Skip to main content

ΠΑΣΧΑ   ΣΤΗΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 2024 απο 405

4ΗΜΕΡΟ 3  -  6/5/24  &  5ΝΘΗΜΕΡΟ  3  -  7/5/24

 

ΗΜΕΡΑ 1η  Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το κέντρο της Αθήνας για την Κεφαλονιά, με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο,  άφιξη στο λιμάνι του Πόρου και  συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Σκάλα – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, όπου μας προσφέρεται ποτό καλωσορίσματος. Το  βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.

ΗΜΕΡΑ 2η  Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ

Αναχώρηση το πρωί για το γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός μας, ο Άγιος Γεράσιμος, προστάτης  του νησιού,  ακολουθεί  το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης,  με  τη  μοναδική ακουστική  και τις ιριδίζουσες αποχρώσεις του σπηλαίου να αφήνουν στον επισκέπτη εικόνα μοναδική. Λίγο  αργότερα  θα  γνωρίσουμε  στο απαράμιλλης ομορφιάς υπόγειο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, άλλοτε ιερό σπήλαιο του Πανός και της νύμφης Μέλισσας-Μελισσάνης. Το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγ.Ευφημίας είναι ο επόμενος σταθμός μας  για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση. Ακολουθεί μια γοητευτική διαδρομή προς το Βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Πορεία  επιστροφής  για  το  ξενοδοχείο  μας,  με  τη  διαδρομή μας  να  περνά  από   την  ιστορική χερσόνησο της Άσσου  με το ενετικό κάστρο, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Αλλά  και  τη μοναδική  και την ξακουστή παραλία του Μύρτου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Το βράδυ παρακολούθηση της ακολουθίας   της  Ανάστασης σε ένα πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι, και μετά πλούσιο αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

ΗΜΕΡΑ 3η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Άγιο Πάσχα μέρα χαράς, μέρα γιορτής, μέρα ορθοδοξίας. Προαιρετική παρακολούθηση της θείας λειτουργίας. Στη συνέχεια, θα υπάρχει κρασί και ούζο με μεζεδάκια για όλους στην πισίνα όπου οι οβελίες θα ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακολουθεί,  πλούσιο εορταστικό γεύμα με ζωντανή μουσική. Το απόγευμα θα μεταβούμε σε όμορφο εκκλησάκι για να  παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αγάπης. Στη συνέχεια επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα στο γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα, την πλατεία της Καμπάνας, τη μοναδική και σπάνια πέτρινη γέφυρα Δεβοσέτου ( Ντε Μποσέ ) η οποία είναι χτισμένη το 1813 πάνω από τον κόλπο του Αργοστολίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα πάνω από τη θάλασσα στον κόσμο, αλλά και να χαλαρώσετε στα όμορφα καφέ και ταβερνάκια,   διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 4η  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ  (ΓΙΑ   ΤΟ  5ΗΜΕΡΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΜΟΝΟ)

Ημέρα αφιερωμένη στην πατρίδα του Οδυσσέα, στην μαγευτική γειτονική μας Ιθάκη. Αναχώρηση από το λιμάνι της Σάμης προς τον Πισαετό. Πρώτος σταθμός μας η επίσκεψη στο Σταυρό, όπου υπάρχει η παλαιότερη προτομή του Οδυσσέα από το γλύπτη Καστριώτη και η εκκλησία του Σωτήρος. Στη συνέχεια περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες ,θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Βαθύ για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση. Επιστροφή το απόγευμα  στο ξενοδοχείο.

ΗΜΕΡΑ 5η  ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Λάσσης. θα επισκεφθούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες και Θα περάσουμε από τις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού. Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα του νησιού, συνεχίζουμε για την περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουμε τα  γραφικά χωριά  Κουρκουμελάτα & Καλιγάτα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής,  για  το  λιμάνι,  αποχαιρετάμε την Κεφαλονιά,  άφιξη  στην  ΚΥΛΛΗΝΗ  και  πορεία  επιστροφής   για  Αθήνα  με  ενδιάμεσες  στάσεις,  άφιξη  το  βράδυ.

  

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, περιηγήσεις   με   σύγχρονα  π[ούλμαν.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κεφαλονιά.
  • Τρείς ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο

              APOSTOLATA Island Resort & Spa  5*.

  • Στο 5ημερο Πρόγραμμα:  Ημερήσια εκδρομή στην Ιθάκη.
  • Κεφαλονίτης Αρχηγός – Ξεναγός. ΦΠΑ.

             Πρωινά σε μπουφέ  καθημερινά.

  • Δείπνο Μ.Παρασκευής μπουφέ (με νηστίσιμες επιλογές) 19.00-21.30,
  • Ανάσταση στο εκκλησάκι του Αγ. Εφραίμ στο ξενοδοχείο γύρω στις 21.00,
  • Αναστάσιμο Δείπνο σε μπουφέ με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και τοπικά εδέσματα ,
  • Καλαθάκια με κουλούρια στα δωμάτια την Κυριακή του Πάσχα,
  • Ούζο & κρασί με μεζεδάκια όση ώρα θα ψήνονται οι οβελίες 11.00-13.00,
  • Πασχαλινό τραπέζι με ζωντανή μουσική (13.30),

                 Για 5ημερο πρόγραμμα

  • Δείπνο Δευτέρα Πάσχα μπουφέ(πλούσιες επιλογές)19.00-21.30

 

              Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων,  πάρκων & αρχαιολογικών χώρων.
  • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση 7€ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Εξόφληση κατά την  αναχώρηση από το ξενοδοχείο.

 

 

Α/Α

Προορισμοί

Ημέ-

ρες

Σε Δίκλινο δωμάτιο

 

3Ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

Επιβ/νση

Μονόκλινου

Αναχωρ-ήσεις

19.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

4

405 €

 

285 €

+  94 €

3/5/24

20.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

&  ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

 

5

510 €

 

315 €

+ 125 €

3/5/24