότερα χωριά των Νήσων Φερόες  και σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά, το Kirkjubøur. Στα μεσαιωνικά χρόνια, αυτό το μικρό χωριό ήταν το κέντρο όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Εδώ βρίσκεται το πιο διάσημο μνημείο των Νήσων Φερόες, τα ερείπια του καθεδρικού ναού St. Magnus που χτίστηκε το 1300. Ωστόσο, η σημερινή ενοριακή εκκλησία στο Kirkjubøur είναι ακόμη παλαιότερη, καθώς έχει ιστορία 1000 ετών.

Επόμενη στάση το Saksun, ένα απομακρυσμένο μικρό χωριό στο Βορρά που βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία πάνω από μια όμορφη αμμώδη λιμνοθάλασσα και προσελκύει πολλούς επισκέπτες για να θαυμάσουν την ομορφιά της. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, καθώς δύο φορές τη μέρα γεμίζει με θαλασσινό νερό και κατά τη διάρκεια της άμπωτης  συρρέουν στο μικρό χωριό για να περπατήσουν κατά μήκος της όχθης. Στο χωριό θα δούμε μια εκκλησία και ένα μουσείο ενώ υπάρχουν μερικά υπέροχα σπίτια καλυμμένα με γρασίδι στον οικισμό Dúvugarðar, καθώς και μερικοί εντυπωσιακοί καταρράκτες κατά μήκος των απότομων βουνών.
Καταπράσινα λιβάδια και ψηλές κορυφές, το τοπίο στο Saksun είναι μαγευτικό και σίγουρα θα λατρέψετε τη σιωπή και την ηρεμία αυτού του εντυπωσιακού τόπου.


Τελευταία στάση για σήμερα το απομονωμένο χωριό Tjørnuvík που βρίσκεται σε μια απότομη κοιλάδα. Πριν φτάσουμε  στο Tjørnuvík, θα περάσουμε από  τον καταρράκτη Fossá  που  είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στα Νησιά Φερόες και μοναδικός καθώς πέφτει σε δύο επίπεδα.


Άφιξη στο  Tjørnuvík. Κάντε μια βόλτα στη μικρή μαύρη παραλία και απολαύσετε τη φανταστική θέα των βράχων RisinogKellingin, ή αλλιώς του «γίγαντα και της συζύγου του», και μάθετε τον μύθο που κρύβουν. Περπατάμε προς την πλαγιά του λόφου για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα του χωριού, την ηρεμία και την ησυχία που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Επιστροφή στο Τόρνσχαβν αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η ΝΗΣΟΣ EYSTUROY / EIDI - FUNNINGUR – GJOGV

Μεταξύ των δεκαοκτώ νησιών που αποτελούν το αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε, το Eysturoy  είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό.
Συνδέεται με το Streymoy, το μεγαλύτερο νησί , με γέφυρα ενώ μια υποθαλάσσια σήραγγα θα συνδέσει το νησί από τον Δεκέμβριο του 2020 με την πρωτεύουσα Τορσχάβν.
Το Eysturoy φιλοξενεί τα ψηλότερα βουνά των Νήσων Φερόες, τους αρχαίους οικισμούς των Βίκινγκ και το πιο ξεχωριστό μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο. Επίσης, εδώ υπάρχουν  αρκετά  γραφικά χωριά όπως το Eiði, το Gjógv και το Funningur στα βόρεια.

Αναχωρούμε με κατεύθυνση προς το Βορρά.

