Skip to main content

O ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ – Καλοκαιρινός Παγετώνας Αύγουστος 2019 από 2940,00

Αναχώρηση: 10/08
11 μέρες

1Η ΜΕΡΑ: Ρίγα – Νότια Ισλανδία – Seljalandfoss - Gljúfrafoss - Skogafoss
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω σταθμού.
Μεταφορά στο κέντρο της Ρίγας και πρόγευμα. Η πρωτεύουσα της Λετονίας υπήρξε η τρίτη βιομηχανική πόλη της Ρωσίας μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Γνώρισε μεγάλη άνθηση μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι η Παλιά Πόλη που θα γνωρίσουμε σήμερα. Περνώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, θα επισκεφθούμε τις όχθες του ποταμού Νταούγκαβα που διασχίζει την πόλη, τον Καθεδρικό όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης με 6.768 αυλούς, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του 13ου αιώνα, και του Αγ. Γεωργίου, το παλαιότερο πέτρινο θρησκευτικό οικοδόμημα στη Ρίγα. Περιπλανηθείτε για λίγο στους κομψούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, προτού μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Keflavik.  Άμεση αναχώρηση και ο παραλιακά δρόμος μας οδηγεί στο GRINDAVIK όπου θα κάνουμε στάση για fish and chips. Περνάμε το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Eyrabakki, την Hella, το Hvollsvollur έχοντας  πάντα στα αριστερά μας το παντοδύναμο και γνωστό ηφαίστειο Hekla καθώς και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 870  . Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Στάση στο πρώτο καταρράκτη του ταξιδιού μας, τον Seljalandfoss και ίσως κάποιος ανακαλύψει τον κρυμμένο Gljúfrafoss.
Συνεχίζουμε για τον παντοδύναμο καταρράκτη  Skogafoss που βρίσκεται στο μέρος διανυκτέρευσης

2Η ΜΕΡΑ: Νότια Ισλανδία – Sólheimajökull – Μαύρη Παραλία – Βικ -Laufskálavarða - φαράγγι Fjaðrárgljúfur
Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη του Παγετώνα Sólheimajökull και της Μαύρης Παραλίας με την σπηλιά από Βαλσάτη (έκχυτο εκρηξιγενές πέτρωμα). Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα puffins με τις μικρές πτήσεις και την ζωή στην θάλασσα. Στάση για καφέ στο Βικ. Συνεχίζουμε με μικρή στάση στο Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða πριν γνωρίσουμε και περπατήσουμε το φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο. Ξεκούραση και μέσα από τα λιβάδια της Λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από το Dverghamrar και το Haoldukvisl που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος.
Περνάμε την κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημύρα που ακολούθησε την γέφυρα - μνημείο Skeiðará Bridge. Αν έχουμε χρόνο θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell και τους καταρράκτες Hufnafoss, Magnusarfoss και τον Μαύρο Svartifoss. Διανυκτέρευση στο Hofn.

3Η ΜΕΡΑ: Ανατολική Ισλανδία – Vatnajökull - Jokulsarlon - Djúpivogur Folaldafoss
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η περιπέτεια αρχίζει με την λίμνη των Παγετώνων, Jökulsárlón, στο νότιο τμήμα του πάρκου Βατναγιοκούλ . Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει, αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.
Επιβίβαση για μια βόλτα στη λίμνη με τις αμφίβιες βάρκες. Απολαύστε το θέαμα κι αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.
Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας  που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Εδώ η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας συνεχίζεται με μικρή στάση στον φάρο Hvalnes  και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή των ανατολικών φιόρδς, θαυμάζοντας τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας. Μικρή στάση στον καταρράκτη Folaldafoss που φαίνεται να βγαίνει από τον βράχο. Τα κάθετα βουνά με τις ευδιάκριτες πτυχώσεις και στρώματα είναι «εξωπραγματικά». Στο δρόμο μας  βρίσκεται και το μικρό ψαροχώρι Djúpivogur που είναι πολύ γνωστό για τα «αυγά» του και το μικρό Μουσείο πετρωμάτων. Το απόγευμα στον δρόμο μας συναντάμε το μεγαλύτερο δάσος της Ισλανδίας, Hallomstadur, που άρχισε να δημιουργείται το 1905, καταλαμβάνοντας μια έκταση 750 εκταρίων. Άφιξη στην μικρή πόλη Egilsstadir, όπου θα διανυκτερεύσουμε για σήμερα. Η πόλη ακόμη και για τα Ισλανδικά δεδομένα, είναι πολύ «νέα» μιας και αναγνωρίστηκε μόλις το 1947 και από τότε αναπτύσσεται δυναμικά.

4Η ΜΕΡΑ: Krafla - Námaskarð - Myvatn - Godafoss - Akureyri
Αναχώρηση το πρωί για την Βόρεια Ισλανδία και το τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull που επεκτείνεται μέχρι το βορειότερο τμήμα της Χώρας. Επίσκεψη του πάρκου Krafla και της λίμνης Viti. Αμέσως μετά  θα κατευθυνθούμε προς τη ζεστή πηγή της περιοχής Námaskarð με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης.
Μετά από ένα προαιρετικό γεύμα, σειρά έχουν τα Σκοτεινά Κάστρα του Dimmuborgir, με την ελπίδα να εντοπίσουμε κάποια ίχνη από τα τρολ, αυτά τα τρομακτικά όντα της μυθολογίας, που λέγεται ότι ζούσαν εκεί. Γύρος της λίμνης και επίσκεψη του καταρράκτη των Θεών. Η μέρα μας θα τελειώσει με  ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά λουτρά της λίμνης Mývatn τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα θερμά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα μας. Μεταφορά στο Ακουρέυρι την μικρή γοητευτική πόλης των 17.000 κατοίκων χτισμένο στον μυχό του Eyjafjörður, του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας και διανυκτέρευση.
Το βράδυ κάντε μία σύντομη εξερεύνηση της πόλης. Περάστε από τον πολύχρωμο βοτανικό κήπο και τον καθεδρικό ναό στον οποίο θα αναγνωρίσετε σημάδια της Ισλανδικής φύσης.

5Η ΜΕΡΑ: Διαμαντένιος Κύκλος – Dettifoss – Asbyrgi – Husavik
Πρωινό και συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς Βορειοανατολικά και το φαράγγι Asbyrgi, προς τον Dettifoss, τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης και τον Selfoss τον μικρό γείτονά του.
Μετάβαση στο HUSAVIK και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: Σαφάρι Φαλαινών - Glaumbær Víðimýrarkirkja - Grábrók Glannifoss
Το πρωί αναχωρούμε για τον Ατλαντικό με το φαλαινοθηρικό για να παρακολουθήσουμε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα... Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για συνάντηση με φάλαινες και δελφίνια που ζουν σε αυτά τα νερά. Ίσως κάποιες μας κουνήσουν τα πτερύγια τους σε χαιρετισμό.
Το μεσημέρι παίρνουμε τον δρόμο για την Δυτική Ισλανδία. Επίσκεψη του Sauðárkróksbraut και της πιο παλιάς φάρμας της Ισλανδίας από το 900 μ.Χ. της Glaumbær, της εκκλησίας Víðimýrarkirkja, του 1834 και τωρινό μνημείο της χώρας. Στάση για γεύμα στο Blönduós πριν κατηφορίσουμε προς τον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Grábrók με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, καθώς και προς τη λίμνη και το δάσος. Το ταξίδι μας οδηγεί στο Πάρκο Glannifoss, μικρή στάση και περίπατος πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε.

7Η ΜΕΡΑ: Langjokull Víðgelmir – Reykholt – Ρέικιαβικ
Σήμερα θα έχουμε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Θα έχουμε την ευκαιρία, να πάρουμε μέρος σε μια προαιρετική και μοναδική στη ζωή για πολλούς, να απολαύσουμε ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου! Θα δούμε  τον δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας  από το εσωτερικό του! Πριν δημιουργηθούν οι σήραγγες στον παγετώνα Langjokull κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να δει το όμορφο μπλε του πάγου στην καρδιά ενός παγετώνα. Θα επιβιβαστούμε  σε ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, να απολαύσουμε τη θέα για να καταλήξουμε μέσα στον παγετώνα και να βιώσουμε την ομορφιά του  από τα βάθη του! Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας, που  θα είναι μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής,  θα απολαύσουμε την εμπειρία στο έπακρο.
Στην συνέχεια κάντε μια βόλτα στην εντυπωσιακή σωλήνα λάβας Víðgelmir με τη βοήθεια όλων των νέων διαδρόμων πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, καθώς και με την καθοδήγηση συστήματος φωτισμού τελευταίας τεχνολογίας. Θεωρείτε ότι τα σπήλαια είναι συχνά σκοτεινά, αποπνικτικά και άχαροι χώροι; Όχι σε αυτή την εκδρομή!
Στάση για γεύμα και περνάμε σε ένα από τα πιο ζεστά σημεία της Ισλανδίας, το Deildartunguhver. Συνεχίζοντας στην εξερεύνηση της Δυτικής Ισλανδίας. Άφιξη στο Ρέυκιαβικ το βράδυ. Διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ: Χρυσός Κύκλος – Thinkvellir – Gulfoss – Geysir Keirid – Hveragerdi – Ρέικιαβικ
Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του Χρυσού Κύκλου. Θα γνωρίσουμε το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930 μ.Χ. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.
Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη,  έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.
Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (GeysIr) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε  έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα.
Συνεχίζουμε με επίσκεψη του κρατήρα KEIRID πριν περάσουμε από την πράσινη πόλη Hveragerði, που αυτοαποκαλείται η «hot springs capital of the world» έχοντας θερμές πηγές που εκμεταλλεύονται για θέρμανση, υπαίθριο μπάνια και καλλιέργειες.

