Skip to main content

Βόλος - Χωριά Πηλίου «Το βουνό των Κενταύρων» Πάσχα 2024 από 285€

 Αναχώρηση: 3/5 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:30

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Βόλος - Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο (ξενάγηση)

Αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, το Βόλο. Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα στη χώρα μας, το οποίο στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1909. Eλεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της πόλης και να δοκιμάσετε τσίπουρο και τοπικούς μεζέδες. Άφιξη στο ξενοδοχείο PARK HOTEL 4* στο κέντρο της πόλης και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ ακολουθεί μετάβαση στην περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

Μ. Σάββατο: Διαδρομή με το «Μουντζούρη» - Μηλιές

Πρωινό και αναχώρηση για μια αξέχαστη γραφική ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου με το «Μουντζούρη», το παλιό ατμοκίνητο τρενάκι (εφόσον είναι σε λειτουργεία, έξοδα ατομικά). Mέσα από μια διαδρομή με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής φτάνουμε στο ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών. Εκεί θα θαυμάσουμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα. Όσοι δεν ακολουθήσουν τη διαδρομή με το τρενάκι ή αν δεν λειτουργεί, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί οδικώς με το πούλμαν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο.

 

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα - Πορταριά - Μακρινίτσα

Πρωινό, ελεύθερος χρόνος και ακολουθεί το πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Πηλιορείτικο κεφαλοχώρι Πορταριά, το διάσημο οικισμό στη δυτική πλευρά του Πηλίου με τα όμορφα αρχοντικά και τα λιθόστρωτα καλντερίμια. Συνεχίζουμε για τη Μακρινίτσα, με την πανοραμική θέα, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «μπαλκόνι του Πηλίου». Βόλτα μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου που χτίστηκε το 1806 και τη μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές. Χρόνος για καφέ και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Δευτέρα Πάσχα: Μουσείο «Τσαλαπάτα» - Βόλος - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος, το οποίο ιδρύθηκε το 1926. Ξενάγηση και περιήγηση από τον υπεύθυνο του Μουσείου και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη με το παραδοσιακό χρώμα, τα νεοκλασικά κτίρια και τα μοναδικά τσιπουράδικα. Το μεσημέρι πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Park Hotel 4*, στο Βόλο ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά ✓ Αναστάσιμο δείπνο & πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής ✓ Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Το εισιτήριο για το «Μουντζούρη» 10€, πληρωτέα στο γραφείο. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

ΒΟΛΟΣ - PARK HOTEL

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

3/5

4

285€

210€

355€