Skip to main content

ΙΣΛΑΝΔΙΑ Αναζητώντας το Βόρειο Σέλας 25 Οκτωβρίου 2018 από 1450,00

6 ΗΜΕΡΕΣ / 5 ΝΥΧΤΕΣ
25–30 Οκτωβρίου 2018

 Ημέρα 1η: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Ρέικιαβικ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα και πτήση για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Ρέικιαβικ. Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ρέικιαβικ (Ξενάγηση - Αναζήτηση για το Βόρειο Σέλας)
Μετά το πρωινό ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Στη διάρκειά της, μεταξύ άλλων, θα δούμε το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το συνεδριακό κέντρο και μέγαρο μουσικής Harpa που αποτελεί και σύμβολο της πόλης και την εκκλησία Hallgrimskirkja με το άγαλμα του Ευρωπαίου Έρικσον που έφτασε στην Αμερική πολύ πριν τον Κολόμβο. Δεν θα παραλείψουμε και μια επίσκεψη στην περιστρεφόμενη πλατφόρμα της πόλης για να θαυμάσουμε περιμετρικά τη θέα της πόλης και του περιβάλλοντα χώρου της. Το απόγευμα όλοι μαζί θα εξορμήσουμε περιφερειακά στην πόλη προς αναζήτηση για το Βόρειο Σέλας ελπίζοντας σε έναν καθαρό ουρανό που θα μας χαρίσει το υπερθέαμα που όλοι ήρθαμε να δούμε!

Ημέρα 3η: Ρέικιαβικ – Χρυσός Κύκλος – Ρέικιαβικ
Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου". Θα γνωρίσουμε την "εξοχή της Ισλανδίας", αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, την μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της ισλανδικής ζωής. Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ. Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης.

Ημέρα 4η: Νότιες ακτές της Ισλανδίας
Σήμερα θα κάνουμε ένα ταξίδι στο εκπληκτικό τοπίο της νότιας ακτής της Ισλανδίας. Αυτή είναι η γη της Naga's Saga - μια περιοχή μαγευτικού σκηνικού και θρυλικών ιστοριών. Κατά την ξενάγησή μας θα συναντήσουμε την θαυμάσια ποικιλία του νότου: από τις πλαγιές που σχηματίζονται από τους παγετώδεις ποταμούς, μέχρι τους τεράστιους θαλασσινούς βράχους της Dyrhólaey ή του Reynishverfi και στους θεαματικούς καταρράκτες των Seljalandsfoss και Skógafoss. Κι εφόσον είμαστε τυχεροί και ο καιρός είναι καθαρός, θα ζήσουμε αξέχαστες στιγμές θαυμάζοντας τα ηφαίστεια Hekla και Eyjafjallajökull και, εάν οι συνθήκες είναι καλές ακόμη και τα νησιά Westman.

Ημέρα 5η: Ρέικιαβικ ( Επίσκεψη στη Blue Lagoon)
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την ηφαιστειακή Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon). Περιλαμβάνεται είσοδος για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα από τα πιο φημισμένα spa στη φύση, που λειτουργούν όλο το χρόνο (και που πρέπει να κλείσει κανείς ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μήνες πριν). Η λίμνη αποτελεί ένα μοναδικό θαύμα με νερό πλούσιο σε στοιχεία σε ένα εκπληκτικό τοπίο που δημιουργεί η αντίθεση των γαλανών νερών με το σεληνιακό σχηματισμό της λάβας. Το απόγευμα απολαύστε την ησυχία της πόλης, κάντε βόλτα στο κέντρο, επισκεφθείτε κάποια από τα μουσεία της.

Ημέρα 6η: Ρέικιαβικ - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ΒΒ

25/10

4*

1.450

+550

+590

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Lufthansa Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Χρυσό Κύκλο
  • Εκδρομή στις νότιες ακτές της Ισλανδίας
  • Είσοδο και πετσέτα στη Blue Lagoon
  • Αρχηγό/Συνοδό για όλες τις μέρες του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Φρανκφούρτη

LH 1285

06.30

08.35

Φρανκφούρτη - Ρέικιαβικ

LH 856

11.40

13.20

Ρέικιαβικ - Φρανκφούρτη

LH 857

15.05

19.45

Φρανκφούρτη – Αθήνα

LH 1284

20.40

00.25

 

 

 

ΤΑΞΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.