Skip to main content

Καλοκαιρινό ταξίδι στη Νότια Ισλανδία Ιούνιος 2019 από 1995,00

Αναχώρηση: 18/06
8 μέρες

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω σταθμού.
Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και  αμέσως μετά αναχώρηση για την Νότια Ισλανδία. Στάση για τοπικό γευστικό δείπνο. Πρώτη στάση είναι στο στενό Seljalandsfoss όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό, προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε! Στην συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Άφιξη και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ - VATNAJOKULL
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας,  check out και αναχώρηση για τον Παγετώνα.
Στο δρόμο μας θα δούμε το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια της περιοχής. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση».
Συνεχίζουμε την επίσκεψη σε παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια που είναι το σπίτι πολλών ειδών πουλιών. Οι παραλίες της  λάβας της Νότιας Ισλανδίας, θα μας εντυπωσιάσουν με το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομα του, Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Στάση στο Βίκ για γεύμα ή καφέ. Συνεχίζουμε για τους πρόποδες του παγετώνα Vantajokull.  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ Mýrdalsjökull
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Vatnajökull (Βάτνα – γιοκουλ) , ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπη.
Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.
Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell για να δούμε τους καταρράκτες Hundafoss, Magnúsarfoss και Svartifoss (Μαύρο Καταρράκτη).
Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι  ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή.
Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.
Επιβιβαζόμαστε στο αμφίβιο όχημα για να κάνουμε μια βόλτα στην λίμνη. Αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.
Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο  όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ Skógafoss
Σήμερα συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας, για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για προαιρετικό καφέ ή γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο.
Στον δρόμο προς την Δύση περνάμε τις ερήμους της Λάβας και της ηφαιστειακής στάχτης.
Το απόγευμα ήρθε η ώρα να πάμε στο πόδι του παγετώνα Mýrdalsjökull (Μύρδαλς – γιοκούλ) και προσεκτικά να περπατήσουμε επάνω στον χιλιάδων ετών πάγο. Εδώ, στην μικρή λίμνη που σχηματίστηκε από το λιώσιμό του παρατηρούμε την εξαφάνιση των παγετώνων στο κοντινό μέλλον.  Στάση στον 60 μέτρων ύψους καταρράκτη Skógafoss να θαυμάσουμε την δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει.
H συνέχεια μας επιφυλάσσει μια βόλτα στο παρελθόν και σε ένα από τα πιο παλιά κτίσματα της Ισλανδίας, την φάρμα KELDUR η οποία σήμερα ανήκει στο Μουσείο ιστορίας της Ισλανδίας. Θα δούμε από κοντά το μέρος όπου πολλοί Ισλανδοί, ιδίως στα φιόρδ τη Δυτικής χώρας, εξακολουθούσαν να ζουν μέχρι και το 1965.  Μετάβαση στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε. Μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας ή το δείπνο μας στο διπλανό παραποτάμιο εστιατόριο Arhus. Όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν την σάουνα και το υπαίθριο τζακούζι του ξενοδοχείουΣήμερα συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας, για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για προαιρετικό καφέ ή γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο.
Στον δρόμο προς την Δύση περνάμε τις ερήμους της Λάβας και της ηφαιστειακής στάχτης.
Το απόγευμα ήρθε η ώρα να πάμε στο πόδι του παγετώνα Mýrdalsjökull (Μύρδαλς – γιοκούλ) και προσεκτικά να περπατήσουμε επάνω στον χιλιάδων ετών πάγο. Εδώ, στην μικρή λίμνη που σχηματίστηκε από το λιώσιμό του παρατηρούμε την εξαφάνιση των παγετώνων στο κοντινό μέλλον.  Στάση στον 60 μέτρων ύψους καταρράκτη Skógafoss να θαυμάσουμε την δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει.
H συνέχεια μας επιφυλάσσει μια βόλτα στο παρελθόν και σε ένα από τα πιο παλιά κτίσματα της Ισλανδίας, την φάρμα KELDUR η οποία σήμερα ανήκει στο Μουσείο ιστορίας της Ισλανδίας. Θα δούμε από κοντά το μέρος όπου πολλοί Ισλανδοί, ιδίως στα φιόρδ τη Δυτικής χώρας, εξακολουθούσαν να ζουν μέχρι και το 1965.  Μετάβαση στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε. Μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό μας ή το δείπνο μας στο διπλανό παραποτάμιο εστιατόριο Arhus. Όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν την σάουνα και το υπαίθριο τζακούζι του ξενοδοχείου

