Skip to main content

Καλαμπάκα - Πέτρινα στολίδια των Μετεώρων - Πάσχα 2024 από 470€

Αναχώρηση: 3/5 4 ΗMEΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:15

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Καστράκι

Πρωινή αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Καλαμπάκα. Ανάβαση στo «πέτρινο δάσος» των Μετεώρων, το μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας, όπου θα επισκεφθούμε τις Μονές Μεγάλου Μετεώρου και Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο GRAND METEORA 5* στο Καστράκι. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

Μ. Σάββατο: Λίμνη Πλαστήρα - Καρδίτσα

Πρωινό και αναχώρηση για την «Ωραία Κοιμωμένη των Αγράφων», τη Λίμνη Πλαστήρα. Το τοπίο γύρω από την τεχνητή Λίμνη Ταυρωπού, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι αξέχαστο, με δαντελωτές όχθες και τις καταπράσινες πλαγιές των Αγράφων να αντικατοπτρίζονται στα νερά της. Περνώντας από όμορφα χωριά, όπως τη Νεράιδα, τη Πεζούλα και το Νεοχώρι, θα καταλήξουμε στο Φράγμα Ταυρωπού, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και αγορές σουβενίρ και βοτάνων. Επόμενος σταθμός μας η Πλαζ Λαμπερού για το μεσημεριανό μας γεύμα με θέα τη λίμνη. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία της Καρδίτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα μεταβούμε στην εκκλησία για την Ανάσταση και ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών - Τρίκαλα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι το πασχαλινό μας γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μανιταριών, το οποίο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή ταριχευμένων πτηνών και θηλαστικών καθώς και 250 είδη μανιταριών σε γλυπτά. Ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον σε διοράματα, καθιστά το μουσείο μοναδικό στην Ελλάδα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πόλη των Τρικάλων, όπου θα περιηγηθούμε στο κάστρο μέχρι την παλιά συνοικία Βαρούσι, την αρχοντική γειτονιά των Τρικάλων με τα στενά σοκάκια και τις γραφικές παλιές εκκλησίες. Χρόνος για καφέ και περίπατο στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Χωριά του Κόζιακα - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τα ορεινά θέρετρα της νότιας Πίνδου, τα χωριά του Κόζιακα. Κατά τη διαδρομή θα κάνουμε στάση στην Πύλη για να επισκεφθούμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά και στο εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο διάσημο Περτούλι, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο με φόντο το πανέμορφο τοπίο. Τελευταίος σταθμός μας η καταπράσινη Ελάτη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες και για αγορές τοπικών προϊόντων. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Meteora 5*, στο Καστράκι ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά
✓ Αναστάσιμο δείπνο & πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση
✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

 

 

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - GRAND METEORA 5*

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

1ο παιδί 4-10

3/5

4

470€

420€

610€

280€


Κατά τη διάρκεια του Αναστάσιμου δείπνου και του Πασχαλινού γεύματος περιλαμβάνονται κρασί, μπίρες και αναψυκτικά.