Η πρώτη μας μεγάλη στάση είναι το χωριό Eiði. Το χωριό αυτό ασκεί μια γοητεία στον επισκέπτη με τα πολύχρωμα σπίτια του απλωμένα δίπλα στην ήρεμη θάλασσα που λάμπει και τα ψηλά βουνά που υψώνονται τριγύρω.
Η εκκλησία του χωριού έχει ένα υπέροχο ζωγραφισμένο εσωτερικό και μοντέλα πλοίων κρέμονται από τα δοκάρια της. Είναι τάματα που έχουν προσφερθεί με σκοπό να κρατήσουν τους ντόπιους ψαράδες ασφαλείς στη θάλασσα.
Μια βόλτα γύρω από την όμορφη λίμνη στα βόρεια του χωριού μας οδηγεί στο παλιό  γήπεδο ποδοσφαίρου του Eiði, σε μια εκπληκτική τοποθεσία ανάμεσα στη λίμνη και τη βραχώδη ακτή. Έχει χαρακτηριστεί το πιο μοναχικό και το πιο όμορφο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Επόμενος σταθμός μας,  το Gjógv  που είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη των Νήσων Φερόες. Με έντονα χρωματισμένα σπίτια, φανταστική θέα στη θάλασσα προς τα Βόρεια Νησιά  και φυσικά το ομώνυμο φυσικό λιμάνι του  να σχηματίζει ένα βαθύ φιόρδ, το Gjógv είναι ένα υπέροχο μέρος. Ένα μονοπάτι κατά μήκος της δυτικής πλευράς του φαραγγιού θα σας οδηγήσει σε μια διαφορετική άποψη του φαραγγιού. Το σχολείο που χτίστηκε από ογκόλιθους το 1884, αξίζει επίσης μια επίσκεψη. Ακριβώς απέναντι, ένα μνημείο αφιερωμένο στους ναυτικούς απαριθμεί δεκάδες ονόματα κατοίκων του χωριού που χάθηκαν στη θάλασσα.

Πιο νότια θα σταματήσουμε στο χωριό Funningur που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Slættaratindur, του ψηλότερου βουνού των Νήσων Φερόες. Βρίσκεται στην άκρη του Funningsfjørður, ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ όλων των νησιών, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και σίγουρα αξίζει λίγο από το χρόνο μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η ΝΗΣΟΣ KALSOY KAI ΝΗΣΟΣ BORDOY/ MIKLADALUR KOPAKONAN – TROLLANES – KLAKSVIK

Το Kalsoy είναι το ανατολικότερο νησί των έξι βόρειων νησιών με συνολικό πληθυσμό 100 περίπου άτομα.
Φτάνουμε στο  Klaksvik απ’ όπου θα πάρουμε το φέρυ που θα μας περάσει απέναντι στο Syðradalur. 

Κατευθυνόμαστε βόρεια προς το Mikladalur, το οποίο σημαίνει η Μεγάλη Κοιλάδα. Είναι ένα γοητευτικό μικρό χωριό με θέα στον κόλπο και το νησί Kunoy, γνωστό τόσο για τους εξειδικευμένους τεχνίτες όσο και για την πλούσια σε αλιεύματα θάλασσα που τροφοδοτεί την τοπική αλιευτική βιομηχανία για χρόνια. Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο το Mikladalur είναι γνωστό και αυτό είναι για το υπέροχο άγαλμα της “ Κοπακονάν”  αφιερωμένο σε ένα θρυλικό πλάσμα, την γυναίκα - φώκια, επίσης γνωστό και ως Selkie, η γοργόνα των Νήσων Φερόες. Το άγαλμα που υψώνεται κάτω από τα βράχια δίπλα στην ακτή, είναι το κύριο αξιοθέατο του χωριού και δημιουργήθηκε από τον γλύπτη HansPauli Olsen.

Επόμενη στάση το Trøllanes. Από αυτό το μέρος θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το ακρωτήρι Enniberg που βρίσκεται στο νησί του Viðoy. Στα 754 μέτρα ύψος, είναι ένα από τα υψηλότερα ακρωτήρια στον κόσμο. Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε τα πουλιά  puffins που έχουν τις φωλιές τους ακριβώς κάτω από το χωριό.

Ο Φάρος Kallur, γνωστός επίσης ως Φάρος Kalsoy, είναι από τα πιο διάσημη αξιοθέατα του νησιού. Βρίσκεται σκαρφαλωμένος σε ένα βραχώδες λιβάδι στη σκιά ενός ψηλού και απότομου βράχου. Σε συνδυασμό με τα  θαλασσοπούλια που πετούν πάνω από το φάρο και τους ανέμους που φυσούν στις κορυφογραμμές, είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό θέαμα και μια πραγματική απόλαυση για κάθε φωτογράφο.

Αναχωρούμε από το νησί Kalsoy με το φέρυ  με προορισμό Klaksvik, στο νησί Bordoy.
Το Klaksvík είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Νήσων με ένα πολυσύχναστο λιμάνι καθώς θεωρείται η «πρωτεύουσα της αλιείας» των Φερόες.

Θα δούμε την υπέροχη λουθηρανική  εκκλησία Christiankirkjan . Είναι η πρώτη εκκλησία στην Σκανδιναβία  που χτίστηκε σε παλαιό σκανδιναβικό στιλ και έχει τέλεια ακουστική  λόγω της ιδιαίτερης   κατασκευής της οροφής  της. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Από την οροφή της κρέμεται μια παλιά βάρκα 8 ατόμων, η οποία παλιότερα  χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρει τον ιερέα μεταξύ των  χωριών.
Επιστροφή στο Τορσχαβν. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η ΦΕΡΟΕΣ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση  για Ισλανδία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισλανδίας.

Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ - ΒΙΚ

Αναχωρούμε για το Νότο μετά το πρωινό μας.  Περνάμε το όμορφο Χβέραγκέρδι (Hveragerdi) την πόλη των τριαντάφυλλων, το Σέλφος (Selfoss) και φτάνουμε ύστερα από λίγο στην Χέλα (Hella), έχοντας πάντα στα αριστερά μας το γνωστό ηφαίστειο Χέκλα  (Ηekla), ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας με περισσότερες από 20 εκρήξεις να έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο αυτό, "πύλη για την κόλαση". Επίσκεψη του Σέλιαλάντφος(Seljalandfoss) και ίσως κάποιοι καταφέρουν να ανακαλύψουν και τον κρυμμένο καταρράκτη Γκλίγιουφραφος (Gljúfrafoss).  Συνεχίζουμε για την περιοχή Σκόγκαφος (Skógafoss), τον υψηλότερο καταρράκτη της Ισλανδίας, συνδεδεμένο με πολλούς μύθους. Η Μαύρη Παραλία με την σπηλιά από βασάλτη είναι η επόμενη στάση. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα χαριτωμένα puffins κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Διανυκτέρευση στο Βικ (Vik).

Ημέρα 7η  ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ JOKULSARLON - ΧΟΦΝ

Πρωινό  και το οδοιπορικό μας συνεχίζεται με το Πάρκο Μνήμης Λάουφσκαλαβαρντα (Laufskálavarða), πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Φγιάδραργλιουφουρ (Fjaðrárgljúfur).

Mέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Ντβεργκχαμάρ (Dverghamrar) και Χαούλδοκβιστ (Haoldukvisl), που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Σκέιδαρα (Skeiðará), κατεστραμμένη από έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε.

Στην πορεία μας για τον παγετώνα Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), θα επισκεφθούμε το πάρκο Σκάφταφελ (Skaftafell) και τους καταρράκτες Χούφναφος (Hufnafoss), Μαγκνουσαρφος (Magnusarfoss) και Σβάρτιφος (Svartifoss), τον Μαύρο Καταρράκτη.
Άφιξη στην λιμνοθάλασσα Γιόκουλσαρλον (Jökulsarlón),  ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους  ταξιδιώτες.


Ακολουθεί βόλτα με τα αμφίβια πλοιάρια στο Εθνικό Πάρκο Βάτναγιοκουλ (Vatnajokull), το οποίο καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα. Απολαύστε το θέαμα και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης. Διανυκτέρευση στο Χόφν (Hofn).

