Skip to main content

ΛΕΥΚΑΔΑ - Στην αιώνια ομορφιά του Ιονίου και Λευκαδίτικο Καρναβάλι 3ημερο ή 4ημερο Καθαρά Δευτέρας 2024 από 238€

 Αναχωρήσεις: 16-18/3 ή 15-18/03

3 ή 4 ημέρες

 

1η μέρα: Αθήνα – Μεσολόγγι - Λευκάδα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07.30 για την πανέμορφη Λευκάδα. Μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στο ιστορικό Μεσολόγγι. Επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο και φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης που αφορούν στην πολιορκία και στην έξοδο του Μεσολογγίου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συνεχίζουμε μέσω μίας καταπληκτικής  διαδρομής για την Λευκάδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Ionian Blue 5* Lux στη Νικιάνα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η μέρα: Γύρος νησιού - Η άγνωστη ορεινή Λευκάδα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Εκδρομική εξόρμηση στο πανέμορφο νησί, για να γνωρίσουμε τα μυστικά του, μέσα από έναν πανοραμικό γύρο. Ξεκινώντας από την ανατολική πλευρά του νησιού και περνώντας από το Νυδρί, θα φθάσουμε στην Βασιλική και στο γραφικό λιμανάκι της. Η περιοχή είναι δημοφιλής για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας (wind surfing), καθώς η παραλία Πόντι θεωρείται ιδανική για το άθλημα λόγω των ανέμων που φυσούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Συνεχίζουμε κατά μήκος των φημισμένων απόκρημνων ακτών του Ιονίου, με τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, θαυμάζοντας από μακριά τις διάσημες παραλίες του νησιού. Επόμενη μας στάση το άγνωστο ορεινό χωριό της Λευκάδας με τις πιο γνωστές και γευστικές φακές του νησιού, την Εγκλουβή.  Ένα χωριό άγριας ομορφιάς σκαρφαλωμένο στα 750 μέτρα υψόμετρο, από τα αρχαιότερα και το ορεινότερο του νησιού. Παραδοσιακό και πετρόκτιστο, εγκλωβισμένο, εξού και το όνομά του και περιτριγυρισμένο από ορεινούς όγκους, με τις κορυφές των Σταυρωτών, του Μέγα Όρους, του Αη Λιά και της Ελάτης, να προεξέχουν. Χρόνος να απολαύσουμε τον καφέ μας στην πανέμορφη πλατεία και φυσικά να δοκιμάσουμε τις μοναδικές φακές, μαγειρεμένες μοναδικά με μυστικές συνταγές του τόπου.(έξοδα ατομικά). Θα καταλήξουμε στην γραφική πόλη της Λευκάδας για βόλτα στον πεζόδρομο απολαμβάνοντας το ρόφημα και το γλυκό μας στα πολυσύχναστα ζαχαροπλαστεία και καφέ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Νυδρί – Μίνι Κρουαζιέρα στα Πριγκιπονήσια Λευκάδας – Καταρράκτες Δημοσάρι -  Καρναβάλι Λευκάδας

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Νυδρί της Λευκάδας απ’ όπου θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα μας (προαιρετική εκδρομή – έξοδα ατομικά - Όσοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κρουαζιέρα, ημέρα ελεύθερη). Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα όμορφα «Πριγκιπονήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ. Πιο κοντινά στο Νυδρί, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, είναι τα νησάκια Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι και Σκορπιός όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε μέσα από το σκάφος. Επόμενη μας στάση θα είναι στους περίφημους κρυφούς καταρράκτες του Δημοσάρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Νυδρί. Το φαράγγι Δημοσάρι, η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι καταρράκτες, συγκεντρώνει τα νερά του στο ρέμα Δημοσάρι, που διασχίζει ακολούθως τον κάμπο του Νυδριού και καταλήγει στη θάλασσα. Πέτρες σμιλεμένες από το νερό και μια φυσική πέτρινη πύλη είναι το θέαμα που θα αντικρίσετε ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο. Τελευταίο μας προορισμός η πόλη της Λευκάδας για να παρακολουθήσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις “Φαρομανητά”, όπως ονομάζεται το Λευκαδίτικο καρναβάλι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

 

4η μέρα: Λευκάδα – Ναύπακτος -  Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την γραφική Ναύπακτο με το μεσαιωνικό της κάστρο και το πολυσύχναστο λιμανάκι της. Αφού απολαύσουμε τους σαρακοστιανούς μας μεζέδες στα ταβερνάκια της περιοχής, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

  • Μεσολόγγι
  • Λευκάδα (γύρος του νησιού – ορεινή Λευκάδα – Εγκλουβή)
  • Μίνι Κρουαζιέρα στα Πριγκιπονήσια Λευκάδας
  • Καταρράκτες Δημοσάρι στο Νυδρί 
  • Λευκαδίτικο Καρναβάλι “Φαρομανητά”
  • Ναύπακτος

Τιµή κατ’ άτοµο, με πούλμαν

 

3 ΜΕΡΕΣ

16-18/3

4 ΜΕΡΕΣ

15-18/3

Δίκλινο Superior

238

316

3ο άτομο

198

256

Μονόκλινο

299

409

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ξενοδοχείο IONIAN BLUE 5* Lux στη Νικιάνα Λευκάδας • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)• Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.