Skip to main content

Γιάννενα - Ζαγοροχώρια – Πάπιγκο εκεί που η φύση συναντά την παράδοση! 3ημερο ή 4ημερο 25η Μαρτίου 2024 από 270€

Αναχωρήσεις: 22-25/3  ή 23-25/03 - 3 ή 4 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο – Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο, το στολίδι της Ηπείρου, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον τόπο των μεγάλων ευεργετών, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) με ντόπια προιόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε  τα φημισμένα κρασιά και τυριά του Μετσόβου. Συνεχίζουμε  μέσω  Εγνατίας Οδού για τα θρυλικά Γιάννενα και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας DU LAC HOTEL & SPA 5* Deluxe ή στο Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Καλπάκι – Κόνιτσα -  Μεγάλο Πάπιγκο

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι και το Στρατιωτικό Μουσείο Πολέμου 1940 – 41.Η τοποθεσία που βρίσκεται το Μουσείο από μόνη της αποτελεί ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδος. Το Μουσείο ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα –  κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου και όχι μόνο. Αφού φουσκώσουμε από περηφάνια για τις ένδοξες μάχες που έδωσαν οι Έλληνες στα βουνά της Πίνδου, συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, μία ανεξερεύνητη και απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, η πόλη σφύζει από ζωή και ομορφιά. Αφού θαυμάσουμε το εντυπωσιακό μονότοξο γεφύρι του Αώου (1871) και απολαύσουμε την θέα που κόβει την ανάσα, θα ανηφορίσουμε για το Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος). Περνώντας από την πετρόχτιστη Αρίστη και ακολουθώντας μία οφιοειδή διαδρομή φθάνουμε στο πιο διάσημο χωριό των Ζαγοροχωρίων. Το Πάπιγκο, βρίσκεται χτισμένο κυριολεκτικά στην πλαγιά της Τύμφης, και σε υψόμετρο που φτάνει τα 960 μέτρα. Η πρώτη αναφορά στην οποία το συναντάμε είναι του 1325 από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ανδρόνικο. Χρόνος για βόλτα στα στενά σοκάκια του χωριού, απολαμβάνοντας παραδοσιακά προιόντα όπως λικέρ από κράνα και τσάι του βουνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα: Μουσείο Παπαγιάννη (Ελληνικό Ιωαννίνων) – Σπήλαιο Περάματος – Πόλη Ιωαννίνων – Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ο ορεινός όγκος της Πίνδου, ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο απλώνεται μπροστά μας επιβλητικός. Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Ελληνικό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο μοναδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”(έξοδα ατομικά). Η μοναδικότητά του έγγειται στο ότι περιλαμβάνει έργα που μιλούν για την Ήπειρο και την ιστορία της. Είναι μοναδικό, γιατί μιλάει για το ψωμί, για τον ευεργέτη, τον ξενιτεμένο, τον πνευματικό άνθρωπο, τον Ηπειρώτη μάστορα, το βοσκό, το γεωργό, την πολύπαθη Ηπειρώτισσα μάνα και τέλος για τη μάθηση. Το Μουσείο φιλοξενείται σ' ένα ωραίο σχολείο, εκεί που έμαθε τα πρώτα του γράμματα και ο δημιουργός του μουσείου. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά), το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά και παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις για το μέγεθος και την σπανιότητα του. Η τουριστική διαδρομή είναι μήκους 1100 μέτρα. Ένα τριώροφο παλάτι, με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα. Τα στολίδια που διάλεξε η φύση γι΄αυτό ήταν από τα πιο όμορφα και τα πλουσιότερα. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6 -10 το πολύ είδη.

Η υπόλοιπη μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη των Ιωαννίνων. Για όσους επιθυμούν, πέρασμα με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) από τον Μώλο για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης με το σπίτι του Αλή Πασά, τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον πιο αμφιλεγόμενο μεζέ, βατραχοπόδαρα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα δίπλα στην λίμνη και στο κάστρο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στον χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Μουσείο Βρέλλη - Άρτα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων (έξοδα ατομικά). Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, σημαντικές στιγμές της ελληνικής  ιστορίας. Μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων, θα βρεθούμε στην Άρτα με το θρυλικό γεφύρι της. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες και καφέ κάτω από τον γεροπλάτανο. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Ιωάννινα
  • Μέτσοβο
  • Μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”, Ελληνικό
  • Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων
  • Νησί Ιωαννίνων
  • Καλπάκι
  • Κόνιτσα
  • Μεγάλο Πάπιγκο
  • Μουσείο Βρέλλη (Κέρινα Ομοιώματα)
  • Άρτα

 

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.

 

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Epirus Palace

3 ΜΕΡΕΣ

23-25/3

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

Δίκλινο Premium Comfort

275

340

3ο άτομο

207

256

3ο άτομο έως 5,99 ετών

139

166

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

193

238

Μονόκλινο

385

495

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν

Du lac

4 ΜΕΡΕΣ

22-25/3

Δίκλινο

459

3ο άτομο

325

3ο άτομο έως 5,99 ετών

155

3ο άτομο 6 ως 12 ετών

280

Μονόκλινο

645

 

 

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο DU LAC HOTEL & SPA 5* Deluxe ή στο Epirus Palace Hotel Congress & Spa 5* • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:   • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων