Skip to main content

Οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Θράκης Χριστουγεννα Φωτα 2021

Αδριανούπολη - Κάραγατς -  Ραιδεστός -  Καλλίπολη - Δαρδανέλια

22/12, 4 και 5/1   5 και 6 μερες!

 

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:00 για την Ξάνθη, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο Z PALACE 5* και τακτοποίηση. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο.

 

2η μέρα: Ξάνθη - Καστανιές - Αδριανούπολη

Πλούσιο πρόγευμα και σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Δαιδαλώδη σοκάκια, εντυπωσιακά αρχοντικά, αντικερί, παραδοσιακά μαγαζιά και το Λαογραφικό μουσείο, συνθέτουν ένα ζωντανό σκηνικό του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε για τον βόρειο Έβρο. Ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποτάμι θα διασχίσουμε όλο το ανατολικό μέρος του νόμου, περνώντας έξω από το Σουφλί, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, καταλήγοντας στις Καστανιές. Απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος, σύντομες αγορές στα DUTY FREE και κατευθυνόμαστε στην Αδριανούπολη. Διασχίζοντας σχεδόν όλο το κέντρο της πόλης, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα από τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία. Άφιξη στο ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5* και ελεύθερος χρόνος για πρώτες αγορές στο γειτονικό εμπορικό κέντρο Margi Outlet. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Κάραγατς - ιστορικό κέντρο Αδριανούπολης

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την επί ένα αιώνα πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πρώτη επίσκεψη στο προάστιο Κάραγατς όπου θα θαυμάσουμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Όριεντ εξπρές. Επιβλητικό κτίριο του 18ου αιώνα που σήμερα στεγάζει υπηρεσίες του πανεπιστημίου της Αδριανούπολης. Πίσω από το κτίριο θα δούμε μια παλιά αμαξοστοιχία του θρυλικού τρένου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το μουσείο Υγείας, το οποίο στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτήριο του 15ου αιώνα, δημιούργημα του σουλτάνου Βαγιαζίτ ΙΙ. Εδώ θα μάθουμε για τις θεραπείες και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί εκείνη την εποχή. Ακολουθεί περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αδριανούπολης. Μεγαλοπρεπή τεμένη, το Σελιμιγιέ τζαμί, το Εσκί τζαμί, το Ουτς Σερεφελί, η κλειστή αγορά, το Καραβάν σαράι και ο κεντρικός πεζόδρομος Saraclar μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Πλήθος καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και ζαχαροπλαστείων, είναι στη διάθεσή μας για να γευτούμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον τοπικό μεζέ Τζιγέρ ( τηγανιτό συκώτι), φημισμένο σε όλη την Τουρκία, καθώς και το γλυκό κιουνεφέ με παγωτό. Για το τέλος προτείνουμε ένα χαλαρωτικό χαμάμ στο παλαιότερο λουτρό της πόλης το SARAI HAMAMI. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Ραιδεστός

Πλούσιο πρωινό και κατευθυνόμαστε για τη θάλασσα του Μαρμαρά και την ιστορική Ραιδεστό. Σημαντική πόλη και λιμάνι από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε το τέμενος Ρουστέμ πασά, το δικαστικό Μέγαρο, το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και την παλιά ελληνική συνοικία. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην προκυμαία της πόλης με τα καφέ και τα εστιατόρια που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά κεφτεδάκια. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση. 

 

5η μέρα: Καλλίπολη - Αλεξανδρούπολη

Πρωινό και αποχαιρετάμε την Αδριανούπολη με κατεύθυνση νότια  προς Κεσσάνη και Δαρδανέλια. Εκεί στα φημισμένα στενά του Ελλησπόντου θα επισκεφθούμε την ιστορική Καλλίπολη όπου το 1915 έγινε η μάχη μεταξύ Τούρκων και Ευρωπαίων. Η παλιά πόλη γύρω από το λιμάνι θυμίζει νησί με τις ψαρόβαρκες, τα δίχτυα των ψαράδων. Από εκεί ξεκινάει ο πεζόδρομος με μαγαζιά, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Φημισμένα τα μύδια και οι σαρδέλες της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό. Αργά το μεσημέρι κατευθυνόμαστε στα σύνορα των Κήπων για τον απαραίτητο έλεγχο. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και άφιξη στο ξενοδοχείο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 5ήμερης οδικής εκδρομής :

1η μέρα : Αθήνα - Ξάνθη

2η μέρα : Ξάνθη - Καστανιές - Αδριανούπολη

3η μέρα : Κάραγατς - ιστορικό κέντρο Αδριανούπολης

4η μέρα : Καλλίπολη - Αλεξανδρούπολη

5η μέρα : Αλεξανδρούπολη - Καβάλα – Αθήνα

 

Τιµή κατ’ άτοµο με ημιδιατροφή .

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

5 µέρες

22 – 26/12

5 - 9/1

6 µέρες

22 – 27/12

4 - 9/1

Δίκλινο

355

402

3ο άτομο

305

345

Μονόκλινο

438

505

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή 1 διαν/ση στην Ξάνθη στο Z PALACE 5*, 3 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές MARGI HOTEL 5* (Lux) στην Αδριανούπολη (Edirne) και μία (1) διαν/ση στην Αλεξανδρούπολη στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux (για (το οδικό) • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μενού καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ένα δείπνο - γλέντι σε κέντρο με ζωντανή μουσική και χορό (στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας εφ όσων το επιτρέπουν οι συνθήκες) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.