Skip to main content

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ Γιορτές 2022-23! από 249€

Αναχωρήσεις  6 - 8 Ιαν.2023...3μέρες   &     23 - 26 Δεκ.2022,  30 Δεκ.-2 Ιαν 2023,  05 - 8 Ιαν.2023...4μέρες  &    23 - 27 Δεκ. 2022,  30 Δεκ.-3 Ιαν 2023...5μέρες

ΠΑΠΙΓΚΟ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΗΠΟΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΝΗΣΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΜΟΝΗ ΤΣΟΥΚΑΣ

Γιάννενα. Από τους πιο πολυπόθητους ελληνικούς προορισμούς, έχει χίλιους λόγους και τρόπους να µας εντυπωσιάζει… Κι όμως, κάθε φορά βρίσκει και καινούριους! Τα αγαπημένα Γιάννενα και τα κοντινά Ζαγοροχώρια, ακόμα µία φορά αποδεικνύουν ότι δικαίως βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων…

Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, γοητεύει κάθε επισκέπτη και είναι σίγουρο ότι μόνο μια φορά δεν αρκεί. Θα θέλετε πάντα να επιστρέφετε σε αυτόν το σπάνιο και απαράμιλλης ομορφιάς τόπο.

1η μέρα: Αθήνα - Μέτσοβο - Γιάννενα

Αναχώρηση 07.00 από Αθήνα μέσω Λαμίας - Δομοκού - Καλαμπάκας για το γραφικό Μέτσοβο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών. Χρόνος για γνωριμία με αξιοθέατα όπως η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα στην πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, την Πινακοθήκη Τοσίτσα κ.α. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Συνεχίζουμε μέσω εντυπωσιακής διαδρομής στη Νέα Εγνατία Οδό για τα Γιάννενα. Άφιξη και εγκατάσταση στο κεντρικό και υπερπολυτελές GRAND SERAI Congress & Spa 5* Lux. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Καλπάκι - Μεγάλο Πάπιγκο - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Κήποι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ξεκινάμε για το ξακουστό Καλπάκι, όπου θα επισκεφθούμε το πολεμικό μουσείο, θα ενημερωθούμε με προβολή σλάϊντς και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά εκθέματα από την εποχή του 1940. Μέσω Αρίστης ανάβαση προς το διασημότερο και κάλλιστο του Ζαγορίου, το Μεγάλο Πάπιγκο που είναι ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας. Χρόνος για καφέ και περίπατο στα καλντερίμια που οδηγούν σε ξωκλήσια και βρύσες. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Μονοδένδρι. Εκεί, εκτός των άλλων, από την Μονή της Αγ.Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και άλλα παραδοσιακά Ηπειρώτικα κτίρια. Χρόνος για γεύμα και αργότερα κατευθυνόμενοι προς τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) θα θαυμάσουμε τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκκορου και το τρίτοξο του Καλογήρου. Επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ μεγαλοπρεπές δείπνο - ρεβεγιόν από πλούσιο μπουφέ με εκλεκτά εδέσματα!

3η μέρα: Κόνιτσα - Μονή Μολυβδοσκέπαστης

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα υπέροχη διαδρομή μέχρι την Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, τον ακοίμητο φρουρό της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, σε κοντινή απόσταση από την ένωση του Βοϊδομάτη και του Αώου. Το μεσημέρι θα μας βρει στην αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά κάτω από τον ορεινό όγκο της Πίνδου σε ένα φυσικό σκηνοθετικό μεγαλείο. Χρόνος για γεύμα και περίπατο στα καλντερίμια, στην πλακόστρωτη πλατεία και το φημισμένο της μονότοξο πέτρινο γεφύρι της (το 2ο μεγαλύτερο των Βαλκανίων). Επιστροφή, το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Σπήλαιο Περάματος - Νησί - Κάστρο Ιωαννίνων

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Σπήλαιο Περάματος. Στο επισκέψιμο κομμάτι των 1.100μ. διαθέτει αρκετά είδη σταλαγμιτών και σταλακτιτών και μια πλούσια βεντάλια χρωμάτων και σχηματισμών: οι “κατακόμβες”, τα “ανάκτορα της Περσεφόνης”, η “Μέδουσα” και η “λίμνη με τα νούφαρα” εντυπωσιάζουν πραγματικά! Συνεχίζουμε για τον μώλο της λίμνης από όπου θα επιβιβαστούμε στα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) για το Νησί της Κυρά Φροσύνης. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο σπίτι - μουσείο του Αλή Πασά όπου θα μάθουμε για την επαναστατική περίοδο, θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή και θα θαυμάσουμε αυθεντικά αντικείμενα και φορεσιές αλλά και εκπληκτικά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας. Αργότερα επίσκεψη στο κάστρο, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Ιουστινιανού και που κατά την εποχή του Αλή Πασά επεκτάθηκε και αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

