Skip to main content

ΛΕΥΚΑΔΑ ...όμορφη σαν καρτ ποστάλ 28η Οκτωβρίου 2023 από 210

Αναχώρηση:  27 - 29 Οκτωβρίου 3 μέρες 

 

Η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στο Ιόνιο Πέλαγος, με κάποιες από τις πιο παραμυθένιες παραλίες της Μεσογείου, εντυπωσιακή φύση και τοπία, αλλά και η διασκέδαση που δεν τελειώνουν ποτέ. Το νησί προσφέρει πληθώρα επιλογών για σπορ, εκδρομές, κρουαζιέρες, φαγητό, ποτό και χορό!

 

Το νησί των ποιητών

Στη Λευκάδα γεννήθηκαν και έζησαν σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων, του πολιτισμού και των τεχνών, όπως ο Άγγελος Σικελιανός και ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, η Αγνή Μπάλτσα (μέτζο σοπράνο), ο Λευκάδιος Χερν (συγγραφέας, εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας), ζωγράφοι, ηθοποιοί κ.α.

 

 

Ionian Blue Bungalows & Spa Resort 5*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Εντυπωσιακό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην ανατολική παραλία της Λευκάδας, στην εξοχή της Νικιάνας, 10 χλμ από την πόλη. Χτισμένο σε φυσική κατωφέρεια που σταματάει στη θάλασσα, εξασφαλίζει απαράμιλλη θέα 180 μοιρών στο Ιόνιο πέλαγος από όλα του τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 116 δωμάτια, όλα με θέα θάλασσα και εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μίνι μπαρ ή μίνι ψυγείο, τηλέφωνο, θυρίδα δωματίου, στεγνωτήρα μαλλιών, δωρεάν WiFi, μπαλκόνι ή βεράντα, δυνατότητα για room service. 12 από τα δωμάτια και δύο σουίτες διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει 2 εστιατόρια, κεντρικό και εξωτερικό, καλαίσθητα σαλόνια, κεντρικό μπαρ, κύρια εξωτερική πισίνα (600 τ.μ.) και παιδική, Pool snack bar, κέντρο Spa με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, hammam, τζακούζι, γυμναστήριο, περιποιήσεις σώματος και προσώπου, παιδική χαρά, προβλήτα με ξαπλώστρες στη θάλασσα για το μπάνιο σας, δωρεάν WiFi και χώρο στάθμευσης.

 

1η μέρα: Αθήνα - Μονή Φανερωμένης - Λευκάδα

Αναχώρηση 07:50 από Αθήνα με προορισμό την πανέμορφη Λευκάδα μέσω της γέφυρας Ρίου - Αντίρριου και ακολουθώντας τη διαδρομή που περνάει από Αμφιλοχία. Άφιξη και επίσκεψη στη Μονή Φανερωμένης, χτισμένη σε καταπράσινο λόφο με πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πόλη με το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό χρώμα, τα στενά καντούνια, τις περιποιημένες αυλές και την ανέπαφη αρχοντική ομορφιά της. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο, από την πλατεία στον κεντρικό πεζόδρομο, γνωστό και ως “παζάρι”, με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια που στεγάζουν μικρά εμπορικά καταστήματα και γουστόζικα καφέ, θα περιηγηθούμε στις Βυζαντινές εκκλησιές, θα δούμε το Μουσείο Φωνογράφου, το Πάρκο Μποσκέτο ή πάρκο των ποιητών κ.α. Χρόνος για γεύμα και αργότερα τακτοποίηση στο πολυτελές IONIAN BLUE 5* στη Νικιάνα. Εγκατάσταση σε δωμάτια με θέα θάλασσα. Δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Νυδρί - Σκορπιός - Σπηλιά Παπανικολή  - Σύβρος - Βασιλική - Καρυά

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με περίπατο στο κοσμοπολίτικο Νυδρί, όπου θα έχουμε χρόνο για την περίφημη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος / έξοδα ατομικά) που περιπλέει γύρω από τον μυθικό Σκορπιό, τη σπηλιά του Παπανικολή και το νησί του ποιητή μας Α.Βαλαωρίτη, τη Μαδουρή. Συνεχίζουμε με μικρό πανοραμικό γύρο με πρώτο σταθμό το ορεινό χωριό Σύβρος. Εδώ θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ελιάς (έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στο παλαιό ελαιοτριβείο των αρχών του 1800 που λειτουργούσε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 και σήμερα είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Θα έχουμε ξενάγηση και γευσιγνωσία σε προϊόντα ελιάς, καθώς και σε άλλα τοπικά εδέσματα. Επόμενος σταθμός μας η Βασιλική για γεύμα και περίπατο. Αργότερα θα επισκεφθούμε την Καρυά, το παραδομένο στην “αγκαλιά” του καταπράσινου τοπίου ορεινό κεφαλοχώρι του νησιού. Εδώ θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο "Μαρία Κουτσοχέρω" (έξοδα ατομικά). Στο πρώτο επίπεδο (επάνω) θα δούμε χειροποίητα κεντήματα με την περίφημη "Καρσάνικη βελονιά" και άλλα εκθέματα, ενώ στο δεύτερο επίπεδο (κάτω) υπάρχει μεγάλη συλλογή παλαιών αντικειμένων και επίπλων σε ένα καλά διατηρημένο παραδοσιακό λευκαδίτικο σπίτι του 1890. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα (δωρεάν) ή τις περιποιήσεις του Spa. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Φθινοπωρινά χρώματα της λίμνης Τριχωνίδας - Μονή Αγίου Κοσμά - Θέρμο - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Παναιτώλιο, που είναι η πύλη εισόδου προς τη λίμνη Τριχωνίδα, για να περιοδεύσουμε στα υπέροχα χωριά της. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά για να προσκυνήσουμε το χαριτόβρυτο απότμημα του ιερού λείψανου του Αγίου. Μετά θα μεταβούμε στο Θέρμο όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα στα τοπικά ταβερνάκια. Συνεχίζουμε τον γύρο της λίμνης Τριχωνίδας ακολουθώντας τη μαγευτική διαδρομή στα φθινοπωρινά της χρώματα, περνώντας από πετρόχτιστους  οικισμούς στους πρόποδες του όρους Αράκυνθου. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο IONIAN BLUE 5* στη Νικιάνα σε δωμάτια με θέα θάλασσα
  • Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ελεύθερη χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας και του γυμναστηρίου
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Το νησί

πήρε το όνομά του απ’ το νότιο ακρωτήριο Λευκάτα.

 

Καρσανική βελονιά

Η Μαρία Σταύρακα ονομάστηκε “Κουτσοχέρω” μετά από την απώλεια του δεξιού της χεριού. Παρ' όλη την αναπηρία της συνέχισε να κεντάει με το αριστερό της μόνο χέρι και κατέληξε να διδάσκει την κεντητική τέχνη καθιερώνοντας μια ιδιότυπη τεχνική, αυτή της «καρσανικής» βελονιάς. Το Λαογραφικό Μουσείο στην Καρυά, ιδρύθηκε με στόχο την διατήρηση της λαϊκής τέχνης της Λευκάδας, εδώ αναπαρίστανται το εσωτερικό του λευκαδίτικου σπιτιού, η τέχνη του αργαλειού, η κεντητική τέχνη και εκτίθεται πλήθος αντικειμένων και σκευών καθημερινής χρήσης.

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

IONIAN BLUE 5*

3 μέρες

27 - 29 Οκτωβρίου

Δίκλινο θέα θάλασσα

210

3ο άτομο *

170

Μονόκλινο θέα θάλασσα

275

* Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο δωμάτιο.     

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 4 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.