Skip to main content

Γύρος Ισλανδίας Καλοκαίρι 2017 από 2410,00

με Ελληνόφωνο συνοδό,
9 ημέρες
08-16/07

Ταξιδεύουμε εκεί που θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας σαν κινηματογραφική ταινία ένα χειμερινό σκηνικό από αλλεπάλληλες εικόνες της Ισλανδικής υπαίθρου: βουνά, πεδιάδες, ηφαίστεια, παγετώνες, ποτάμια, ιαματικές πηγές και καταρράχτες. Μια ιδανική περιήγηση για αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν την πληθώρα του ισλανδικού τοπίου, του πολιτισμού και την ιστορία του σε 9 ημέρες!

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: €2410
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: €700


Το πρόγραμμα:


1Η ΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ HEKLA – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣH
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω σταθμού.
Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και μεταφορά στη Hekla. To τοπίο αλλάζει και περνώντας από την πράσινη πόλη Hveragerði, που αυτοαποκαλείται η «hot springs capital of the world» έχοντας θερμές πηγές που εκμεταλλεύονται για θέρμανση και καλλιέργειες. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Διανυκτέρευση στη Hekla.

2Η ΜΕΡΑ ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – HOFN
Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε κλασικές αξίες, καθώς ταξιδεύουμε στα αξιοθέατα του Χρυσού Κύκλου.

Θα γνωρίσουμε την «εξοχή της Ισλανδίας» αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού.
Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930.
Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο.

Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.

Συνεχίζουμε για το Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη , έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.
Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δούμε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα.

Διανυκτέρευση στο Hofn.

3Η ΜΕΡΑ ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ EASTFJORD
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπη.

Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει, αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα.
Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.

Προτείνουμε μια βόλτα στη λίμνη με τις αμφίβιες βάρκες –Απολαύστε το θέαμα κι αφήστε τους έμπειρους οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.
Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.
Διανυκτέρευση στο Eastfjord

4Η ΜΕΡΑ ΛΙΜΝΗ MYVATN – ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΝΕΡΑ MYVATN – HUSAVIK
Το πρωί αναχωρούμε με κατεύθυνση προς Βορρά θαυμάζοντας τα ακατοίκητα υψίπεδα και την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου της Ανατολικής Ισλανδίας .
Θα κάνουμε μια παράκαμψη προς τον Dettifoss, τον πιο ισχυρό καταρράκτη της Ευρώπης που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull.
Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη ζεστή πηγή της περιοχής Námaskarð με τις απόκοσμες πισίνες λάσπης και των φυσαλίδων που βγαίνουν από το σώμα της γης
Μετά από ένα προαιρετικό γεύμα, σειρά έχουν τα Σκοτεινά Κάστρα του Dimmuborgir, με την ελπίδα να εντοπίσουμε κάποια ίχνη από τα τρολ, αυτά τα τρομακτικά όντα της μυθολογίας, που λέγεται ότι ζούσαν εκεί. Η μέρα μας θα τελειώσει με ένα χαλαρωτικό μπάνιο στα φυσικά λουτρά της λίμνης Mývatn τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα μετάλλων, πυριτικών αλάτων και γεωθερμικών μικροοργανισμών. Η επαφή με τα θερμά νερά είναι ευεργετική τόσο για το δέρμα όσο και για το πνεύμα μας.
Άφιξη στο Husavik και διανυκτέρευση

5Η ΜΕΡΑ ΑΚOYREIRY - ΛΙΜΝΗ MYVATN – ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΝΕΡΑ MYVATN – REYKHOLT
Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση της γειτονικής γοητευτικής πόλης Akureyri των 17.000 κατοίκων. Θα επισκεφθούμε τον πολύχρωμο βοτανικό κήπο και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα πάνω από το Eyjafjörður, το μεγαλύτερο φιόρδ της χώρας. Συνεχίζουμε δυτικά
θα κατηφορίσουμε προς τον εντυπωσιακό κρατήρα του ηφαιστείου Grábrók με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα με τα πανάρχαια ίχνη λάβας, καθώς και προς τη λίμνη και το δάσος.
Το ταξίδι μας οδηγεί στο Ρευκχολτ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6Η ΜΕΡΑ - ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ
Ακολουθούμε την εκθαμβωτική πορεία των γραφικών φιόρδ και την ομορφιά του τοπίου της περιοχής.
Διασχίζοντας την πόλη Borgarnes και άφιξη στο Ρέυκιαβικ το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Ο Ingolfur Arnarson, ο πρώτος άποικος της Ισλανδίας, έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, όπου βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι "Smokey Bay" από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Στον ελεύθερο χρόνο της πρώτης ημέρας τολμήστε μια γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ ή/και BLUE LAGOON
Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Σήμερα απολαύστε εάν θέλετε και την ησυχία της πόλης ή προτιμήστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από τις φυσικές θερμές πηγές.

Προαιρετικά προτείνουμε επίσκεψη στην διάσημη ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ. (από ISK14000)

Μεταφορά στη Blue Lagoon, είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. (Περιλαμβάνονται μεταφορές, είσοδος και χρήση πετσέτας)

Σας προτείνουμε επίσης το «κυνήγι θέασης φαλαινών». 

Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’ των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.


9Η ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.


Σημείωση:

  • H εκδρομή αυτή είναι μια σχετικά εύκολη περιήγηση της Ισλανδίας στην οποία σχεδόν όλοι μπορούν να λάβουν μέρος. Έχει καθημερινά περίπου 1-2 ώρες περπάτημα, και αρκετές κυρίως σύντομες βόλτες για τα διάφορα αξιοθέατα της φύσης.
  • Η εκδρομή πραγματοποιείται με ελληνόφωνο αρχηγό.

Περιλαμβάνει
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Ρέυκιαβικ Αθήνα μέσω Ευρωπαικού σταθμού
• Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση.
• 6ήμερο tour με λεωφορείο και Ελληνόφωνο ξεναγό.
• 8 διανυκτερεύσεις σε 3 και τεσσάρων αστέρων ξενοδοχεία
• Πρωινό καθημερινά
• Είσοδος και πετσέτα στα "Mývatn Nature Baths".
• Επίσκεψη στο "Petra’s Stone and Mineral Collection" στα ανατολικά Fjords.
• Ξενάγηση της πόλης του Ρέυκιαβικ με τοπικό ξεναγό
• Ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει
• Φόροι αεροδρομίων €490
• Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
• Είσοδοι σε μουσεία.
• Γεύματα