Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2024 ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ από 393

Πρέσπες - Νυμφαίο - Αρκτούρος - Λιμναίος Οικισμός - Κρουαζιέρα στη Λίµνη
03 - 06/05 & 02 - 06/05

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 για την πανέμορφη Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές και καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης, Limneon Resort & Spa 5* Lux, το οποίο ατενίζει αμφιθεατρικά την περίφημη Λίμνη Ορεστιάδα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα – Μ. Παρασκευή: Νυμφαίο - Αρκτούρος - Νέο Ενυδρείο - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου”

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Επίσκεψη στο παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας, όπου θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης (έξοδα ατομικά – εφόσον είναι σε λειτουργία). Επιστροφή στην Καστοριά για επίσκεψη στα δύο νέα καμάρια της πόλης (έξοδα ατομικά), που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου και το βράδυ πλούσιο νηστίσιμο δείπνο μπουφέ.

3η μέρα – Μ. Σάββατο: Πρέσπες

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, με σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια με ονομασία προέλευσης, που κρατούν ζωντανή μαζί με άλλα προϊόντα της περιοχής την μικροοικονομία της. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά που υπάρχουν σε λίμνες της Ελλάδας. Μέσω της πλωτής πεζογέφυρας που ενώνει το νησί με την στεριά, θα βρεθούμε στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου (10ος αιώνας), το σπουδαιότερο από τα βυζαντινά μνημεία των Πρεσπών. Αργότερα κατευθυνόμαστε στον οικισμό Ψαράδες, το ακροτελεύτιο χωριό της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Σας προτείνουμε μια  βαρκάδα στα υδάτινα  σύνορα των τριών κρατών της Μεγάλης Πρέσπας θαυμάζοντας τα φημισμένα  ασκηταριά στα βράχια της λίμνης. Θα σας μείνει αξέχαστη! Το απόγευμα επιστροφή στην Καστοριά. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας και Αναστάσιμο παραδοσιακό δείπνο μπουφέ με παραδοσιακή μαγειρίτσα.

4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Προαιρετική Κρουαζιέρα Λίμνης – Πόλη Καστοριάς

Χριστός Ανέστη! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ευκαιρία να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας με την υπέροχη θέα ή τον χώρο του SPA με την θερμαινόμενη πισίνα και τις λοιπές υπηρεσίες, κατόπιν ραντεβού (έξοδα ατομικά). Η Πασχαλινή μέρα θα γιορταστεί με Καστοριανούς προμεσημβρινούς μεζέδες και τσίπουρα και με Πασχαλινό γεύμα με ατέλειωτους μπουφέδες και Καστοριανό χορευτικό! Για όσους επιθυμούν, το απόγευμα προτείνουμε προαιρετική Κρουαζιέρα στην περίφημη Λίμνη Ορεστιάδα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν θα γνωρίσουμε την πόλη από κοντά, από την Παναγία την Μαυριώτισσα, μέχρι το γραφικό Ντολτσό με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

5η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Λιμναίος Οικισμός - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου (έξοδα ατομικά), ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής, με εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της 2ης μέρας.

  • Καστοριά
  • Ενυδρείο Γλυκού Νερού Καστοριάς
  • Σπήλαιο Καστοριάς - Σπήλια Δράκου
  • Νυμφαίο – Κέντρο ενημέρωσης Αρκτούρος
  • Πρέσπες (Άγιος Γερμανός – Άγιος Αχίλλειος – Ψαράδες)
  • Λιμναίος Οικισμός

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

 

4 ΜΕΡΕΣ

3-6/5

5 ΜΕΡΕΣ

2-6/5

Δίκλινο

393

463

3ο άτομο

259

315

Μονόκλινο

485

596

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Lux στην Καστοριά • Μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Το Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο και το Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας • Προμεσημβρινοί μεζέδες και τσίπουρο την Κυριακή του Πάσχα • Ποτό υποδοχής, λαχταριστά τσουρέκια και κόκκινα αυγά στο δωμάτιο κατά την άφιξη του γκρουπ • Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: •O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο •Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων