Skip to main content

Ανατολική Κρήτη Ηράκλειο και στον κόλπο του Μιραμπέλλου! 4 ημέρες Αγίου Πνεύματος 2023 από 415

Αναχώρηση: 2-5/6

 

1η μέρα: Αθήνα - Ηράκλειο - Οροπέδιο Λασιθίου - Άγιος Νικόλαος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αναχώρηση για το Όρος Δίκτη. Μπροστά μας αντικρίζουμε μια πανέμορφη και εύφορη έκταση, γεμάτη καρυδιές, μηλιές και σπάνια βλάστηση. Γραφικά χωριουδάκια, εκκλησίες, μοναστήρια που κυριολεκτικά περικυκλώνουν το Οροπέδιο του Λασιθίου. Συνεχίζουμε για τον γραφικό Άγιο Νικόλαο. Ψαροταβέρνες και καφετέριες στο λιμανάκι του και ένα πλήθος κόσμου στους δρόμους του, απολαμβάνουν τη γραφικότητά του. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας Istron Bay 5* στο Καλό Χωριό, στον Άγιο Νικόλαο. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Σπιναλόγκα - Ενυδρείο Κρήτης (Creta Aquarium) - Μουσείο Λυχνοστάτης

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και προτείνουμε (έξοδα ατομικά) επίσκεψη με καραβάκι και ξεναγό στη Σπιναλόγκα, στον ιδιαίτερο τόπο που η ιστορία του μας συγκινεί και που γυρίστηκε η ταινία «Το νησί». Σαν νησί, οχυρώθηκε κατασκευαστικά και αισθητικά από τους Βενετούς και μέχρι σήμερα διατηρεί την ομορφιά του. Το 1903 μετατράπηκε με απόφαση του κράτους σε χώρο διαμονής των λεπρών. Συνεχίζουμε για την πόλη του Ηρακλείου, με την κρήνη των λιονταριών και τον πολιούχο της πόλης τον Άγιο Μηνά (1862), ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ναός στην Κρήτη. Επίσκεψη στο ενυδρείο της Κρήτης (έξοδα ατομικά) με τα εκατοντάδες είδη και τους χιλιάδες υδρόβιους οργανισμούς απίστευτης ομορφιάς. Αργότερα επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο καινούργιο λαογραφικό μουσείο Λυχνοστάτης, που συγκεντρώνει διάφορες πτυχές της κρητικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ και φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια της πόλης του Ηρακλείου (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Σητεία - Μονή Τοπλού - Βάι 

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Σητεία, την πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Ερωτόκριτου. Χτισμένη αμφιθεατρικά, στον μυχό του ομώνυμου Κόλπου με το Βενετσιάνικο φρούριο του Καζαρμά και τα ερείπια του μινωικού πολιτισμού. Σήμερα διατηρεί την παράδοση της ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται. Λίγο έξω από την Σητεία βρίσκεται η Μονή Τοπλού μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες Μονές της Κρήτης, με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το φοινικόδασος του Βάι, το λεγόμενο “Αισθητικό Δάσος”, μια καταπράσινη όαση με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν στην πανέμορφη αμμουδιά. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) επιστρέφουμε το απογευματάκι στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

4η μέρα: Κνωσός - Αρχάνες - Ηράκλειο - Αθήνα 

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην Κνωσσό, όπου θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο (έξοδα ατομικά). Χρόνος για περίπατο και γεύμα (έξοδα ατομικά) στον παραδοσιακό ορεινό οικισμό Αρχάνες. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για ένα τελευταίο καφέ στην πόλη του Ηρακλείου και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Η Κρήτη είναι ένας έρωτας.. από αυτούς που δεν σβήνουν ποτέ!

 

Πτήσεις µε Sky Express (2-5/6):

Αθήνα – Ηράκλειο: 07:30 - 08:20     GQ210     

Ηράκλειο – Αθήνα: 21:35 - 22:25     GQ217

 

Τιµή κατ’άτοµο, 2-5/6, αεροπορικώς, 4 μέρες

Δίκλινο

415

3ο άτομο

299

4o άτομο

315

Μονόκλινο

482

* Φόροι αεροδρομίου € 78 κατ' άτοµο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά • Μεταφορές - εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πολυτελές Istron Bay 5* στο Καλό Χωριό στον Άγιο Νικόλαο • Μπουφέ πρωινό και δείπνο μπουφέ (ημιδιατροφή) καθημερινά • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδροµίου € 78 κατ' άτοµο  •  O φόρος διανυκτέρευσης € 4,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων