Skip to main content

Καρπενήσι - Βόλος - Παραλίες Πηλίου

Καρπενήσι - Βόλος - Παραλίες Πηλίου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 18/07 & 22/08

ΑΠΟ 310.00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

     01Μέρα:
Αθήνα-Καρπενήσι- Μικρό Χωριό.
Αναχώρηση στις 09:00 και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Από εκεί συνεχίζουμε για το “Μικρό Χωριό”, όπου σε υψόμετρο κοντά στα 1.000 μέτρα και σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, στο σημείο που φαίνεται πως σμίγουν η Καλιακούδα με την Χελιδόνα, βρίσκ εται το ξενοδοχείο μας Hellas Country Hotel. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ δείπνο.
    02Μέρα:
Φαράγγι “Πάντα Βρέχει” (προαιρετική εκδρομή με τζιπ 4Χ4) - Κορυσχάδες.
Μετά το πρωινό προτείνουμε μία εξόρμηση στην πανέμορφη φύση της Ευρυτανίας. Για τους πολύ τολμηρούς μας φίλους μία εξόρμηση σε μία εντυπωσιακή περιοχή, το Φαράγγι Πάντα Βρέχει, σίγουρα θα τους αποζημιώσει. Με τζιπ 4Χ4 φτάνουμε στον Κρικελοπόταμο. Ακολουθεί πεζοπορία μέσα στο ποτάμι και ύστερα από 950 μέτρα και 45 λεπτά φτάνουμε στο υπέροχο Πάντα Βρέχει με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Εναλλακτικά, πάντα με τζιπ 4Χ4 και με την μέριμνα των έμπειρων και καλά εκπαιδευμένων συνοδών μας, προτείνουμε μία διαδρομή στον καταπράσινο ορεινό όγκο της Χελιδόνας και προς το χωριό Φιδάκια από όπου μπορούμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της λίμνης των Κρεμαστών. Συνεχίζουμε για την μαγευτική Μαύρη Σπηλιά. Περπατώντας για λίγα λεπτά, φτάνουμε σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη που πέφτει από ύψος 10 μ. σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πλατάνια, έλατα και ρυάκια. Λίγο μετά το μεσημέρι φτάνουμε στο χωριό Κορυσχάδες, εκεί που βρίσκεται σήμερα το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Το κτίριο του ιστορικού σχολείου φιλοξένησε τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.
    03Μέρα:
Μονή Προυσσού - Μεγάλο Χωριό.
Μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μέρα είναι ταυτόχρονα μία εξόρμηση στα "Ευρυτανικά Τέμπη" του ελατοσκέπαστου ορεινού όγκου της Καλιακούδας. Στην πιο απόκρημνη περιοχή της Ευρυτανίας εκεί που η αγριότητα του τοπίου συναντά την ομορφιά της φύσης βρίσκεται χτισμένο το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο, οι οποίοι έφεραν μαζί τους και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μεγάλο Χωριό. Γραφικά καλντερίμια, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα, καφενεία και ξενώνες κερδίζουν τις εντυπώσεις μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.
    04Μέρα:
Κεφαλόβρυσο – Καρπενήσι - Γοργοπόταμος - Βόλος.
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε με επίσκεψη σε ένα ξεχωριστό μικρό χωριουδάκι με εκπληκτική φυσική ομορφιά, αλλά και με μεγάλη ιστορία. Στο Κεφαλόβρυσο έγινε μία από τις πιο σημαντικές μάχες μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων και των Τούρκων, τον Αύγουστο του 1823. Οι Έλληνες πολέμησαν υπό την καθοδήγηση του Σουλιώτη Μάρκου Μπότσαρη, που όμως τραυματίστηκε θανάσιμα. Συνεχίζουμε για το Καρπενήσι. Γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και ευκαιρία για ψώνια από την τοπική αγορά. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς τον Γοργοπόταμο όπου θα ξαποστάσουμε δίπλα στα τρεχούμενα νερά με φόντο την ιστορική γέφυρα. Το απόγευμα θα μας βρει στον κοσμοπολίτικο Βόλο και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια Αγριά. Δείπνο.
05    Μέρα:
Μπάνιο στο Αιγαίο - Τσαγκαράδα.
Μπουφέ πρόγευμα και εξόρμηση για γνωριμία και μπανάκι στις πασίγνωστες παραλίες της πλευράς του Αιγαίου, Αγ.Ιωάννη ή Μυλοπόταμο. Το περιβάλλον είναι εντυπωσιακό με τα βράχια και τη χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ τα καταγάλανα νερά είναι πάντα καθαρά και προσκαλούν για στιγμές δροσιάς! Αργότερα, χρόνος για γεύμα και μετά καφεδάκι στην Τσαγκαράδα δίπλα στον χιλιόχρονο Πλάτανο! Επιστροφή, ξεκούραση και δείπνο.
06    Μέρα:
Μηλιές - Καλά Νερά - Αθήνα.
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τις πανέμορφες Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή. Θα δούμε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο κέντρο του χωριού με την μοναδική ακουστική και την ιστορική βιβλιοθήκη, θα φωτογραφηθούμε μπροστά από διατηρητέα αρχοντικά και θα απολαύσουμε την έξοχη θέα από την πλατεία. Επόμενος Πηλιορείτικος σταθμός μας τα Καλά Νερά όπου χρόνος για μπανάκι και γεύμα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
 
Τιμή κατ’ άτομο
Αναχώρηση: 18 Ιουλίου & 22 Αυγούστου, 6 μέρες οδικώς
     
Δίκλινο    310
3ο άτομο έως 12 ετών    140
4ο άτομο έως 12 ετών *    330
Μονόκλινο    368
     

*Η χρέωση του 4ου ατόμου μεταφέρει όλη την οικογένεια σε 2 connecting δωμάτια στο Hellas Country. Στο Valis είναι σε ενός χώρου τετράκλινο.
Περιλαμβάνονται:
     Μεταφορές, εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
     Διαμονή τρείς (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο ΗΕLLAS COUNTRY HOTEL στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας και δύο (2) διαν/σεις στο VALIS RESORT & SPA 5* στην Αγριά Βόλου.
     Μπουφέ πρωινό και δείπνο καθη μερινά (ημιδιατροφή).
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών.
     Αρχηγός / Συνοδός.
     Φ.Π.Α