5η μέρα: Ελληνικό (Μουσείο Παπαγιάννη) - Μονή Τσούκας - Μουσείο Βρέλλη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Ελληνικό, ένα χωριό υπαίθρια γκαλερί όπου θα σας εντυπωσιάσουν τα μυστηριώδη γλυπτά που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή. Επίσκεψη στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεοδώρου Παπαγιάννη”. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή Τσούκας ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ηπείρου, σε εντυπωσιακή τοποθεσία με πανοραμική θέα στο φαράγγι του Αράχθου. Επόμενος σταθμός μας το Μουσείο Βρέλλη, το οποίο φιλοξενεί κέρινα ομοιώματα και ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Ιόνιας οδού και γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο Καλπάκι - Μονή Μολυβδοσκέπαστης - Κόνιτσα.

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής Θεοφανείων:

  1. Αθήνα-Μέτσοβο-Ιωάννινα 2. Καλπάκι-Ζαγοροχώρια 3. Νησί-Κάστρο-Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • • Διαμονή στο κεντρικό υπερπολυτελές Grand Serai 5* Lux
  • • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • • Πλουσιοπάροχο δείπνο-ρεβεγιόν στη θέση του δείπνου της ημέρας.
  • • Αρχηγός/συνοδός
  • • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • • Φ.Π.Α.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά και μεγαλοπρεπές ρεβεγιόν !

GRAND SERAI 5* Lux

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

4 μέρες

23 - 26 Δεκ.

5 μέρες

23 - 27 Δεκ.

4 μέρες

30 Δεκ.-2 Ιαν

5 μέρες

30 Δεκ.-3 Ιαν

 

Δίκλινο

494

609

474

575

 

3ο άτομο

419

509

410

499

 

3ο άτομο ως 4 ετών *

150

175

150

175

 

3ο άτομο 4 ως 12 ετών *

300

365

290

355

 

4ο άτομο ως 4 ετών *

270

325

260

315

 

Μονόκλινο

663

833

653

813

 

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο    

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 4 το δωμάτιο / διανυκτέρευση.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

 

GRAND SERAI 5* Lux

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

3 μέρες

6 - 8 Ιαν.

4 μέρες

5 - 8 Ιαν.

Δίκλινο

249

345

3ο άτομο

235

325

3ο άτομο ως 4 ετών *

100

130

3ο άτομο 4 ως 12 ετών *

200

265

4ο άτομο ως 4 ετών *

180

230

Μονόκλινο

370

520

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο    

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 4 το δωμάτιο / διανυκτέρευση.

Επιβάρυνση  για συμμετοχή στο Ρεβεγιόν Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς (χωρίς ποτά) κατ’άτομο:

Ενήλικος 65 €

1ο Παιδί έως 4 ετών ΔΩΡΕΑΝ

1ο Παιδί 4 έως 10 ετών 32,5 €

2ο Παιδί 0 έως 4 ετών 32,5 €

 

Grand Serai Congress & Spa 5* Lux

Στο κέντρο των Ιωαννίνων, εμπνευσμένο από την ένδοξη ιστορία της πόλης και με στοιχεία μιας εποχής αφιερωμένης στην ομορφιά, γεφυρώνει αρμονικά την μεγαλοπρέπεια με τις ταξιδιωτικές ανέσεις του σήμερα.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ζεστά και φιλόξενα ανατολίτικης αισθητικής, ιδανικά για όλους τους επισκέπτες της πόλης, όλα με αυτόνομο κλιματισμό και θέρμανση, ψυγείο με mini-bar, τηλέφωνο, ηλεκτρονική θυρίδα ασφαλείας, πρόσβαση Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, πολυέλαιους Swarovski, δάπεδο ξύλινο ή με μοκέτα, τηλέφωνο μπάνιου, στεγνωτήρα μαλλιών, μεγεθυντικό καθρέπτη, πολυτελή μπουρνούζια και παντοφλάκια. Κατόπιν ζήτησης χωρίς χρέωση: σίδερο, σιδερώστρα, πρέσα ρούχων, επιλογή μαξιλαριών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο, εντυπωσιακά σαλόνια με μπαρ, εξωτερική πισίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αίθουσες εκδηλώσεων και κέντρο Spa με θερμαινόμενη πισίνα jet, διάφορες αίθουσες θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο καθώς και σαλόνι αισθητικής, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κ.α.