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ
Πρωινό και αναχώρηση για την  εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας»  αρχίζοντας από τον κρατήρα Κέριδ, τον πράσινο κρατήρα που είναι επισκέψιμος και έχει νερό όλο τον χρόνο. Συνεχίζουμε στον Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ‘’Ο Μεγάλος Πίδακας’’ (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία έχει μετατραπεί σε εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.
Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ. Το βράδυ προτείνουμε Βόλτα στη λεωφόρο Κolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Δειπνίστε σε κάποιο από τα εστιατόρια. Διανυκτέρευση στο Ρέικιαβικ.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ
Περιπατητική ξενάγησηκαι γνωριμία με την πόλη. Ο ξεναγός θα μας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη ’’μεγαλύτερη’’ μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και  στο κέντρο της πόλης. Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια που θερμαίνονται από  τις φυσικές Θερμές πηγές.
Απόγευμα ελεύθερο και το μεσημέρι προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ’‘χορό’’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλέ φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Διάρκεια εκδρομής: περίπου 4 ώρες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ LANGJOKULL
Εσωτερική επίσκεψη παγετώνα Langjokull
Πρωινό ελεύθερο και σας  προτείνουμε να πάρετε μέρος στην καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjokull, το δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα στην Ισλανδία. Ζήστε μια περιπέτεια ζωής γεμάτη θαύματα της φύσης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, συνδυάζοντας την βόλτα  στο μαγευτικό σπήλαιο πάγου στην καρδιά του παγετώνα, με τα άλλα αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής.
Τους καταρράκτες Hraunfossar και Deildartunguhver και το όμορφο Husafell.
Διάρκεια εκδρομής 10 - 11 ώρες (08:00- 18:30).
Περιλαμβάνει τις μεταφορές από / προς το ξενοδοχείο.
Glacier Tour από την άκρη του παγετώνα και μέχρι τις σήραγγες με ειδικά τροποποιημένα οχήματα παγετώνα. Περίπου μια ώρα μέσα στις σπηλιές πάγου με τοπικό οδηγό. Επιστροφή το βράδυ με αξέχαστες εμπειρίες.

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια και αναμνηστικά. Το μεσημέρι μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας.  Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω σταθμού
Άφιξη στην Αθήνα το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου, ύστερα από ένα καφέ στην Ρώμη την Αιώνια Πόλη.

 

Το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο 1.995€
Το άτομο σε μονόκλινο 2.565€

 

Περιλαμβάνονται :

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχεία 3+4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέυκιαβικ
  • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού
  • Ξενάγηση στο Ρέυκιαβικ
  • Επίσκεψη και είσοδος στο blue lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου και εισιτήριο εισόδου)
  • Ολοήμερη εκδρομή του Χρυσού Κύκλου
  • Ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Vatnajökull,
  • Μια χειραποσκευή
  • 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • Ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός κατά την διάρκεια του ταξιδιού
  • Βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα 
  • Δύο γεύματα

Δεν περιλαμβάνονται :

  •  Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
  •  Είσοδοι σε μουσεία.
  •  Φιλοδωρήματα
  •  Αχθοφορικά.
  •  Προαιρετικά που αναφέρονται
  •  Κυνήγι φαλαινών (από ISK 10990)
  •  Hμερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjokull (από ISK29900)
  •  Φόρους αεροδρομίων (445€)

18/06 Διαμονή στα ξενοδοχεία Skogar και Skogafoss

19/06 Διαμονή στο Lilja Guesthouse

20/06 Διαμονή στο Foss Hotel Nupar

21/06 Διαμονή στο Stracta Hotel

22 – 25 / 06 Διαμονή στο City Center Hotel

Kωδικός Πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

 

DY 1885

18/06/19

ATH – OSL

12.00

14.55

Αθήνα –  Όσλο 

DY 1170

18/06/19

OSL - ΚEF

17.40

18.30

Όσλο  - Ρέικιαβικ

D8 1109

25/06/19

KEF - FCO

19.25

02.00

Ρέικιαβικ - Ρώμη

AZ 720

26/06/19

FCO - ATH

08.15

11.10

Ρώμη - Αθήνα