9Η ΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ – Blue Lagoon
Περιπατητική ξενάγηση/γνωριμία της πόλης. 0 αρχηγός θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και  στο κέντρο της πόλης. Αργότερα απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή δοκιμάστε να κάνετε ένα μπάνιο, στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από τις φυσικές Θερμές πηγές.
Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Στον ελεύθερο χρόνο της πρώτης ημέρας τολμήστε μια γνωριμία με την πόλη.
Προαιρετική πρότασή μας η μεταφορά στη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), είσοδος για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα από τα πιο φημισμένα spa στην φύση που λειτουργούν όλο το χρόνο και που πρέπει να κλείσεις ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις και μήνες πριν. Διανυκτέρευση.

10Η ΜΕΡΑ: Ρέικιαβικ – Μπέργκεν - Μπρίγκεν
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πετάξουμε με προορισμό τη παραθαλάσσια πόλη Μπέργκεν με πλούσια ιστορία και εξαιρετικά κτίρια, χτισμένη ανάμεσα σε φιόρδ, στις όχθες της λίμνης Νόρντες. Γνωριμία της μοναδικής μεσαιωνικής πόλης, βλέποντας το παλάτι του βασιλιά Χάκον, τον πύργο Ρόζενκρατζ, το Μπρίγκεν με τα ξύλινα σπιτάκια του και τους λόφους του Μπέργκεν. Στα περίχωρα βρίσκεται το σπίτι του διεθνούς φήμης συνθέτη Έντουαρντ Γκριγκ Τρολχάουγκεν και η περιοχή «Παράδεισος». Σας συστήνουμε μία βόλτα στο λόφο του Φλόιεν με το τελεφερίκ για να έχετε μια πανοραμική άποψη της πόλης και του φιόρδ.
Θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγ. Μαρίνας του 12ου αιώνα και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του Μπρίγκεν τη τότε έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής Ένωσης. Για το βράδυ επισκεφτείτε τη ψαραγορά του Μπέργκεν για να δοκιμάσετε ψαρομεζέδες και φρέσκιες γαρίδες.

11Η ΜΕΡΑ: Μπέργκεν – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 

Τo άτομο ας δίκλινο από: 2.940€
Το άτομο σε μονόκλινο από: 3.780€
Φόροι: 490€

 

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρέικιαβικ-Αθήνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού Μεταφορές  
  • 6 ημέρες πλήρης γύρος με ιδιωτικό λεωφορείο και Ελληνόφωνο συνοδό
  • Ξενάγηση στην Ρίγα με πρωινό
  • Περίπατος γνωριμίας στο Μπέργκεν
  • Δέκα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ιδιωτικό μπάνιο
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths"
  • Περίπατος γνωριμίας της πόλης του Ρέικιαβικ
  • Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Τρία γεύματα
  • Βόλτα με τα αμφίβια στην Λίμνη του Παγετώνα
  • Επίσκεψη φάρμας Glaumbær
  • Σαφάρι φαλαινών
  • Επίσκεψη Πάρκου Skaftafell
  • Επίσκεψη Πάρκου Dimmuborgir
  • Επίσκεψη κρατήρα Grabrok
  • Επίσκεψη κρατήρα Krafla/ Viti
  • Επίσκεψη Παγετώνα Solheimarjokull
  • Επίσκεψη πάρκου Glannifoss
  • Επίσκεψη πάρκου Ásbyrgi / Διαμαντένιος γύρος
  • Επίσκεψη ιστορικού κοινοβουλίου Alþingi
  • Επίσκεψη πάρκου Þingvellir, Gulfoss, Geysir

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων 485€
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
  • Προαιρετικές εκδρομές παγετώνας Λάνγκγεκουλ (κόστος 180€),  "σωλήνα" λάβας Víðgelmir (κόστος 55€), Blue Lagoon (μόνο εισιτήριο κόστος από 80€),

 

Κωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

BT 612

10/08

ATH - RIX

03.15

06.35

Αθήνα - Ρίγα

BT 169

10/08

RIX - KEF

12.55

14.00

Ρίγα - Ρέικιαβικ

DY 1173

19/08

KEF - BGO

11.30

15.50

Ρέικιαβικ - Μπέργκεν

DY 617

20/08

BGO – OSL

12.00

12.55

Μπέργκεν - Όσλο

DY 1884

20/08

OSL - ATH

16.00

20.50

Όσλο - Αθήνα