Ημέρα 8η HOFN - EGILSSTADIR - ΛΙΜΝΗ ΜΥVΑΤΝ

Αναχώρηση για την επόμενη στάση του ταξιδιού μας, τον φάρο Χβάλνες (Hvalnes) σε μία άκρη της δαντελωτής ακτογραμμής των ανατολικών φιόρδ. Μετά από μια μικρή στάση στο ψαροχώρι του Ντιούπιβογκουρ (Djupivogur) με το μικρό μουσείο πετρωμάτων, συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Το απόκοσμο τοπίο του μοναδικού δρόμου Όξι (oxi) μας οδηγεί στο Έγκιλσταντίρ (Egilsstaðir)  για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα ή καφέ. Ακολουθεί η λίμνη Μύβατν (Mývatn) στην οποία θα απολαύσουμε, μέσα στο φως του «Ήλιου του Μεσονυχτίου»,  ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά θερμά λουτρά της, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα ιαματικά αυτά νερά είναι ευεργετική, τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η HUSAVIK – ASBYRGI - DETTIFOSS - ΚRAFLA – MYVATN

Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι του Χουσάβικ (Husavik) για το «κυνήγι» φαλαινών. Το μεσημέρι συνεχίζουμε με το πανέμορφο φαράγγι Άσμπιργκι (Asbyrgi). Η διαδρομή μας προς τα νότια θα μας οδηγήσει στον καταρράκτη Ντέτιφος (Dettifoss), τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull)  και αμέσως μετά στο πάρκο Κράφλα (Krafla) και την ηφαιστειακή γαλάζια λίμνη Βίτι (Viti). Το Νάμασκαρντ (Námaskarð) με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης είναι μια από τις επόμενες  στάσεις μας. Διανυκτέρευση στην λίμνη Myvatn.

Ημέρα 10η AKUREYRI - GLAUMBAER – GRABROK – GLANNIFOSS – REYKHOLT

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ακουρέιρι (Akureyri), που βρίσκεται στον μυχό του Έιγιαφγορδουρ (Eyjafjörður), του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας. Καθοδόν στάση στον Γκόνταφος (Goðafoss), τον Καταρράκτη των Θεών, που θα μας εντυπωσιάσει με την δαντελωτή του ροή. Στο Ακουρέιρι (Akureyri)  κατά τη διάρκεια της βόλτας μας, μεταξύ άλλων,  θα δούμε τον καθεδρικό ναό και τον βοτανικό κήπο. Αμέσως μετά και κατευθυνόμενοι δυτικά,  θα σταματήσουμε για επίσκεψη της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας και νυν λαογραφικό μουσείο, το Γκλάουμμπαερ (Glaumbær) (900 μ.Χ.). Σύντομη στάση στην εκκλησία Βίδιμυραρκίρκα (Víðimýrarkirkja).

Συνεχίζοντας νότια θα σταματήσουμε στον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Γράμπροκ (Grábrók) με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, τη λίμνη και το δάσος του καταρράκτη Γκλάνιφος (Glannifoss). Τελικός προορισμός το Ρέυκχολτ (Reykholt) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 Ημέρα 11η ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΒΑΣ VIÐGELMIR - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία, μοναδική ίσως για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjokull), κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Η εκδρομή είναι προαιρετική. Θα επιβιβαστούμε σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα και μαζί με τον έμπειρο οδηγό, θα «σκαρφαλώσουμε» στην κορυφή του.. Από εδώ θα απολαύσουμε τη θέα πριν καταλήξουμε στα βάθη του. Η εξερεύνηση της περιοχής συνεχίζεται με μια προαιρετική βόλτα στην εντυπωσιακή "σωλήνα" λάβας Βίδγελμιρ (Víðgelmir) με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Μετά από τις αξέχαστες αυτές εμπειρίες και την απαραίτητη στάση για γεύμα, θα δούμε τους τελευταίους και πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της εκδρομής μας, τον Χράουνφοσσάρ (Hraunfossar) και Μπάρναφοσσαρ (Barnafossar)  καθώς και ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το  Ντεΐλνταρτουνγκχβερ (Deildartunguhver). Άφιξη το βράδυ στο Ρέικιαβικ. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την  "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Θίνγκβελιρ (Pingvellir), μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Θίνγκβελιρ (Pingvellir) βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Pingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού, η γάλος Πίδακας Γκέισερ (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Συνεχίζουμε για το Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ένας από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Στρόκουρ (Strokkur), που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον κρατήρα Κέριδ (Kerið), πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Χβέραγερντι (Hveragerði), που αποκαλείται η "πρωτεύουσα των θερμών πηγών του κόσμου" ("hotspringscapital of the world"), έχοντας θερμές πηγές που τις εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ BLUE LAGOON

