Skip to main content

Κεφαλονιά & Ιθάκη Ταξίδι 5 ημερών Καλοκαίρι 2023 από 327

Αναχωρήσεις: 22/07, 29/07, 05/08, 12/08, 19/08, 26/08, 02/09, 09/09, 16/09

 

Σημεία συγκέντρωσης : Σύνταγμα, έξω από το ταχυδρομείο στη Μητροπόλεως & Ρεξ
Αναχώρηση: 7.30 – 08.45

 

Ημέρα 1η : Αθήνα - Κυλλήνη - Κεφαλονιά - Αργοστόλι
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για Κυλλήνη. Επιβίβαση στο πλοίο της που θα μας μεταφέρει στην όμορφη Κεφαλονιά. Άφιξη στον Πόρο και συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Μεταξάτα. Τακτοποίηση στο οικογενειακό ξενοδοχείο με πισίνα APOLLON PALACE 3*. Το απόγευμα επίσκεψη στο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό. Επισκεφθείτε το γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα, χαλαρώστε στα γραφικά ταβερνάκια.

 

Ημέρα 2η : Γύρος του νησιού
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τον γύρο του νησιού. Αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης και συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη της Σάμης και το απαράμιλλης ομορφιάς λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Ακολουθεί το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγίας Ευφημίας όπου χρόνος για μπάνιο και γεύμα (προαιρετικό). Ακολουθεί μια υπέροχη διαδρομή προς το βόρειο τμήμα του νησιού μέχρι τον ..πρωταγωνιστή του νησιού, τον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Χρόνος για περίπατο και καφέ. Επιστρέφουμε μέσω ενός ακόμα παραμυθένιας ομορφιάς οικισμού, αυτόν της ιστορικής Άσσου με το ενετικό κάστρο. Η Άσσος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα στη δεκάδα με τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης! Αλλά και ο Μύρτος με τα γαλαζοπράσινα νερά που θα φωτογραφίσουμε λίγο αργότερα από ψηλά, έχει ψηφιστεί επανειλημμένα ως μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική μετάβαση στο Αργοστόλι.

 

Ημέρα 3η : Μονή Αγ.Γερασίμου - Ρόμπολα - Σκάλα - Αργοστόλι
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο ενετικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου και μετά στο μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου, πολιούχου και προστάτη του νησιού. Προσκύνημα στο ιερό του Λείψανο και συνεχίζουμε για τον τοπικό συνεταιρισμό κρασιού για να δοκιμάσουμε την περίφημη τοπική Ρόμπολα. Αργότερα θα βρεθούμε στο παραθαλάσσιο χωριό της Σκάλας όπου χρόνος για μπάνιο και γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επίσκεψη στο Αργοστόλι για βόλτα και φαγητό.

 

Ημέρα 4η : Προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη
Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Για όσους επιθυμούν, ημερήσια προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην πατρίδα του Οδυσσέα, την Ιθάκη. Από τη Σάμη θα περάσουμε στον Πισαετό και πρώτος μας σταθμός θα είναι η πρωτεύουσα, το πανέμορφο Βαθύ. Θα συνεχίσουμε για τον Σταυρό όπου υπάρχει η εκκλησία του Σωτήρος και η παλαιότερη προτομή του Οδυσσέα, από τον γλύπτη Καστριώτη. Περνωντας από το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες, θα καταλήξουμε στον παραδοσιακό οικισμό Κιόνι όπου χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Επιστρέφουμε μέσω Πισαετού στην Κεφαλονιά.

 

Ημέρα 5η : Λάσση - Καταβόθρες - Κυλλήνη - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μέσω των χωριών Κουρκουμελάτα και Καλιγάτα για να κάνουμε τον γύρο της Λάσσης. Θα δούμε τις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού και το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στις Καταβόθρες. Συνεχίζουμε για τον Πόρο όπου θα επιβιβασθούμε στο φέρρυ της επιστροφής στην Κυλλήνη και από εκεί με ενδιάμεση στάση επιστρέφουμε στην Αθήνα. Άφιξη το βράδυ.

  

22/07, 02/09, 09/09, 16/09 σε Δίκλινο

327€

  

29/07, 26/08 σε Δίκλινο

347€

  

05/08, 12/08, 19/08 σε Δίκλινο

347€

  

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Στο οικογενειακό ξενοδοχείο Apollon Palace Hotel Kefalonia 3* στα Μεταξάτα σε δωμάτια με tv, ψυγείο, σεσουάρ, μπαλκόνι.
  • Γεύματα: Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εισιτήρια φέρρυ από και προς Κεφαλονιά .
  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τέλη εισόδων: Σε χώρους επισκέψεων.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Ο φόρος διαμονής, € 1,5 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση
  • Η προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη