Skip to main content

Από την γραφική Παύλιανη στην ορεινή Ναυπακτία 3 & 4 ημέρες Χριστούγεννα ως Φώτα 2023 - 2024 από 215€

Αναχωρήσεις: 4 ημέρες: 23/12 & 30/12

                      3 ημέρες: 05/01

Λιδωρίκι | Ναύπακτος | Άμφισσα | Vagonetto | Καλάβρυτα

1η ημέρα: Αθήνα | Πάρκο Παύλιανης | Λιδωρίκι | Ναύπακτος

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φθάσουμε, στο πάρκο αναψυχής της Παύλιανης, ανάμεσα στην Άνω και την Κάτω Παύλιανη στον νομό Φθιώτιδας. Σε ένα μαγικό τοπίο θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζουμε με τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφεντάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Ύστερα από είκοσι λεπτά πεζοπορίας θα συναντήσουμε την σπηλιά Καμάρα και στη συνέχεια την καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Χρόνος για πνευματική χαλάρωση και να απολαύσουμε τον καφέ μας και στη συνέχεια πορεία προς το Λιδωρίκι, ένα παραδοσιακό κεφαλοχώρι του Νομού Φωκίδας.  Έχει πληθυσμό 1.000 περίπου κατοίκους και βρίσκεται στο όρος Γκιώνα σε υψόμετρο 700 μέτρων. Χρόνος για φαγητό και εκ νέου αναχώρηση για το ξενοδοχείο διαμονής μας στην Ναύπακτο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ μας ελεύθερο για ατομική περιήγηση στην πόλη με τα πόδια μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικό. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ναύπακτος | Vagonetto | Άμφισσα | Ναύπακτος

Πρωινό σε μπουφέ και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή - επίσκεψη στο μοναδικό θεματικό πάρκο στον ελληνικό χώρο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφτούμε μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος ‘πάγωσε’ στα μέσα του 20ου αιώνα. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα - βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώνεται με τη διαδραστική επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας. Ενθουσιασμένοι από την ιδιαίτερη εμπειρία θα συνεχίσουμε για την σχεδόν ανεπηρέαστη από τον μαζικό τουρισμό, Άμφισσα. Διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με ιστορία πολλών αιώνων, διατηρεί την παραδοσιακή όψη της, ενώ ο απέραντος ελαιώνας και το μεσαιωνικό κάστρο στο ψηλότερο σημείο δίνουν στην πόλη ιδιαίτερο χρώμα. Χρόνος για γεύμα με πρωτότυπες και παραδοσιακές γεύσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εορταστικό δείπνο - ρεβεγιόν με καλό φαγητό και ζωντανή μουσική σε επιλεγμένο κέντρο της περιοχής. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος | Ορεινή Ναυπακτία (Ελατού - Άνω Χώρα)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε έχοντας ως πρώτο μας προορισμό την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας. Ένα σύγχρονο μοναστήρι, θεμελιωμένο στις παραδοσιακές γραμμές της μοναχικής ζωής, αποτελείται από νέους, καταρτισμένους μοναχούς και πέρα από τις εκκλησίες διαθέτει συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, αγιογραφείο, μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης, μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και μια πολυθεματική οργανωμένη βιβλιοθήκη γενικού ενδιαφέροντος. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς την Ορεινή Ναυπακτία. Ανάμεσα σε λίμνες, βουνά και ποτάμια, τη σκεπάζει ένα υπέροχο δάσος από έλατα, οξιές και καστανιές, που το φθινόπωρο συνθέτουν ένα θαυμαστό μωσαϊκό χρωμάτων. Τα χωριά της φιλοξενούν απρόσμενες εικόνες της παλιάς Ελλάδας και μαγεύουν τους επισκέπτες τους. Θα περάσουμε από την Ελατού με χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά) και θα συνεχίσουμε για την Άνω χώρα για καφέ και γλυκό. Εδώ μπορούμε να επισκεφθούμε το ναό της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία και να φωτογραφηθούμε με τον «Καρνάβαλο», το παλιό λεωφορείο που έκανε μέχρι και το 1983 τη διαδρομή Ναύπακτος - Ασπριά - Άνω χώρα - Αμπελακιώτισσα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο. Η νυχτερινή Ναύπακτος υπόσχεται υπέροχες προτάσεις διασκέδασης, με παραδοσιακό χρώμα για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το ποτό ή το κοκτέιλ τους αλλά και να γευτούν νόστιμους μεζέδες. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κάστρο Ναυπάκτου | Καλάβρυτα | Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Βενετσιάνικο κάστρο της πόλης. Από εκεί η θέα είναι μαγευτική και επί τη ευκαιρία θα βγάλουμε φωτογραφίες με φόντο το ενετικό λιμάνι και τον Κορινθιακό κόλπο. Στη συνέχεια στάση για καφέ στο λιμάνι της πόλης και έπειτα αναχώρηση για τα επιβλητικά Καλάβρυτα. Φθάνοντας στην «μαρτυρική» πόλη, θα επισκεφτούμε ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της και Ιερό Προσκύνημα, τον τόπο θυσίας στο λόφο του Καπή. Εκεί οδηγήθηκαν οι άνδρες από 14 χρονών και πάνω από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όπου και εκτελέστηκαν. Σήμερα, στο ίδιο σημείο βρίσκεται ένας μεγάλος σταυρός που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ στις στήλες που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των εκτελεσθέντων. Στην κατακόμβη είναι αναρτημένα μικρά καντήλια ισάριθμα με τις οικογένειες των εκτελεσθέντων και παράπλευρα της κατακόμβης δεσπόζει το πέτρινο γλυπτό της πονεμένης μάνας. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και παραδοσιακό φαγητό στο κέντρο των Καλαβρύτων. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Nafpaktos Hotel 3* με πρωινό σε μπουφέ
  • Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στις 24/12 σε επιλεγμένο κέντρο με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική
  • Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στις 31/12 σε επιλεγμένο κέντρο με πλούσιο φαγητό & ζωντανή μουσική
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Αναχωρήσεις:

4 ημέρες: 23/12 & 30/12

3 ημέρες: 05/01

 

 

 

Τιμές κατ’ άτομο

Χριστούγεννα

Πρωτοχρονιά

Θεοφάνια

Ημέρες

4 ημέρες

4 ημέρες

3 ημέρες

Δίκλινο

265 €

265 €

215 €

3ο άτομο ενήλικας

205 €

205 €

170 €

3ο άτομο παιδί έως 6

125 €

125 €

115 €

3ο άτομο παιδί 7-12

185 €

185 €

155 €

Μονόκλινο

375 €

375 €

285 €