Σήμερα απολαύστε την ησυχία της πόλης, κάντε βόλτα στο κέντρο, επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήριά της, που θερμαίνονται από  τις φυσικές θερμές πηγές. Δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στην ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη, ένα καταπληκτικό γεωθερμικό σπα που μοιάζει με παράδεισο. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

Ημέρα 14η ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα - Φερόες – Ρέικιαβικ –Αθήνα, μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού 
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Τόρσχαβν – Νήσοι Φερόες
  • Εννέα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ιδιωτικό μπάνιο στην Ισλανδία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Οκτώ γεύματα
  • Τέσσερα δείπνα
  • Όλες οι μεταφορές  όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδος στο Εθνικό Μουσείο και στο Open Air Museum
  • Είσοδος στην λίμνη SørvágsvatΦερόες
  • Ξεναγήσεις και ημερήσιες εκδρομές στα 5 σημαντικότερα νησιά του συμπλέγματος Φερόες
  • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο  στην Ισλανδία
  • Είσοδος και πετσέτα στα "MývatnNatureBaths"
  • Ολοήμερη εκδρομή Χρυσός Κύκλος 
  • Βόλτα/γνωριμία της πόλης του Ρέικιαβικ
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Βόλτα με τα αμφίβια στην Λίμνη του Παγετώνα Vatnajokull
  • Σαφάρι φαλαινών στο Husavik
  • Επίσκεψη φάρμας Glaumbær
  • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
  • Επίσκεψη πάρκου Dimmuborgir
  • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok
  • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti
  • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimar
  • Επίσκεψη πάρκου Glanni
  • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi
  • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
  • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir
  • Επίσκεψη των πιο γνωστών καταρρακτών της Ισλανδίας 
  • Μια χειραποσκευή
  • 1 αποσκευή έως 20 κιλά

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα
  • Προαιρετική εκδρομή παγετώνας Langjokull (κόστος 190€)
  • Προαιρετική εκδρομή  "σωλήνα" λάβας Víðgelmir (κόστος 55€)
  • Blue Lagoon (κόστος από 130€, περιλαμβάνει μεταφορές, είσοδος, χρήση πισίνας και μια πετσέτα)

ΤΙΜΕΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 4050€

Τιμή μονόκλινου 4900€

Φόροι αεροδρομίων και λοιπά τέλη 490€

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημερομηνία

Kωδικός Πτήσης

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

09/08

A3 752

ATH – CHP

13.35

15.55

Αθήνα – Κοπεγχάγη

09/08

RC 459

CHP - FAE

17.45

19.00

Κοπεγχάγη - Βάγκαρ

13/08

RC 401

FAE– KEF

10.45

11.15

Βάγκαρ -   Ρέικιαβικ

22/08

FI 568

KEF - ZRH

07.20

13.05

Ρέικιαβικ - Ζυρίχη

22/08

A3 1985

ZRH– ATH

17.55

21.30

Ζυρίχη -   Αθήνα

Σημείωση: Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας