Skip to main content

Θησαυροί της Αιτωλικής Γης 3ημερο 25ης Μαρτίου 2024 από 268€

Αναχώρηση: 23-25/3  - 3 μέρες

Μια ιστορική διαδρομή στα βήματα των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης!!!

1η μέρα : Αθήνα - Μεσολόγγι – Αιτωλικό - Αγρίνιο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 και μέσω της γέφυρας του Ρίο, άφιξη στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου. Παραμονές της εθνικής μας εορτής και θα βρεθούμε στα ηρωικά χώματα της Ιερής Πόλης όπου θα επισκεφτούμε τον κήπο των Ηρώων, ένα μνημειακό σύνολο από γλυπτά που ανεγέρθηκαν προς τιμήν όσων αγωνίστηκαν και πέθαναν στο Μεσολόγγι, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Το σύνολο περιλαμβάνει 63 μνημεία κάθε είδους που τοποθετήθηκαν από το 1838 έως το 2014. Αποδίδοντας και εμείς τον δικό μας φόρο τιμής, συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε την λιμνοθάλασσα με τις παραδοσιακές βάρκες των ψαράδων, τα διβάρια (φραγμοί από δικτυωτό πλέγμα για των έλεγχο των ψαριών) και τις γραφικές πελάδες (παραδοσιακά ξύλινα σπίτια των ψαράδων που είναι κτισμένα μέσα στο νερό). Φθάνουμε  στο Αιτωλικό, όπου σαν άλλη Βενετία ξεπετάγεται μέσα από την λιμνοθάλασσα θυμίζοντας μας ότι σε αυτό το κομμάτι γης έγινε η πολύκροτη δίκη του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Βάσως Κατράκη, μοναδικό στον ελλαδικό χώρο για την χαρακτική τέχνη.  Αργότερα, επίσκεψη σε μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου, ώστε να μάθουμε τα μυστικά του και να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα της περιοχής. Στη συνέχεια, διασχίζοντας το “Grand Canyon της Δυτικής Ελλάδας”, το φαράγγι της Κλεισούρας, φθάνουμε στο Αγρίνιο και στο ξενοδοχείο Marpessa Luxury Hotel & Spa 5*, ένα διατηρητέο αρχοντικό του 1920 που λειτουργεί πλέον ως ένας χώρος φιλοξενίας συνδυάζοντας μοναδικά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με τα πιο υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Το βράδυ δείπνο και πρώτη γνωριμία με την νυχτερινή ζωή της πόλης του Αγρινίου.

 

2η μέρα : Αγρίνιο - Λίμνη Τριχωνίδα – Θέρμο – Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου – Ι.Μ. Μυρτιάς

Πρόγευμα με χειροποίητα εδέσματα και πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας από την φάρμα του Marpessa και ξεκινάμε την ημέρα μας  για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της  μεγαλύτερης φυσικής λίμνης της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. Eπίσκεψη για προσκύνημα στο μοναστήρι της Μυρτιάς, το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με χιλιετή ιστορία (11ος αι.) Στη μακραίωνη ιστορία της συνδέθηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες που εργάσθηκαν για τη διακόσμηση της και με προσωπικότητες των γραμμάτων που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός, που έζησε εδώ για μικρό διάστημα.  Συνεχίζουμε για το Θέρμο και συγκεκριμένα  για το Μέγα Δένδρο, τον τόπο  όπου γεννήθηκε το 1714, ο Κοσμάς ο Αιτωλός και έθεσε γερά τα θεμέλια για  την εθνεγερσία του 1821. Αφού δούμε  τα θε­μέ­λια του σπι­τιού του Α­γί­ου, θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου (εφόσον είναι  σε λειτουργία – έξοδα ατομικά) όπου εκτίθενται ευρήματα μέχρι 2500 χρόνων και αποτελεί στολίδι του πολιτισμού όλης της περιοχής. Αργότερα, θα βρεθούμε στο Πετροχώρι για να θαυμάσουμε την μαγευτική θέα αλλά και να δοκιμάσουμε κρασιά από ποικιλίες βιολογικής καλλιέργειας όπως την εξαιρετική τοπική “Μαλαγουζία”. Αφού απολαύσουμε τον καφέ και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στη θέση Δογρή αγναντεύοντας την λίμνη Τριχωνίδα για μία ακόμη φορά, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμείται, μπορείτε να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις του “9 Limnes Spa” επιλέγοντας τον πιο χαλαρωτικό τρόπο για να ξεκουράσετε το σώμα και τη ψυχή σας στο υδρομασάζ και στο χαμάμ αλλά και να δοκιμάσετε τις θεραπείες χαλάρωσης  και αποτοξίνωσης (απαιτείται ραντεβού νωρίτερα – έξοδα ατομικά). Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

3η Μέρα Αγρίνιο - Ναύπακτος- Αθήνα

Ελληνικό πρωινό με εδέσματα από την φάρμα του Marpessa και επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης του γλύπτη Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα με καταγωγή από το Παναιτώλιο. Συνεχίζουμε για μια εξωτερική γνωριμία με τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου, κτίρια με μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία για την πόλη. Οι καπναποθήκες αποτυπώνουν όλες τις όψεις της πολύπλοκης σχέσης του καπνού με την πόλη του Αγρινίου, τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στους καπνεμπόρους, τους καπνεργάτες και τις καπνεργάτριες, τις συγκρούσεις, τους έρωτες που άνθισαν μέσα στις καπναποθήκες και το άρωμα του καπνού μιας έντονης και ταραγμένης καθημερινής ζωής. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για την πανέμορφη Ναύπακτο, την αρχόντισσα της Αιτωλοακαρνανίας με τη μοναδική φινέτσα. Από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, με ιστορία τουλάχιστον 3.500 ετών, συνδυάζει μοναδικά το απέραντο γαλάζιο της ακτογραμμής με το πράσινο των βουνοκορφών. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο ενετικό λιμάνι  και στο «στενοπάζαρο», το γραφικό πλακόστρωτο σοκάκι με τα διώροφα παραδοσιακά κτίρια, γεμάτο  καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.  Έχοντας απολαύσει τον καφέ και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για  την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

 

3 μέρες

23-25/3

Δίκλινο

268

3ο άτομο

238

3o άτομο έως 4 ετών

138

3ο άτομο 4ως 12 ετών

213

Μονόκλινο

328

 

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές MARPESSA LUXURY HOTEL & SPA 5* στο Αγρίνιο • Πρωινό με τοπικά προϊόντα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται :O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.