Skip to main content

Αλπική Ευρυτανία πολυτελείας (Καρπενήσι)... στο εμβληματικό Montana Hotel & Spa 5* ΠΑΣΧΑ 2024 απο 319

03/05/2024  4 μερες 

ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ - ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΚΟΡΥΣΧΑ∆ΕΣ - SALOON - ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ - ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

 

 

Ημέρα 1η (Μ. Παρασκευή): Αθήνα - Καρπενήσι - Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας - Κεφαλόβρυσο - Κορυσχάδες

Αναχώρηση 07:50 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το ελατοσκέπαστο Καρπενήσι. Άφιξη και επίσκεψη στο Μουσείο – Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (είσοδος δωρεάν) όπου θα εντυπωσιαστούμε από τα εκθέματα και τις διαδραστικές εφαρμογές. Η μόνιμη έκθεση καλύπτει χρονικά την ζωή από την αρχαιότητα, την εποχή της Αιτωλικής Συμπολιτείας, την Βυζαντινή περίοδο μέχρι τη νεότερη ιστορία της Ευρυτανίας. Έπειτα θα βρεθούμε στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη όπου και χρόνος για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε έναν περίπατο στον υπέροχα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος εδώ, αφήνοντας άθικτη την ξεχωριστή τοπική ορεινή αρχιτεκτονική με εντυπωσιακά σαχνισιά και κεντρικούς εξώστες. Στην είσοδο του χωριού δίπλα στην κεντρική πλατεία ξεχωρίζει και το παλιό μεγάλο σχολείο που πλέον στεγάζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (είσοδος δωρεάν). Χρόνος για καφέ στο παλαιό καφενείο και αργότερα εγκατάσταση στο MONTANA HOTEL & SPA 5* σε ονειρική τοποθεσία, πάνω από το Καρπενήσι. Ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο μπουφέ.

Ημέρα 2η (Μ. Σάββατο): Προυσός (Ι.Μ.Παναγίας) - Μικρό & Μεγάλο Χωριό

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα με εικόνες, τοπία και χρώματα μοναδικά. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά και έφθασε εδώ με θαυματουργικό τρόπο από την Προύσα της Μικράς Ασίας κατά την περίοδο της εικονομαχίας τον 9ο αιώνα μ.Χ. Η Μονή στέκει από τότε μεγαλόπρεπα στις άκρες του απόκρημνου βράχου με την θέα αλλά και τη μορφολογία της περιοχής να καταπλήττουν κάθε προσκυνητή αλλά και τον απλό επισκέπτη. Πολύ κοντά είναι και ο πύργος με και το ρολόϊ του Καραϊσκάκη. Περιήγηση και προσκύνημα. Επιστρέφοντας, μικρή στάση στο “πάτημα της Παναγιάς” και αργότερα επίσκεψη στο Μικρό Xωριό μέσα στο ελατόδασος. Χρόνος για γεύμα στην περιοχή της Ποταμιάς και μετά περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Μεγάλου Χωριού. Αφού επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, χρόνος για παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ, μην παραλείψετε να γευθείτε το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”. Επιστροφή και απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και παρακολούθηση της Ανάστασης. Ακολουθεί πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, πολλά άλλα εδέσματα.

Ημέρα 3η (Κυριακή Πάσχα): Πασχαλινό Γεύμα - Saloon!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο γιορτινό μπουφέ πρόγευμα και χρόνος για να χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα, να απολαύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα, τις ανέσεις και το Spa του ξενοδοχείου. Το Πασχαλινό γεύμα θα είναι πλούσιο με οβελία και πολλά λαμπριάτικα εδέσματα. Αργότερα, βολτούλα για απογευματινό καφέ στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

Ημέρα 4η (Δευτέρα Πάσχα): Καρπενήσι - Μονή Αγάθωνος - Λουτρά Υπάτης - Γοργοπόταμος - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Επίσκεψη στο κέντρο του Καρπενησίου για να επισκεφθούμε τον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Λίγος χρόνος στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά και άλλα! Συνεχίζουμε για τη Μονή Αγάθωνος, μία “κιβωτό της φύσης” χτισμένη στις πλαγιές της Οίτης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα. Προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου και επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τον Βοτανικό κήπο και τα πολλά εκθέματα από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης (εφ’όσον θα είναι ανοιχτό). Συνεχίζουμε για καφεδάκι στη λουτρόπολη της Υπάτης με το όμορφο πάρκο και μετά για το καταπράσινο χωριό του Γοργοποτάμου. Χρόνος για γεύμα κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα γάργαρα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις!

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν

Με ημιδιατροφή καθημερινά στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα. 
MONTANA HOTEL & SPA 5* 4 μέρες
3-6 Μαΐου
Δίκλινο Standard 319
3ο άτομο* 162
3ο άτομο έως 6 ετών* 135
4ο άτομο* 188
Μονόκλινο Standard 425

*Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο

Ειδικές Παροχές Montana

  • Early check in & late check out κατόπιν επικοινωνίας και διαθεσιμότητας.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά : Πρωινό σε Αmerican Buffet, πλούσιο βραδινό σε μπουφέ, ανήμερα του Πάσχα προσφέρεται παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και πλούσιος εορταστικός Μπουφές, αντί του Δείπνου
  • Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Σύστημα JET, Νεροκουρτίνα και Σύστημα αντιστρόφου κολύμβησης, του Ηamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου
  • Ελεύθερη χρήση της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του παιδότοπου.
  • Cine βραδιές για τους μικρούς μας φίλους με προβολή κινούμενων σχεδίων.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο Montana Hotel & Spa 5*.
  • Γεύματα: Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) .
  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν .
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Άλλο: Δωρεάν χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας με σύστημα JET, νεροκουρτίνα και σύστημα αντιστρόφου κολύμβησης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα, είναι στη θέση του φαγητού της ημέρας.
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση.

Σημαντική Σημείωση

Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν στη διαμονή σε δίκλινο Standard δωμάτιο με ημιδιατροφή καθημερινά. Για περισσότερες επιλογές συμβουλευθείτε τον αναλυτικό πίνακα ή επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο ταξιδιωτικό μας σύμβουλο.

Δεν περιλαμβανονται

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής: €10 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.