Skip to main content

ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ! Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΑΜΦΙΣΣΑ)* Καθαρά Δευτέρα 2024 από 231€

Αναχωρήσεις: 16-18/3  &  15-18/3  3 ή 4 ημέρες

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΙΣΤΟΜΟ - VAGONETTO - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ -  ΠΑΥΛΙΑΝΗ

ΔΕΛΦΟΙ  – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ

1η μέρα: Αθήνα – Δίστομο – Όσιος Λουκάς - Δελφοί

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στο Δίστομο, γνωστό για το βάρβαρο αιματοκύλισμα και σφαγιασμό του πληθυσμού το 1944 από τους Ναζί.  Επίσκεψη στο  Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες, σύγχρονο μνημείο προς τιμήν των  σφαγιασθέντων αμάχων στις 10 Ιουνίου 1944. Συνεχίζουμε για την Μονή του Όσιου Λουκά, μνημείο που συγκαταλέγεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Βρίσκεται σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα και θεωρείται το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια άφιξη στους μυστηριακούς Δελφούς ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  Amalia Delphi 4* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα:  Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto) - Χάνι Γραβιάς - Παύλιανη – Η Νύχτα των Στοιχειών (Άμφισσα)*

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε τις μυστικές ομορφιές των βουνών του Παρνασσού και της Οίτης. Προσπερνώντας την  Άμφισσα, πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας, κατευθυνόμαστε στο μοναδικό θεματικό πάρκο Vagonetto (καιρού επιτρέποντος – έξοδα ατομικά) για μία βόλτα στα έγκατα της γης που θα  σας καθηλώσει. Θα ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη και τα μυστικά των μεταλλείων. Επόμενη μας στάση η Γραβιά με το ξακουστό Χάνι όπου έχει μετατραπεί σε μουσείο(έξοδα ατομικά). Αφιερωμένο στην ηρωική μάχη που έγινε στις 8 Μαΐου 1821, σε ένα μικρό πλινθόχτιστο κτίσμα της Γραβιάς Φωκίδας, το θρυλικό Χάνι της Γραβιάς, οι έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη τους επί των τουρκικών δυνάμεων. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό τοπίο στις πλαγιές του όρους Οίτη και σε υψόμετρο 1000 μέτρων βρίσκεται το ονειρεμένο πάρκο Παύλιανης (καιρού επιτρέποντος). Στις όχθες του Ασωπού ποταμού  δημιουργήθηκε μία όαση για μικρούς και μεγάλους. Μια μουσική γέφυρα μας υποδέχεται για να θαυμάσουμε τον νερόμυλο κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψουμε το πάρκο και να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στο όμορφο χωριό της Παύλιανης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.

*Το βράδυ όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στην Άμφισσα να παρακολουθήσουν τις μοναδικές καρναβαλικές εκδηλώσεις για την «Νύχτα των στοιχειών».  Η «Νύχτα των Στοιχειών» αποτελεί μία δραματική αναπαράσταση, που ζωντανεύει τους θρύλους και τις παραδόσεις της Άμφισσας, με έναν τρόπο πραγματικά μοναδικό.(έξοδα ατομικά – ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων)

 

3η μέρα: Δελφοί (Αρχ. χώρος & Μουσείο) - Αράχωβα – Αγόριανη (Επτάλοφος)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης», τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους αρχαίους θησαυρούς που ανακαλύφθηκαν, το ναό του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο αλλά και το μουσείο με μοναδικά εκθέματα. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, με σήμα κατατεθέν, το Ρολόι, στον βράχο της ώρας όπως αποκαλείται. Εκεί βρίσκεται και  το λαογραφικό μουσείο  με παραδοσιακές φορεσιές και σχέδια υφαντών και κεντημάτων. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τη βόλτα μας  και τα ψώνια μας στην «Μύκονο» του χειμώνα όπως την αποκαλούν. Επόμενος προορισμός μας «η βασίλισσα του χιονιού» που δεν είναι άλλη από την Αγόριανη (καιρού επιτρέποντος). Σε υψόμετρο 900 μέτρων περίπου, πάνω σε επτά λόφους (Επτάλοφος), βρίσκεται  το χωριό, βγαλμένο από παραμύθι, γεμάτη έλατα και πλατάνια . Χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) στην κεντρική πλατεία με τις περίφημες βρύσες αλλά και τον καταρράκτη, σημείο αναφοράς του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα με σαρακοστιανά εδέσματα και αναχωρούμε για να παρακολουθήσουμε τα πασίγνωστα Αλευρομουτζουρώματα, στην βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου. Περνώντας από την παραθαλάσσια Ιτέα, φθάνουμε στο μαγευτικό Γαλαξίδι. Το μεσημέρι οι κάτοικοι ξεκινώντας από τα σοκάκια κατάλληλα ντυμένοι, κατεβαίνουν στο λιμάνι για την «μητέρα των μαχών», με χρωματιστό αλεύρι, λουλάκι και φούμο! Το παμπάλαιο αυτό έθιμο κατατάσσει το Γαλαξίδι στους απόλυτους προορισμούς της Καθαράς Δευτέρας. Προτείνουμε να απολαύσετε την πολύχρωμη μάχη  με ασφάλεια – από την ακριβώς απέναντι πλευρά – μιας και οι ντόπιοι δεν εξαιρούν κανέναν από αυτούς που θα βρεθούν στο πεδίο της μάχης. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα – Όσιος Λουκάς – Δίστομο – Αράχωβα

2η μέρα: Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto) - Χάνι Γραβιάς – Παύλιανη

3η μέρα: Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι - Αθήνα

 

  • Δίστομο (Μαυσωλείο Διστόμου)
  • Μονή Οσίου Λουκά (Μνημείο Unesco)
  • Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Vagonetto)
  • Χάνι Γραβιάς
  • Πάρκο Παύλιανης
  • Η Νύχτα των Στοιχειών (Άμφισσα)
  • Δελφοί (Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο)
  • Αράχωβα
  • Αγόριανη (Επτάλοφος)
  • Ιτέα
  • Αλευρομουτζουρώματα (Γαλαξίδι)

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

16-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δίκλινο

231

307

3ο άτομο

165

202

3ο άτομο έως 10 ετών

129

154

4ο άτομο έως 10 ετών

169

214

Μονόκλινο

319

424

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο AMALIA DELPHI 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Αρχηγός / Συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.