Skip to main content

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ - ΔΙΠΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Καθαρά Δευτέρα 3 ή 4 ημέρες από 271€

Αναχωρήσεις: 16-18/3 ή 15-18/03 

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη – Πόλη Καλαμάτας

Αναχώρηση στις 8:00 από την Αθήνα μέσω σήραγγας Αρτεμισίου, Μεγαλόπολης για την όμορφη Μεσσηνία και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχαιολογικό πάρκο της αρχαίας Μεσσήνης (έξοδα ατομικά). Καθώς θα περπατάμε, θα νιώσουμε τη λάμψη της πολιτείας που είχε μια όψη μυθική, στολισμένη όπως ήταν με τα αριστουργηματικά γλυπτά του Δαμοφώντα. Αργότερα θα βρεθούμε στην πόλη της Καλαμάτας οπού έχει φορέσει τα αποκριάτικα της. Επίσκεψη στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Δημοτική Αγορά της πόλης. Στη συνέχεια προσκύνημα στη Μητρόπολη της Υπαπαντής και στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου νοιώθει κανείς την παρουσία των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά και άλλων οπλαρχηγών να γονατίζουν μπροστά από την ωραία πύλη, ξεκινώντας την Επανάσταση. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και περίπατο στην πόλη της Καλαμάτας, στον εμπορικό πεζόδρομο δρόμο της Αριστομένους  και στην κεντρική πλατεία της με τα στυλάτα καφέ και εστιατόρια. Εγκατάσταση στο Elite City Resort 4*, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Μουσείο Καρέλια - Πεταλίδι - Μεθώνη - Πύλος

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξεκινάμε την ήμερα με την επίσκεψη μας στο μουσείο κόσμημα της πόλης, που τελεί υπό την αιγίδα της οικογένειας Καρέλια και είναι ιδιωτική συλλογή παραδοσιακών στολών του Λυκείου Ελληνίδων (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για εικόνες μοναδικές που μας συντροφεύουν στον γύρο μας στην Μεσσηνιακή γη και συγκεκριμένα στην δυτική πλευρά της. Μέσω της παραλιακής διαδρομής  περνάμε από το Πεταλίδι και βλέπουμε από απόσταση την καστρόπολη της Κορώνης και  την διάσημη για την καταπληκτική της θάλασσα Φοινικούντα, φθάνουμε στην Μεθώνη.  Εκεί βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια κάστρα της Ελλάδας. Χαλαρός περίπατος και φωτογραφίες περιμετρικά από το κάστρο και συνεχίζουμε για την Πύλο, την οικοδέσποινα του κόλπου Ναυαρίνου όπως αναφέρεται. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της Πύλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Εκδρομή στον Ταΰγετο – Καρναβάλι Καλαμάτας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μια πανοραμική διαδρομή γεμάτη φύση και μνήμες. Ξεκινάμε την ανάβαση μας για το μυθικό βουνό του Ταϋγέτου (καιρού επιτρέποντος) με όλο το μεγαλείο της φύσης να ξεδιπλώνεται μπρος τα μάτια μας. Ο  Πενταδάχτυλος των Βυζαντινών και ο Ταλετός των αρχαίων Ελλήνων, αγγίζοντας τα 2.407 μ. υψόμετρο είναι το δωδέκατο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Ο χαρακτηρισμός Τρούλος του Μοριά του έχει δοθεί επειδή αποτελεί και το ψηλότερο βουνό στην Πελοπόννησο. Παράλληλα η οροσειρά του, φτάνει τα 115 χιλιόμετρα μήκος. Λόγω του τεράστιου όγκου του εκτείνεται σε τρεις νομούς, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία. Σε όλη μας την διαδρομή θα έχουμε δίπλα μας τον ποταμό Νέδοντα και περνώντας από τα πανέμορφα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας φθάνουμε λίγο πιο πριν από τα σύνορα με τον Νομό Σπάρτης στο Τουριστικό Ταϋγέτου. Χρόνος να απολαύσουμε το ρόφημα μας και το μοναδικό τοπίο. Επιστρέφουμε στην πόλη της Καλαμάτας για να απολαύσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις όπου και φέτος ο δήμος έχει διοργανώσει με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Καρναβάλι Μεσσήνης - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και θα επισκεφτούμε το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με τα τραίνα αντίκες στην πόλη της Καλαμάτας. Το πάρκο είναι ένα υπαίθριο μουσείο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας στο πάρκο θα μεταβούμε στη Μεσσήνη για το ιστορικό Καρναβάλι με περισσότερα από 160 χρόνια ιστορίας. Παραδοσιακές και σύγχρονες εκδηλώσεις, καρναβαλιστές με άρματα, κέφι και χορός μας συντροφεύουν, πριν επιστρέψουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

  • Αρχαία Μεσσήνη
  • Καλαμάτα (ιστορικό κέντρο πόλης)
  • Μουσείο Καρέλια παραδοσιακής φορεσιάς
  • Μεθώνη
  • Πύλος
  • Ταΰγετος
  • Καλαματιανό Καρναβάλι
  • Πάρκο Σιδηροδρόμων
  • Καρναβάλι Μεσσήνης

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

16-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δικλινο Bungalow

271

369

3ο άτομο

226

301

Μονόκλινο

338

467

Περιλαμβάνονται: •  Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ELITE CITY RESORT 4* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός/Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.