Skip to main content

Λίμνη Πλαστήρα Οκτώβριος 2015 από 170,00

Πύλη - Ελάτη - Περτούλι - Καλαμπάκα - Μετέωρα

Αναχώρηση: 28/10, 3 μέρες
Ώρα αναχώρησης: 07:15 π.μ.

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Πλαστήρα
Αναχώρηση για το φράγμα Πλαστήρα,άφιξη και περιήγηση στα όμορφαχωριά της λίμνης: Μεσενικόλα, Μορφοβούνι (γενέτειρα του Ν.Πλαστήρα), Κρυονέρι, Πεζούλα, Νεοχώρι και Μπελοκομίτη. Θα καταλήξουμε στο φράγμα Ταυρωπού, μήκους 220μ. Μικρή στάση για φωτογραφίες και για να ψωνίσουμε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τα μικρομάγαζα που έχουν στήσει οι ντόπιοι έμποροι. Συνεχίζουμε για το γύρο της λίμνης, η οποία κατασκευάστηκε το 1959 και ήταν ιδέα του Νικολάου Πλαστήρα, όταν επισκέφθηκε την περιοχή και είπε πως «εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη», εξ ου και το όνομά της. Έχει έκταση 24τ.χ. και βάθος 60μ. κοντά στο φράγμα. Προαιρετικόφαγητό με θέα τη λίμνη. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TitagionHotel 3*. Δείπνο.

2η μέρα: Ορεινά Θέρετρα Πίνδου: Πύλη - Ελάτη - Περτούλι
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής για τα ορεινά θέρετρα της Πίνδου, τα χωριά του Κόζιακα. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Πύλη, με την Πόρτα Παναγιά (βυζαντινή εκκλησία), χτισμένη το 1283 πάνω στα ερείπια του ναού της θεάς Αθηνάς. Στάση στη γέφυρα του Αγ. Βησσαρίωνα, η οποία χτίστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, η παλαιότερη ονομασία της οποίας ήταν Τύρνα. Στάση για καφέ και αναχώρηση για το Περτούλι, το οποίο βρίσκεται μέσα στα έλατα σε υψόμετρο 1150μ. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: Μετέωρα - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Καλαμπάκα, όπου θα επισκεφθούμε το ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Βρίσκεται στην παλιά πόλη και χτίστηκε μεταξύ 10ου & 11ου αιώνα πάνω στα ερείπια παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, με το μοναδικό στην Ελλάδα μαρμάρινο Άμβωνα μπροστά στην Ωραία Πύλη. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τον πανοραμικό γύρο των Μετεώρων. Επίσκεψη και ξενάγηση σε δύο μονές από επίσημο ξεναγό. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και πορεία επιστροφής προς Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο με Ημιδιατροφή, με Πούλμαν

 

Διάρκεια

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

28/10, 13/11

3 μέρες

€ 170

€ 165

€ 225

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Titagion Hotel 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλειααστικής ευθύνης