Skip to main content

Παλαιά Βουλή - ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 26 Νοεμβρίου 2023

Πολιτιστικές επισκέψεις και ημερήσιες εκδρομές

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

10.30 πμ

Διάρκεια: Περίπου 2 ώρες

  

Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής είναι η πρώτη μόνιμη στέγη του ελληνικού Κοινοβουλίου που θεμελιώθηκε το 1858 από τη βασίλισσα Αμαλία.

Ξενάγηση από έμπειρη ξεναγό

 

 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

10.30 πμ

Διάρκεια: Περίπου 2 ώρες

 

Το Εθνικό Ιστορικό μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία, αφού εδώ λειτούργησε η ελληνική βουλή από το 1875 έως και το 1935, οπότε και μεταφέρθηκε στα μέχρι τότε Παλιά Ανάκτορα.

 

Στις αίθουσες που περιβάλλουν την μεγαλοπρεπή αίθουσα των συνεδριάσεων έχουν εκτεθεί τα αντιπροσωπευτικότερα κειμήλια της νεότερης ιστορίας μας, ξεκινώντας από την περίοδο της φραγκοκρατίας και φτάνοντας ως τις αρχές του 20ου αιώνα.

 

Μέσα από τις συλλογές του μουσείου ξεδιπλώνονται οι σημαντικότερες στιγμές και περιπέτειες του νεότερου ελληνισμού: φραγκοκρατία, τουρκοκρατία, επανάσταση του '21, δημιουργία του ελληνικού κράτους, απελευθερωτικοί αγώνες, βαλκανικοί πόλεμοι, μικρασιατική καταστροφή...

 

Οι επισκέπτες της Παλιάς Βουλής μπορούν να δουν προσωπικά αντικείμενα και όπλα των αγωνιστών του' 21, (αλλά και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων των προηγούμενων αιώνων), χαρακτικά, έργα ζωγραφικής, ακρόπρωρα, στολές και πολλά άλλα αντικείμενα ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του νεότερου ελληνισμού, όπως του Κοραή, του Καποδίστρια, του Όθωνα, του Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου κ.ά.

 

Η επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό μουσείο αποτελεί ένα πραγματικό ταξίδι στην νεότερη ελληνική ιστορία και σας καλούμε να το κάνουμε μαζί!

 

 

Σημαντικές σημειώσεις:

Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, στις 10:30 π.μ.

Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Περιορισμένη συμμετοχή: Μόνο 25 άτομα.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο € 20

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ξενάγηση από έμπειρη ξεναγό
  • Η χρήση ακουστικών ξενάγησης (whispers)
  • Φ.Π.Α.
  • Στις 26 Νοεμβρίου δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου.