Skip to main content

Βάλια Κάλντα Γρεβενά - Πέτρινα Γεφύρια - Σαμαρίνα Πάσχα 2024 από 298€

Αναχώρηση: 3/5 4 ΗΜΕΡΕΣ

Ώρα αναχώρησης: 07:00

Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Καλαμπάκα - Περιβόλι

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Καλαμπάκα. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για γεύμα με φόντο τα Μετέωρα. Συνεχίζουμε με πορεία προς το Ελευθεροχώρι, διασχίζουμε τη γέφυρα του Βενέτικου ποταμού και φτάνουμε στο πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Μακεδονίας. Μετά από σύντομη στάση για φωτογραφίες φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας VALIA CALDA 3*, στο Περιβόλι Γρεβενών. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μετάβαση στην εκκλησία για την περιφορά του Επιταφίου. Δείπνο.

 

Μ. Σάββατο: Βάλια Κάλντα (με 4x4) - Βοβούσα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα. Από το χωριό Περιβόλι με 4x4 (mini bus & τζιπ) θα μπούμε στο δρυμό, όπου θα ενημερωθούμε για την πανίδα και τη χλωρίδα (προαιρετικά, καιρού επιτρέποντος). Η άγρια και ανεξερεύνητη φύση προκαλεί δέος στους επισκέπτες και προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία γνωριμίας με την πολύτιμη βιοποικιλότητά της. Όσοι πεζοπορούν θα προχωρήσουν, πάντα με ειδικούς συνοδούς, μέχρι το Αρκουδόρεμα. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στη Βοβούσα, το τελευταίο χωριό του ανατολικού Ζαγορίου, στα 1.000μ. υψόμετρο, όπου οφείλει το όνομά του στη βοή των νερών του ποταμού Αώου. Θα δούμε το πέτρινο δίτοξο γεφύρι του Μήσιου (1748 μ.Χ.) και θα θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετάβαση στην Ανάσταση και ακολουθεί αναστάσιμο δείπνο.

 

Κυριακή Πάσχα: Γεφύρι Ζιάκα - Σπήλαιο - Πασχαλινό γεύμα - Σαμαρίνα

Πρωινό και αναχώρηση για το πέτρινο γεφύρι του Ζιάκα, ένα από τα πιο φωτογραφημένα γεφύρια των Γρεβενών, χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας και βρίσκεται 3χλμ. μακριά από το ομώνυμο ιστορικό χωριό. Συνεχίζουμε για το χωριό Σπήλαιο, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, αξιόλογο δείγμα μεταβυζαντινής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για καφέ και περίπατο μέχρι το παρατηρητήριο, όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το πασχαλινό γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη χιλιοτραγουδισμένη Σαμαρίνα, μέσω του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας. Πρόκειται για το ψηλότερο χωριό των Bαλκανίων και βρίσκεται σε υψόμετρο 1650μ., ανάμεσα σε πυκνά δάση πεύκου, οξιάς και ρόμπολου. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Δευτέρα Πάσχα: Γρεβενά - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για την «Πόλη των Μανιταριών», τα Γρεβενά. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και για να προμηθευτούμε παραδοσιακά προϊόντα με βάση τα μανιτάρια. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ✓ Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia ✓ Διαμονή στο ξενοδοχείο Valia Calda 3*, στο Περιβόλι ✓ Ημιδιατροφή καθημερινά σε σερβιριζόμενο μενού ✓ Αναστάσιμο δείπνο & πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής ✓ Λαμπάδα για την Ανάσταση
 ✓ Αρχηγός/συνοδός ✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου. Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Τα 4x4 για τη Βάλια Κάλντα. Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

 

 

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο Std

3ο άτομο

1κλινο Std

3/5

4

298€

245€

360€