Skip to main content

ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ Οκτώβριος 2015 από 159,00

25/10
3,4 ημέρες

 

1η ημέρα: 25/10, Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση για την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την αρχιτεκτονική των σπιτιών, την «μικρή Ελβετία» όπως την χαρακτηρίζουν οι ενθουσιώδεις επισκέπτες της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και για φαγητό σ’ ένα από τα παραλίμνια χωριά. Αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Άφιξη και ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 26/10, Πύλη – Ελάτη – Περτούλι – Τρίκαλα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη στάση είναι η Πύλη όπου θα επισκεφθούμε την απείρου κάλλους βυζαντινή εκκλησία με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία. Συνεχίζουμε για ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, όπου περιβάλλεται από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Παραμονή για καφέ. Τελευταίος μας σταθμός το Περτούλι, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 27/10, Μέτσοβο ολοήμερη εκδρομή

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το Μέτσοβο, μια ορεινή κωμόπολη της Πίνδου, κτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη. Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Μετσόβου είναι το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου το οποίο στέκεται όρθιο από το 1380. Η πόλη διαθέτει ένα πλήθος μονών και εκκλησιών, πολλά από αυτά αυθεντικά Βυζαντινά μνημεία τεραστίου κάλλους και σημασίας αποτελώντας στολίδι για την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αγορά παραδοσιακών προϊόντων και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 28/10, Μετέωρα – Αθήνα  

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την unesco. Θα επισκεφτούμε την Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Στη συνέχεια και μέσω Τρικάλων, αναχωρούμε για Αθήνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στα κεντρικότατα ξενοδοχεία Famissi Hotel 3* ή Divani Meteora4* με πρωινό
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και 3ήμερο (2 διανυκτερεύσεις) με αναχώρηση στις 26/10 και χωρίς την 3η ημέρα του παραπάνω προγράμματος.

Famissi    

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

Παιδί έως 6

3

159 €

145 €

179 €

135 €

4

209 €

189 €

235 €

175 €

 

 

 

 

 Divani Meteora

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

Παιδί έως 6

3

185 €

175 €

259 €

85 €

4

245 €

230 €

355 €

99 €